Norsk
Konsollkrigen!

Konsollkrigen!

Skrevet av NathanAcer den 17 mars 2010 klokken 12:48

Spill er veldig populært. Hvor en du går så er det spill ,reklamer og spill butikker. Millioner av barn og voksne har en spille konsoll. Det er en krig som har vart siden konsollene har kommet. Det er 3 store konsoller som er i verden i dag. De 3 konsollene heter Playstation, Xbox, Nintendo.

Nintendo er den eldste av de 3 konsollene. Nintendo sin første Konsoll kom i 1983 i Japan, de kalte den Nintendo Entertainment System. Nintendo Entertainment System
var den første stasjonere spille konsoll. Det var veldig lite konkurranse for Nintendo på den tiden. På 1990-tallet kom Super Nintendo Entertainment System den solgte rundt 49 millioner eksemplarer. Nintendo 64 kom i 1996. Det var en stor forskjell mellom de to andre konsollene som Nintendo hadde gitt ut. Nintendo 64 solgte 32,93 millioner. Nintendo 64 var i en konsoll krig med selskapet SONY. SONY hadde gitt ut Playstation Litt seinere rundt 2002 kom Nintendo Gamecube. De solgte rundt 75 millioner konsoller, men Nintendo var i en ny krig med Playstation 2 og en ny konsoll som het X-box. Nintendo ville forsatt ikke tape den krigen. Så de kom med en som tok verden med storm, Nintendo Wii. Ingen i hele verden hadde sett en sånn rå spillekonsoll, Nintendo Wii kom ut i 2006. Wii hadde en generasjon i spilling man skal bruke en som heter Wii remote. Den har en sensor som kan registrerer hvor man peker hen på rommet. Det er bevegelse kontroll.

På 1994 begynte selskapet SONY å lage en spillekonsoll som ble kalt Playstation. Playstation var en ny konsoll på markedet den solgte 102,49 millioner. Den knuste Nintendo sin konsoll. På 2000 tallet kom SONY med Playstation 2, som hadde den beste grafikken på markedet og den kunne spille DVD filmer. I 2006 ga Nintendo ut Wii og SONY likte det her ikke så mye. De måtte komme med en ny konsoll som skulle slå denne Wii. Da kom Playstation 3 den var den dyreste og den beste konsollen på markedet. Man kunne se DVD og Blue Ray, med en herlig grafikk som var WOW når man så på spillene. Playstation kom ut i 2007 som har solgt rundt 27 millioner.

Microsoft som lagdet Windows ville bli med i den konsoll bransjen. I 2001 kom Microsoft med Xbox som ble en stor konkurrent mot Nintendo Gamecube og Playstation 2, den solgte rundt 24 millioner. Xbox er den eneste av de 3 konsollene som ikke er Japansk den er Amerikansk. I 2005 kom Xbox-360, Xbox-360 kunne se på DVD og har en herlig grafikk. Dette blei en stor krig mellom Playstation og Xbox. Playstation 3 og Xbox-360 er velig like de er som brødre som kriger mot hverandre. Xbox-360 har solgt rundt 30 millioner.

De 3 konsollene er i en stor krig om hvem som har solgt mest og hvem som er best. Men folk sier at Nintendo Wii ikke i denne krigen, men det er Nintendo Wii som har solgt mest. Playstation 3 og Xbox-360 er i en krig om hvem som er den beste konsollen som har den beste grafikken.

HQ