Norsk
Kjære Nintendo...

Kjære Nintendo...

Det er ikke mer enn èn måned siden jeg var innom min faste spillsjappe for å utveksle en solid bunke av mine hardt opptjente penger mot deres siste tilskudd i rekken av lommekonsoller - 3DS. Siden jeg også hadde et behov for å utforske og bekrefte 3D-funksjonaliteten ble jeg fint nødt til å investere i et spill samtidig. Som hardbarket PlayStation-fan, så var i utgangspunktet valget relativt enkelt for min del: Ridge Racer 3D. Ridge Racer har vært vellykkede lanseringsspill for mange konsoller, deriblant PS2, PS3 og PSP.

3D-opplevelsen som Ridge Racer 3D leverte var overbevisende. Jeg var ganske overrasket over at effekten var såpass kraftig som den var, og omgivelsene som ble gjengitt i spillet forsterket dybdeinntrykket. Noen av teksturene var i overkant kornete, men dette er jo tross alt et av de første spillene til konsollen. Ellers var Ridge Racer opplevelsen svært forutsigbar og av god kvalitet.

Dog var det ikke det jeg ville fortelle dere om. Etter at abstinensene over en ny dingseboms hadde begynt å gi seg, og øynene mine var tårevåte og slitne, så igangsatte jeg et lite søk på internettet. Den nye 3DSen er i grunn ikke voldsomt overlegen deres litt eldre Nintendo DSi.

Etter å ha lest litt skal jeg ikke påstå at jeg sitter igjen med følelsen av å ha gjort historiens beste kupp. Innkjøpet har satt økonomien min tilbake noen tusenlapper - og alt jeg kan vise for det er en (stilig) 3D-skjerm, noen bevegelsessensorer som jeg likevel har i mobilen min, noen knapper og brytere pluss en uttrekkbar stylus.

I tillegg kan man vel påstå at konsollen innehar nyere teknikk med kraftigere prosessor, bedre grafikkort og mer minne - det følger også med en dockingstasjon i pakken - men jeg velger å kansellere dette mot deres noe stusselige batteriløsning som ikke gir mer enn 3-5 timers 3D-spilling, samt regionslåsingen dere har innført på alle nye spill.

For å toppe det hele har dere fortsatt ikke levert hele programvaren til konsollen en gang. Flere steder i menyen finnes det valg som ikke leder noen vei - menyvalg som forteller meg at denne funksjonen blir tilgjengelig ved en senere oppdatering av programvaren. Hva med å skjule disse fremtidige menyvalgene til man faktisk kan bruke dem...? For å komme med en litt søkt sammenligning: I butikken blir det ikke reservert plass til ny, spennende melk som kommer om to måneder!

Men jeg tror jeg skal klare å overse de fleste av problemene jeg har avdekket hittil. Jeg vet hva dere kan tilby av innovativitet. Streetpass kommuniserer med andre 3DSer som er ute og går i min umiddelbare nærhet (det er sannelig ikke mange av de ute nå om dagen...), og jeg får belønning for turgåing i form av gullmynter som kan brukes for å låse opp elementer i spill - det er artige små tiltak som gjør at jeg klager mindre når jeg drasser på 3DS sine 230 gram.

Likevel, Nintendo: Husk at det er mange mobiler med mer kraft som veier halvparten av deres konsoll og som kan tilby flere timer spilling enn deres vesle dundre - så konkurransen kan nok bli tøff. På tide å vise at Nintendo både er innovative og leverer varene, så gi meg nettleseren, en god nettbutikkløsning, i tillegg til kule spill, så kan det være jeg slipper å angre på investeringen.

Med vennlig hilsen og med et oppriktig ønske om en riktig god påske,

Richard

HQ