Norsk
"New" Nintendo 3DS XL

"New" Nintendo 3DS XL

Jeg testet denne nye innretningen fra Nintendo en ukes tid - og selv om Kenneth Flage har anmeldt New Nintendo 3DS XL , så har jeg en mening som jeg blir nødt til å dele for å unngå psykisk sammenbrudd.

Jeg har skjønt at Nintendo har oppdaget at det er penger i å utgi konsoller - spesielt når de kan justere litt på en konsoll som allerede eksisterer, klistre på "new" på utsiden og selge det som hakka møkk. Det kan godt være at New Nintendo er en god go-to-konsoll om man skal investere i en bærbar enhet for aller første gang - men dersom du allerede har 3DS er det, slik jeg ser det, marginale fordeler å hente ved å oppgradere.

Jeg "oppgraderte" fra 3DS til New 3DS XL, og jeg må si jeg ble enormt skuffet. Det verste var egentlig at oppløsningen på skjermen var nøyaktig den samme selv om man har økt størrelsen på skjermen. Pikslene blir på størrelse med fluer og jeg klarte ikke nyte det relativt flotte visuelle inntrykket fra hverken Bravely Default eller Kingdom Hearts 3D: DDD. Det ble noe bedre når jeg holdt 3DS-en med langsynt-grep, men da forsvinner litt av poenget med større skjerm. Nå er jo dette ikke akkurat et argument for å ikke kjøpe New 3DS, det er et argument for å holde seg unna XL-varianten - med mindre du allerede ser dårlig og ikke syntes at synlige piksler er en ulempe.

Fordelene Nintendo reklamerer med er tvilsomme: En ny kontrollspak, C-spaken, er plassert over handlingsknappene - en plassering jeg aldri ble fortrolig med. Prosessorkraften har blitt økt, noe som korter ned lastetider i spill - men de er jo relativt korte allerede. Man har NFC støtte for amiibo-er - men hvem vet hva det er og bruker det jevnlig? Fordeler knyttet til å surfe på nettet eller å ta bilder kan man egentlig bare blåse i - hvem i alle dager bruker Nintendo 3DS som deres nettbrett eller kamera?

Jeg blir litt oppgitt over at alle fordelene Nintendo nevner knapt kan kalles fordeler i mine øyne. Heldigvis er overføring av data og spill en lek å få til, man bare følge konsollene sine gjennom TJUETO føkkings steg, samt sørge for å koble begge konsollene på Internett, for å kunne bruke sine nedlastede spill på den nye konsollen! Kommer du helskinnet gjennom denne prosessen så passer Nintendo godt på deg og sørger for at du må vente en uke før du kan flytte dataene dine igjen.

Som om det ikke var nok at overførsel av dine nedlastede spill og annen data er en ubegripelig møysommelig og unødvendig komplisert prosess, så er den ikke reverserbar. Det vil si, har du flyttet dine nedlastninger til "New" Nintendo 3DS, så får du aldri se dem igjen på en 3DS. Mange vil kanskje ikke syntes dette er et problem, men for meg som gjerne ville flytte tilbake til min gamle, trofaste konsoll - ble sparket i ansiktet gjentatte ganger av Mario og kompani.

Jeg syntes Nintendos nye konsoll er oppskrytt og jeg vil ikke anbefalt noen å betale 1700,- til 2200,- for å "oppgradere" til den nye maskinen. Selv om sporing av hodet for å gi bedre 3D-opplevelse er kult og fungerer til tider veldig bra - så er ikke dette med litt ekstra CPU, noen ekstra knapper og en merkverdig plassert spak nok til å forsvare en ny iterasjon av 3DS-konsollen. Jeg får nesten følelsen av at Nintendo har laget denne konsollen utelukkende for å håve inn gryn fra lettlurte og desperate Nintendo-fanboys.

HQ