Norsk
Den lange spilldiskusjonen er over!

Den lange spilldiskusjonen er over!

Skrevet av Los den 12 januar 2011 klokken 22:58

Det kan virke som at denne bloggen handler om Sarah Palin, og det gjør den også. Noe. Men det hele handler om spill..eller debatten rundt spill i alle fall.

8. januar i år ble kongressrepresentanten Gabrielle Giffords og de sivile rundt henne utsatt for et attentat i Tucson i Arizona. En mann åpnet ild mot kongressrepresentanten og de som hørte på henne, 6 ble drept og kongressrepresentanten selv ble truffet i hode, men overlevde utrolig nok. En dramatisk og forferdelig hendelse, som jeg tar full avstand fra.

I fjor brukte Sarah Palin riflesikter til og markere flere valgdistrikter på et kart, nærmere bestemt de som støttet helsereformen(ikke viktig i denne sammenhengen). Et av disse valgdistriktene var Gabrielle Giffords distrikt.

Dette har selvfølgelig ført til hard kritikk mot Sarah Palin, og det har gått så langt som at noen har sagt at Palin kan ha fremprovosert angrepet. Om dette er sant eller ikke er heller ikke relevant i denne sammenhengen. Men, det som er viktig er det Palin har sagt nå.

Palin gikk nemlig ut med en video for å slå tilbake mot dem som anklaget henne, hvor hun sier følgende:

"Acts of monsterus criminality stand on their own. They begin and end with the criminals who commit them."

Hun bruker dette som argument for at hennes riflesikter på kartet i fjor ikke har noe med angrepet å gjøre.

Så, kjære Palin, er dette ditt "get out of jail"-freecard, eller er dette det du står for? For gjelder ikke da dette også i den lange og harde diskusjonen rundt spillenes påvirkning av like angrep?

For det hun sier er at kriminelle selv står ansvarlige for sine handlinger, og at den eventuelle påvirkningen som hennes politikk og fremvisning i fjor skulle hatt er fritatt fra kritikk og angrep fordi mannen som avfyrte skuddene selv er ansvarlig for angrepet og handlingen.

Da må man kunne si det samme som spill og film og musikk og tv-serier og kattunger! Om noen av disse fremprovoserer en handling, vær det et angrep eller klapping av den myke pelsen, så er det den som gjennomfører handlingen som er ansvarlig!

Så, kjære Palin, om du skulle lese GR. Betyr dette at vi kan legge en lang og hard diskusjon bak oss? Eller er dette din måte å prøve å ro den store politiker rompen din ut av skuddlinjen? Kjenner jeg politikere rett så lange du vel bare regler for deg selv, og når du kan linke et spill til en skyter igjen så gir du vel blanke faen i det du måtte ha sagt før, eller?

Hva mener dere?

HQ