Norsk
Blog
Livet som student

Livet som student

Jeg fikk lyst til å skrive en ny blogg siden det har gått en stund siden sist og jeg tenkte det ville være artig å skrive litt om universitetslivet og hvordan det er å bo i det store utland. For de som ikke kjenner meg igjen så har jeg lusket rundt her i noen år med relativt varierende aktivitetsnivå.

Jeg studerer for tiden ved University of Kent der jeg tar en bachelor i 'Business & Management with a year in industry'. Studiet inkluderer diverse businessgreier og har også et år med internship der jeg får praktisk erfaring (dette foregår over det tredje studieåret). Jeg har for tiden spring break som er 4 uker fri, dette er dog rett før eksamen så «fri» blir vel kanskje litt optimistisk tenkning.

Hovedunivesitetet ligger i Canterbury som er en gammel by med mange flotte bygninger, mens Kent Business School ligger i Medway (som er 3 små byer som har vokst sammen. Medway er ikke så utrolig spennende men jeg kommer fra bygda så jeg synes fortsatt at det er stort (de har gågate!!).
Det tar rundt en time med tog fra Victoria Station i London til Medway så det er ikke så ille å komme seg til og fra.

Selve Business School har faktisk en veldig flott plassering i Chatham Dockyards som var et historisk militært skipsverft. Bygningene er flere hundre år gamle, men alle fasiliteter er helt nye og moderne (det ble ferdigbygd i fjor). Jeg liker at de gamle bygningene har blitt ivaretatt mens vi samtidig har fått nytt og moderne utstyr. Det er litt mer spennende å studere på et sted med så mye historie fremfor en eller annen moderne betongblokk.

Hele anlegget er beskyttet og mye av det fungerer som museum for å finansiere vedlikehold. Hvis du (mot formodning) skulle befinne deg i nabolaget vil jeg definitivt anbefale å kjøpe en billett for å lære mer om både Docken og britisk maritim historie. Stedet blir også ofte brukt til å filme serier og filmer (b.la. Sherlock Holmes: A Game of Shadows) så det har faktisk hendt at jeg må ta meg en omvei for å unngå et filmsett på vei til forelesning.

Den største overgangen var definitivt å flytte til et annet land (selv om det gikk overraskende smertefritt). Selv om jeg kan språket så følte jeg meg rimelig overveldet de første månedene. Jeg huske b.la at jeg i starten hadde store problemet med å finne enkle ting som oppvasksåpe (kjøkkenoppvask må dessverre tas for hånd) og lignende. Jeg lærte også hvor utrolig dårlig uttalen min er i engelsk >_>

Jeg har også slitt med å innta næring nå som jeg er helt «selvstendig», det å faktisk ta seg tid til å lage og spise mat er fortsatt litt abstrakt for meg. Det har flere ganger hendt at jeg har utsatt å lage mat så mange ganger at jeg glemte å spise den dagen. Det å vaske klær og kjøkkengreier selv har derimot gått greit da jeg har måtte gjennom det i førstegangstjenesten.

Overgangen til universitetsnivå føler jeg har gått rimelig greit. Den største utfordringen var nok kravet til bruk av akademiske referanser og tiden det tar å "researche" for en rapport eller et essay. Jeg har nok ikke akkurat lagt inn alt for mye arbeid siden jeg kom her men jeg har klart å holde meg til karakterer rundt 2.1 med et par 1st her og der så jeg er fornøyd. Dette har nok likevel mye med at det meste av coursework består av rapporter og essay og akkurat slike oppgaver har alltid vært min styrke. Til neste år blir det nok mye hardere så jeg blir nok nødt til å skjerpe meg til slutt.

Hvis det er noen som skulle ha noen spørsmål om å studere i UK eller hvordan det er å bo her er det bare å fyre løs. Legg gjerne ved en kommentar om hva du driver med eller hva du har tenkt å gjøre etter skolen.

HQ