Norsk
Blog
Soss?

Soss?

Ok, her blogger jeg litt igjen :D

Jeg har i det siste blitt kalt soss av søsteren min og to nabojenter. Dette begynte de å si etter at jeg hadde fått en Peak Performance t-skjorte kjøpt en Peak Performance hettegenser og Peak jakke.
Så litt etterpå etter å ha snakket om å kjøpe Mac til konfen så kommenterte søsteren min at det å kjøpe Mac er et sossekjøp.
Jeg visste ikke at Mac var et sossekjøp før dagen før jeg kjøpte den. Da fant jeg ut at utallige sosser på skolen hadde en Mac eller ville ha en. Så jeg kjøpte en Mac pga det jeg skulle bruke den til, ikke pga merket.

Joda, kanskje for noen så kjøper folk Mac bare fordi maskinen har et Eple bakpå og koster minimum 8.000 (med untak av Mac Mini).
Men det er ikke derfor jeg kjøpte en, jeg kjøpte en fordi jeg har lyst til å prøve meg seriøst i fotografi (skal kanskje på et ukelangt kurs), musikk eller video.
Også kjøpte jeg en Peak genser til. Da sa søsteren til meg.

- Nå har du to peak gensre, en peak t-skjorte og en Mac.... Nå begynner du å bli soss!

Ok, la meg forklare meg. Jeg syntes Peak gensrene er utrolig kule. Og jeg tror jeg skal dempe ned på kjøping av dyre klær nå.

Men lets get to the point.

Man blir ikke soss etter hva man kjøper. Jeg ville heller sagt hvorfor man kjøper.
Sosser kjøper Peak, Gant, Ralph Lauren osv fordi det er merkeklær.
Og soss er et begrep på hvordan man oppfører seg. Sosser er folk som ser ned på andre, sosser er folk som kler seg etter trend, sosser er folk som drikker seg stupa full når de er 14. Soss er en psykisk tilstand. Iallefall etter min mening.
Og jeg kan ikke si at jeg gjør noen av de tingene.

Sjekket på wikipedia, fant den perfekte beskrivelsen:

"Soss er et norsk slanguttrykk som brukes av og om ungdom med overklasseadferd, og som viser deres velstand i form av materielle goder, som dyre klær og annet. Ordet er en kortform av sosietet"

Her er også en liten diskusjon om soss:

http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1039151

Hva syntes dere er Soss? Hvordan ville dere beskrevet en soss?

Bildet under er av meg, for to dager siden.

Lagt til 2010-05-16 12:53:
Ser jeg soss ut?

HQ