Norsk
GR13

GR13

Skrevet av Predator den 20 juli 2013 klokken 04:13

Jeg har vært på Gamereactor lenge, folkens. 8 og et halvt år. Da jeg var 9 år, satte jeg meg ned foran skjermen og lagde Predator. I retrospekt er det helt sykt at jeg kom på et så passende (for et nerdeforum, that is) navn som 9-åring, og jeg er takknemlig for at jeg var så kreativ allerede da. Hadde jeg forventet og fremdeles være aktiv på denne siden 8 og et halvt år senere på den tiden? Jeg var omkring halvveis i barneskolen på den tiden, og nå skal jeg begynne på andre videregående. Det er en stor, stor del av barndommen imellom de to skoletrinnene der. Jeg kan med hånda på hjertet mitt si at Gamereactor har vært med på å forme mine interesser: Jeg skrev min første anmeldelse på GR i 2007, for å prøve meg frem. Kontinuerlig hjelp fra diverse brukere har vært med på å gjøre det åpenbart for meg at skriving er det jeg har lyst til å gjøre fremover i tid.

«Skal Predator ta nok en emosjonell «åh, jeg digger GR-blogg nå?» tenker sikkert noen av dere. Jeg har tross alt skrevet blogger med innhold som ligner dette ved flere anledninger før i tiden. Til dere svarer jeg - til tross for at jeg lurer på hvordan kan være så slemme å tenke slikt - både ja og nei. På en side så er jeg 90% sikker på at jeg er den «eldste» aktive brukeren på GR nå, hvis noen andre har mer enn 8 og et halvt år tar jeg av meg hatten (jeg har en maken som Strategist, men i motsetning til han så tar jeg den av fra tid til annen) for dere. Å være den eldste brukeren i et forum som over tid forandrer seg og går over til nyere...«epoker» så å si, gjør at jeg noen ganger føler jeg har vært medlem av flere forum opp gjennom årene, til tross for og bare ha vært på denne ene, vidunderlige siden. Derfor føler jeg at det er naturlig å ville skrive om forumet fra tid til annen - forumet sett gjennom øynene til en som har sett det utvikle seg gjennom åtte år. På den annen side så er ikke dette ment som nok en «slik» blogg, til tross for at det mest sannsynlig kommer til å ende opp som det. Jeg har ingen planer for hvordan denne teksten kommer til å ende opp, jeg bare skriver det som føles naturlig.

Den 19. juli 2013 passerte jeg 10 000 innlegg her. En milepæl, selvfølgelig. Sier ikke at det betyr noe. Alt det viser er at jeg har trykket «send» ti tusen ganger på dette forumet. Og, til tross for at det ikke betyr noe som helst for folk utenom meg selv, så er jeg stolt å si at for meg, Predator, så betyr det så absolutt noe. Det viser at jeg bryr meg så mye om dette forumet at jeg aldri stikker, men har alltid vært her for å trykke den «send»-knappen, igjen og igjen og igjen. Og denne milepælen fikk meg til å tenke - hva er det som gjør at jeg har blitt her så lenge? Hva har holdt interessen? Og svaret jeg kom frem til, var alle de forskjellige «epokene» jeg nevnte i sted. Brukere kommer og går. Stemningen på forumet endrer seg. Gamereactor er et forum som er i stadig endring, og dette er jo selvsagt for det meste positivt, om ikke alltid.

De første årene, selv om jeg ikke husker så mye som jeg gjerne skulle gjort, er de årene jeg savner mest. Brukere som NinkeKuN, som kom tilbake i fjor for så å si farvel like raskt som han kom tilbake, LillMyChan, som OGSÅ kom tilbake for så å stikke igjen i fjor, d-devil, 10tac, Daywalker...alle disse flotte brukerne vil jeg mest sannsynlig aldri snakke med igjen, og det er greit. Jeg tror min savn etter disse brukerne er mer koblet med det faktum at jeg savner å være liten kid enn at jeg liker de brukerne bedre enn de brukerne som er aktive nå. Jeg likte å være kid. Null stress, null bekymringer, bare meg, gaminga, PC'en og Gamereactor. Jeg skrev en blogg for to år siden hvor jeg, i en veldig negativ tone, skyldte på de nye brukerne og sa det var derfor forumet var på nedover. Når sant skal sies, så var det feil av meg å gjøre dette - fordi jeg overså fakta: Man kan ikke forvente at et forum, som består av andre mennesker, ikke skal utvikle deg sammen med deg. Jeg var 9 år da, den yngste brukeren by far, og jeg tror bare jeg ville være like gammel som de brukerne, rett og slett. Hadde det vært byttet om på, og de aktive brukerne nå hadde vært de jeg nevnte i sted, hadde jeg mest sannsynlig følt akkurat det samme. Det er bare meg som har en vane for å være ganske emosjonell og like å mimre.

Dog - det skal nevnes at for to-tre år siden, så var forumet inne i sin kjipeste periode. Av 8, var perioden 2010-2011 en av de kjipeste. Det var rett og slett dårlig stemning - for seriøst, dårligere forhold mellom brukerne. Jeg tok ikke akkurat initiativ til å gjøre noe med det selv, jeg ble bare påvirket, ble generelt en bitter bruker og skrev blogger som 6-årsbloggen min, som var som sagt negativ i tonen. Forumet hadde en nedgangsperiode her, ja. Men det var ikke det at brukerne var kjipe, det var det at forumet var i en slags overgangsfase hvor det liksom ikke visste hvor det ville, med tanke på stemning og slik. Moderatorene var ikke så... aktive i å forme forumets idealer, rett og slett. Det var kjedelig å henge på GR den tiden. Men så skjedde det noe. Jeg er en tenker. Jeg tenker på mye rart. Og da jeg passerte 10 000 innlegg, begynte jeg å tenke på forumet, og hvordan det er i dag. Og jeg innså at jeg trives mer på Gamereactor enn jeg har gjort på hvertfall 5 år. Og da jeg prøvde å finne ut hvorfor, er det fordi vi er inne i nok en epoke, en god epoke, en epoke hvor alle brukerne er enige om hvordan vi vil at forumet skal være, og det er bra.

Denne nye epoken kan beskrives med ett ord: Useriøsitet. Vanligvis er useriøsitet et dårlig ord, et adjektiv man vil holde seg unna. Men når det kommer til Gamereactor, har aldri det adjektivet passet bedre nå, eller vært så....nødvendig. Vi har vel egentlig kun tre stykker å takke: Ole-«The Silent Assassin»-Christian, Strategist med hatten og remote med liten r. Disse tre moderatorene har, spesielt i 2013, utviklet et ideal, en visjon, if you will, om hvordan GR bør være som ikke bare passer veldig godt, det har løftet forumets liv og stemning til nye høyder. De hadde en teori om at mer løst snakk på nattid, koblet sammen med mer generelt snakk og diskuteringer på dagtid var en vinnende formel. De introduserte nattråden, som har nådd 371 sider og snart 10 000 innlegg på litt over tre måneder. Og for å introdusere denne nye visjonen, er disse moderatorene like mye aktive som oss brukere, og de har for lengst bevist at dette er veien å gå. Selv om GR kjennetegnes av mye useriøst snakk enn diskusjoner, er det greit. Jeg, hvertfall, elsker det. Jeg har vært mer aktiv de siste månedene enn jeg kan huske jeg var for noen år siden. Og det sier bare hvor godt forumet har utviklet seg, og at det endelig har funnet sin plass. Takk til dere mods, måten dere har ført GR ut av den kjipe epoken og inn mot noe mer, tja, ikke så kjipt. Det nyeste medlemmet i modstabben, The Cookiemonster, er også en prima GR-bruker som kler «modgraden» godt. Hadde ikke forventet at du skulle få modgraden, siden du er 97'er, men når det ble gjort kjent, kunne jeg ikke se for meg noen andre, rett og slett. Morsomt hvordan slikt fungerer. Alt fra deres kontinuerlige fokus på brukerne gjennom deres topp 10 aktive-blogger til at dere gjør deres beste for å holde forumet i sjakk, viser deres dedikasjon til dette forumet, og for det er det vel bare å si «godt jobbet».

Men selvfølgelig er det ikke bare moderatorene jeg vil hylle. Det er de brukerne som er aktive nå. Dette er også noe som kjennetegner «GR13», som jeg så fint kalte det i overskriften. Mengden aktive brukere er færre, men dette fører til at man får et bedre forhold til hverandre, og dermed blir stemningen bedre. Den gjengen som er aktiv nå er også veldig aktive as well. Jeg har gått fra å ikke like de fleste brukerne på GR til å følge noen på Instagram, ha de på Snapchat. Det sier vel egentlig sitt om at brukerne er mer trygge på hverandre nå. Fks, vi har nå en bruker som er så trygge på oss at han deler sine mest private følelser med oss, mer private enn TommyK sine! Godeste SirThomas går fra å posere med tomahawker i skogen i et øyeblikk, til å bli blokkert av samtlige jenter på Facebook, til å erklare sin kjærlighet til Ida, for så å få hjertet sitt knust, til å feste med 15åringer i Tyrkia. Det er ingen tanker eller følelser SirThomas opplever som han ikke deler med oss - om ikke på selve forumet, så deler han det meste på IRC, en fantastisk webchat jeg virkelig håper blir mer og mer brukt i fremtiden. SirThomas - aldri gi opp din søken etter kjærligheten. Men husk at Snapchat ikke er kjernen til alle forhold.

JoEy_Odd er også en bruker verdt å nevne. Han har vært medlem siden 2008, men på et tidspunkt forsvant han, uten å si farvel engang, før han gjorde sitt etterlengtede comeback for noen måneder siden, akkurat i tide til GR's reformasjon. JoEy har vært et damptog av aktivitet de siste månedene, og er den eneste «normale» brukerne som har fått 1000 aktivitetspoeng, hvis ikke minnet mitt tuller med meg. Han knivet med Strategist og Ole-C om førsteplassen under en periode med ekstrem aktivitet, og han var en av de store rebellene under den store GR-revolusjonen. Foruten en fritid hvor han drar på Hove, skryter av å feriere i USA og...bite ting, er han en veldig aktiv bruker som sprer glede og gode historier. Før var han så rebelsk at han ikke brukte stor forbokstav og punktum, men jeg tror han ga seg etter utallige advarsler fra moderatorstabben. Svakt, mann. Svakt.

ElGamer nekter å slutte å publisere innlegg. Jeg ser han på hver eneste tråd, uansett når jeg besøker tråden. Jeg bare vet at ElGamer har skrevet noe der. Han er liksom den nye JoEy_Odd, bortsett fra hvor JoEy kun spamma ned nattråden for å få poeng, er ElGamer overalt. Han beveger seg rundt som...ja, elektrisitet. Med dette tempoet er det ikke lenge til han også blir med i 10 000 innlegg-klubben, og ja, den vil du være medlem av, ElGamer. Tro meg. Jeg har vært der i noen timer, og den er virkelig full av prestisje. Du føler deg som en elitist. Bedre enn alle andre. Så skynd deg og nå den milepælen! Er det noen som er verdige, er det vel deg. Men ro ned promoteringen av isbiter med vann. Vi
har skjønt det.

Kvinner er i fåtall som vanlig på Gamereactor, men Archana vil svært gjerne være en av oss for det. Hun har til og med henta backup i form av Cyanine, hennes gode venninne og parter in crime, sikkert. Mens jeg skrev denne bloggen kom forresten Archana inn på IRC og avslørte hun var full, men likevel ville si hei til oss. Snakk om dedikasjon! Snakk om kameraderi! Kvinnelige brukere ønskes jo velkommen alltid, men at de er så hyggelige og aktive som Archana og Cyanine er jo selvfølgelig bare ising på kaken (er det et norskt begrep?)

Det er så mange flere jeg vil nevne også. Gnyg er gnygete. Grallen er grallete. A to the H idoliserer Magikarp. Jeppzki skal drikke seg i hjel. Akres er Akres. RockFuzzEleven har tidenes feteste brukernavn. Listen fortsetter, men poenget mitt er vel egentlig bare at jeg synes forumet er bedre enn det har vært siden 2007-8 nå, og det sier virkelig sitt. Jeg har gått tom for ting å si, så jeg avslutter rett og slett med å si at jeg liker veldig godt hvordan forumet er nå i 2013, og at jeg håper det vil være slik fremover. Og at gjengen med aktive brukere som er nå ikke stikker, men blir igjen sammen med meg. Fordi jeg vet at jeg kommer til å være her i mange år til, uansett hva som skjer.

HQ