LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog

      Mitt "Filmår 2013"

      Etter å ha lest mange blogginnlegg her på Gamereactor angående filmåret 2013, begynte jeg å vurdere å skrive en egen blogg om sagt tema. Jeg satte meg ned med PCen, og gjorde meg klar til å skrive. Men det var da jeg innså at jeg har nesten ikke sett filmer i fjord. Eller året før der. Eller årene før der igjen... Filmer som Hobbiten, som en stor LotR-fan, har jeg så klart fått med meg. Også Marvels filmer har jeg vært på kino å sett: Avengers, Iron Man, Wolverine... Men bortsett disse fantasy og scient fiction-fokuserte filmene, har jeg et lite innblikk i filmverdenen.

      Faktisk var jeg med stefaren min på kino og så Gravity, men for meg kan den oppsummeres med ett enkelt ord: skuffende. Hva skjedde egentlig i filmen? De falt. Og falt. Og falt... For å være ærlig hadde jeg ikke hørt om filmen før jeg så den, så jeg hadde ikke store forventninger. Men likevel var det noe med filmen som kjedet meg. I ettertid har jeg begynt å innse at jeg egentlig ikke liker filmer, eller liker veldig få av dem. Kun en liten prosentdel av alle store filmer som sendes på kino, eller utgis på film, er noe jeg tar meg bryet for å sjekke ut.

      Harry Potter, Pirates of the Carribean, LotR, Marvels superhelt filmer, Sherlock (Holmes)... Disse filmene har alle forskjellige handlinger og foregår i forskjellige miljø og tidsperioder. Det eneste mønstret jeg klarer å oppdage er at alle filmene tar for seg en type fiksjon, alle og enhver inneholder minst ett overnaturlig element. Og kanskje viktigst av alt: ingen av filmene har mye av handlingen innenfor kategorier som kjærlighet eller drama. Etter å hå fått frem disse faktaene om min type filmer, blir det klart for meg at jeg helt klart ikke liker filmer som tar for seg hverdagslige problemer, eller noen problemstillinger i det (kjedelige) virkelige livet generelt.

      Det er også en annen filmserie jeg liker, eller i alle fall kan se uten å kjede meg, dog jeg liker bøkene mye bedre. Her på internettet har jeg holdt det for meg selv grunnet hatet rundt dem: Twilight. Twilight-serien handler som kjent om glitrende vampyrer og lodne varulver. I alle fall ifølge internett, men jeg bryr meg meget lite om kjærlighetsdramaet i filmene. Det som har fanget meg med dem er innholdet av vampyrer og varulver, overnaturlighet over alt. Vil tro at det var det samme som dro meg til serien Vampire Diaries, en serie som jeg likte veldig helt til det ble fylt med mer drama og kjærlighet-tull.

      Så for å oppsummere filmåret mitt: Hobbiten: Smaugs Ødemark og Wreck-It Ralph. Jeg kunne satt flere filmer på denne listen, filmer som The Wolverine og Thor: Dark World var for eksempel meget gode, men jeg føler ikke at de er verdige for en toppliste. Derfor er nok en tur innom Midgard og en animasjonsfilm fylt med easter eggs fra kjente retro spill de eneste filmene jeg kommer til å huske som «Filmåret 2013». Likevel, filmer som Iron Man 3 og Thor: Dark World er nok filmer jeg vil se igjen og igjen fremover, da de er del i den actionfylte Avenger-verdenen!

      HQ