Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Den mystiske HEROBRINE...

Den mystiske HEROBRINE...

La oss reise tilbake i tid noen år. Til den gangen da Minecraft var i sin startfase. Den gangen da gamere fikk ta del i en tidlig versjon av spillet mens utviklerne pøste ut nye ideer og fikk god PR via Youtube mens fanskaren av spillere kunne veilede om hva som funket og hva som ikke funket. Den gangen hvor Minecraft var noe helt nytt og den gangen noe tilsynelatende mystisk dukket opp i spillet.

Dette var før vi kunne spille med hverandre. I Minecraft var man kun alene med en verden av datastyrte figurer i form av Creepere og kuer, samt de velkjente blokkene til å skape sin egen kunst. Spillet fikk stor populæritet og ble kåret til flere priser før det offisielt var ferdig utgitt. Youtubere streamet og gjorde spillet enda mere kjent. Sjefen selv, Notch, skapte et eget firma for å holde orden på denne voksende suksessen, nemlig Mojang.

I kjølevannet av denne perioden dukket det plutselig opp noe i spillet. En gamer kunne bekrefte at han ikke var alene i sin verden. Han hadde møtt noen. Dette kunne ikke være mulig i spillets fase på denne tiden. Ingen datakoder tilsa at dette kunne skje. Den eneste mulige forklaringen ville være om det var en datastyrt ku eller en Zombie. Men det var ingen av delene. Det var en tro kopi av hovedkarakteren Steve, men uten pupiller. Øynene var tomme. Dette kunne da ikke være troverdig eller mulig? Det måtte være falskt.

En ny gamer, en streamer, lot oss være med da han møtte denne figuren i sin verden. Den dukket opp uten noen forvarsel. Gameren ble redd og løp, men den mystiske figuren tok livet av han da han pøste ut flammer. De tomme og iskalde øynene stirret på sitt bytte. Hvem var dette?
Han ble kjent for å skape frykt. Han satte fyr på ting, bygde sære objekter og plukket løvet fra trærne. Observasjonene stormet inn, og selv om mange ble så overdrevne at de ikke kunne være annet enn oppspinn, hadde snøballen begynt å rulle.

Figuren fikk navnet Herobrine. Teoriene gikk om at dette var et gjenferd som på en eller annen måte hadde funnet sitt hvilested i spillet eller bare herjet rundt og ødela. Noen mente det var Notch sin avdøde bror, mens Notch selv kunne avkrefte dette da han ikke har noen bror, iallfall ikke som han har møtt. Så hvordan kunne noen dukke opp i et spill som enda ikke kunne spilles over nett med andre spillere?
En annen teori var at dette var et virus som levde sitt eget liv. Hva det enn var, kunne hverken utviklerne eller spillerne finne ut hvem Herobrine egentlig var eller om det var sannhet i det hele.

Selv har også jeg vært på utkikk etter skapningen. Dette for noen år siden. Jeg skapte en verden og forberedte meg på å lete etter Herobrine. Selv om det var både skummelt og merkelig, fant jeg aldri noen andre i verdenen. Jeg var mutters alene, og det var kanskje like så greit.
Likevel har han satt sine spor i spillverdenen. På lik linje med et forlatt hus som ryktes å være hjemsøkt uten å faktisk være det. Det gir liksom en spennende og creepy følelse når man ikke helt vet om det er sant eller ikke. Ingen kan hverken bevise at Herobrine var ekte eller falsk.

Skal man se på det med et skeptisk blikk, ville jeg tro utviklerne hadde noe med dette å gjøre på en eller annen måte. For all del, jeg vil ikke tro det, men det ga iallefall spillet enda mer PR. Dessuten finnes det mange uærlige folk der ute. En gamer kunne muligens greid å forfalske en video, men hva med en stream?

Man står igjen med flere spørsmål enn svar. Personlig vet jeg ikke hva jeg skal tro. Jeg tror på det overnaturlige. Dette fordi jeg har opplevd det. Jeg vet at det finnes krefter og ting mellom himmel og jord som vi mennesker ikke har greid å forstå enda. Jeg vet også hva slike krefter kan utføre. Vil jeg tro at noe overnaturlig kunne tatt del i et spill? Ja, hvorfor  ikke?

I dag kan man søke opp Herobrine og finne en mengde videoer som prøver å være sanne. Noen av dem er så unaturlige at det blir teit. Dette er blitt så kjent at man kan få sitt eget kostyme i spillet om man ønsker det. Muligheten for å forfalske er mye større i dag, og jeg tror ikke den ekte Herobrine, om det noen gang var en ekte Herobrine, ville fulgt med videre fra spillets testfase på PC.

Jeg spiller likevel på Xbox One for å være på den trygge siden.

HQ