Norsk
Blog

Club Nintendo

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et blogginnlegg her på Gamareactor, men har slitt litt med å finne hva jeg skal skrive om. Derfor har jeg utsatt og utsatt skrivingen. I alle fall frem til nå, da det omsider dukket opp noe som jeg lenge har irritert meg over: Club Nintendo i Norge, eller Skandinavia generelt.

Om dere ikke vet det, er Club Nintendo et slags reward-system, som gir deg poeng for å kjøpe konsollene deres, eller spill utgitt på dem. Poenger gitt av ett spill har ikke mye å si, men etter hvert som du kjøper spill, samler du opp poeng. Disse poengene skal du kan kjøpe limited edition figurer, plakater, eller andre Nintendo relaterte produkter med. Og nå nylig, med oppgradering fra Wiiens (i min mening) elendige butikksystem, til Wii U- og 3DSens eShop, selger de også koder til VC-spill (Virtual Channel).

Eller, slik er det systemet i teorien skal virke. I tillegg til den største haken ved vår side, finner du den vanlige regionoppdelingen som man finner hos Nintendo, der America, PAL regioner, og Japan har forskjellige premier. Dette skaper ofte misunnelse, men det er ikke det virkelige problemet for oss. Vårt problem dukker opp en annen plass: På flere plasser, inkludert oss her i Skandinavia, ligger også disse poengene med konsoller og spill fra Nintendo. Men haken er at vi ikke har en nettbutikk å bruke dem i... Jeg har hørt at det var, i alle fall til en viss grad, en Club Nintendo side for oss Nintendo gamere i Norden før, men da jeg ikke var mye innenfor gaming på den tiden, vet jeg ikke hvordan den var, eller hvorfor den ble avsluttet.

Lenge har jeg tenkt og irritert meg selv over dette temaet, da jeg har en haug med poeng hjemme. Med rundt 15-20 fysiske spill til sammen på Nintendo 3DS og Wii U (bare på ett år!), i tillegg til mange digitale, føler jeg at det er litt urettferdig at vi skal få så mye mindre enn alle andre. Ja, vi betaler ikke for poengene, det er en ekstra bonus som vi ikke har bedt om, men er likevel skuffende å se venner i UK og USA som skryter over sin nye Limited Edition «Luigi's Mansion» Luigi figur, eller for meg som stor Zelda fan: når de legger ut bilder av Limited Edition Zelda plakater...

Det er derfor det gledet meg i dag da jeg besøkte Spill.no for første gang på et par uker, og så et nytt innlegg i forumet deres: Club Nintendo for Skandinavia! Jeg signerte fortere enn svint og delte linken på Twitter-kontoen min. Deretter bestemte jeg meg for at dette kunne være emnet rundt mitt første blogginnlegg her, hvor jeg har vært medlem i snart to år. Som da førte meg hit, hvor jeg sitter og skriver nå. Jeg håper derfor alle dere, Nintendo gamer eller ikke, signerer i linken under avsnittet, for å hjelpe deg selv, dine venner, og andre Nintendo gamere. Takk på forhånd.

http://www.change.org/petitions/bergsala-ab-and-nintendo-of-euro
pe-and-nintendo-scandinavian-nintendo-club

HQ