Norsk
A New Hope

A New Hope

Skrevet av Los den 10 august 2013 klokken 13:05

Jeg leste for noen dager siden en sak på IGN som handlet om Star Wars Episode VII, og hvordan den var ett nytt håp for å fange ånden som lå i de originale Star Wars filmen, å finne tilbake til det som en gang gjorde Star Wars så magisk. Men når jeg satt der å leste saken begynte jeg å tenke på noen annet.. Star Wars Episode VII er ikke bare ett nytt håp for å gjøre Star Wars bra igjen, men en mulighet til å rette på fortiden! Og som man vet «with great power comes great responsebility!».

For la oss være helt ærlig. Episode 1-3 var ikke bra nok. Og jeg sier «bra nok», fordi jeg ser glimt av spenning og eventyr i alle tre men de fomler for mye med idiotiske ting. De var nok ikke de katastrofene som de er dømt som (selv om episode 2 er det), og for en generasjon med nye fans var de viktige brikker i å komme inn i Star Wars fantastiske verden. Men her er problemet:

Jeg er en Star Wars fan! Elsker Star Wars! De første tre, altså...også de gode spillene og halvparten av Clone Wars episodene.

Ser dere? Ser dere problemet? Star Wars er blitt noe jeg ikke kan si jeg elsker, uten å måtte gi en forklaring på det. For jeg elsker ikke Episode 1-3. Ingen gjør det.
Problemet mitt er at Star Wars var en gang i tiden noe du kunne elske ubetinget. Det var filmer som alle respekterte og så viktigheten av. Det var en seier for Sci-Fien og et vakkert eventyr, som når er omringet av så mye middelmådig og dårlig at man må forklare seg om man sier man liker det. Folk har glemt hva Star Wars var, hva de originale filmene hadde med seg. Det tidløse eventyret, det gode mot det onde, oppdagelseslyst og håp.

Det høres svært pompøst ut, men når jeg var liten var Star Wars en utrolig ting. En verden som jeg drømte meg vekk i, og kunne se om og om igjen. Siden da har Star Wars vært med meg, og Episode 5 står som min #1 film gjennom tidene.
Problemet er at Star Wars nå er 50-50 fantastisk og dårlig. Om ikke verre! Og de gamle originale filmene er blitt druknet ut av dårlige filmer og spill. Folk har mistet grepet på Star Wars, det er noe for barn nå.. Å være en voksne Star Wars fan er blitt en rar ting, men den originale trilogien er ikke for barn, den er for alle.

Så hva kan så skje etter Episode VII? Hva er håpet? Vel... Om filmene blir bra kan det sette Star Wars opp som noe bra igjen. Vi kan snu oss å si «Husker dere de tre dårlige filmene? Pfff.. Det er tre feilgrep det.» Om vi får tre gode filmer til vil favøren lene seg mot at Star Wars er bra igjen, det vil gi fansen tilbake stoltheten av å like noe som er bra. Gi oss mulighet til å elske Star Wars ubetinget igjen. Det vil kunne sette Lucas tre CGI-fester i baksetet, mens vi kan kose oss med at Star Wars er bra igjen! De nye trenger ikke bli fantastiske heller, bra gode, bra nok til at vi ikke trenger å lyge til oss selv om at det ikke var helt idiotisk, underholdende nok til at man kan se dem flere ganger og fortsatt ha det gøy. (Jeg betalte for å se Star Wars Episode 1 i 3D på kino, og jeg holdt på å sovne der jeg satt!)

Er det viktig? Njaaaa.. Satt opp mot andre ting som skjer i verden er det små erter. Men for en Star Wars fan er det uvurderlig å kunne elske Star Wars igjen. Jeg kommer til å følge med tett. Og jeg kommer til å håpe. Håpe at jeg en dag kan si at Star Wars er bra igjen, uten å måtte forklare at jeg mente de originale filmene.

HQ