Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
595 år #Agincourt

595 år #Agincourt

Skrevet av Strategist den 25 oktober 2010 klokken 02:29

Den 25. oktober 1415 (O.S) støtte franske og engelske tropper sammen i slaget ved Agincourt. I dag er det 595 år siden ett av de viktigste og mest spektakulære slagene i Hundreårskrigen.

Slaget ble kjempet på fransk jord, ved landsbyen Agincourt. Engelskmennene vant slaget, men som vi vet; tapte de krigen.

Grunnen til at dette er en dato jeg kan i hodet, er at dette er et av de viktigste slagene i den engelske langbuens historie. I dette slaget knuste engelske bueskyttere franskmennenes tungt bevæpnede, og overlegne i antall og rustning, riddere. Engelske bønder utraderte den franske seierssikre adelen.

Ledet an av kong Henry V stod engelskmennene stand der det skulle vært umulig.

Nå skal jeg ikke ta for meg hele historien og alle detaljene om slaget, for det kan ta noen timer å skrive alt jeg har lært meg om dette slaget. Nok er det å si at dette er en utrolig viktig dato i historien.

HQ