Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Mystisk PlayStation-trailer: Hva betyr den?

Mystisk PlayStation-trailer: Hva betyr den?

Dette innlegget er kategorisert under: PlayStation, Spekulasjon

"God of War 4? Guerilla Games' nyeste? Noe annet?"
Tja.

PlayStation Spanias' YouTube-kanal har sluppet en mystisk trailer på YouTube som går under navnet EMAGON. Traileren (som du burde se før du leser dette) viser en person som løper gjennom en skog og ut på en åpen ørkenslette før tittelen "EMAGON" vises over en liten plantespire, før datoen 5. desember dukker opp og den vanlige PlayStation 4-vignetten avslutter det hele.

Hva betyr det? Jeg vet ikke, men jeg vet en hel del om PlayaStation og deres reklamer, og spekulasjon er gøy. Et fint sted å starte er ved å oversette det fortellerstemmen i traileren sier fra spansk til norsk. Han sier som følger:
"20 år. Det er en lang tid. Se rundt deg, så ser du hva du har skapt. Du har hersket over uendelige univers. Du har erobret og frigjort. Du har bygd opp og revet ned. Du har vært lyset som står foran mørket. Men, denne gang er det annerledes. Denne gang er det virkelig. For første gang noensinne har handlingene dine ordentlige/virkelige konsekvenser. De trenger din hjelp. Jeg vet du kan høre dem. Makten til å endre ting/verden er i denne hender."

Det har gått mange rykter om et nytt spill fra David Jaffe, God of War, Uncharted 4 eller en ny JRPG de siste dagene, i forbindelse med PlayStation Experience-konferansen som er satt til 5. desember (det er unektelig dette datoen i videoen viser til). Basert på traileren tror jeg imidlertid ikke det dreier seg om noe spesifikt spill denne gang. Det er det flere grunner til.

"20 år. Det er en lang tid"
Viser nesten helt sikkert til at PlayStation fyller 20 år i år. Nærmere bestemt imorgen, 3. desember. Selve feiringen av dette kommer nok dog først på PlayStation Experience.

"Se hva du har skapt", og alt det der
Viser sannsynligvis til deg, spilleren, og hva du har gjort i alle spillene du har spilt.
Denne vinklingen har PlayStation kjørt i markedsføringen sin ganske ofte. Blant annet i traileren Michael-traileren som også ble hypet så til de grader for noen år tilbake. Kan denne traileren vise til en større markedsføringskampanje? Hva sier neste setning?

"Men denne gang er det annerledes. Denne gang er det virkelig."
Her blir det litt mer spesifikt fra PlayStations side, og etter min mening ser de rett ut at det ikke dreier seg om noen av spillene som står på folks ønskelister. Faktisk går de langt i å si at det ikke dreier seg om et spill i det hele tatt. Dette skal være annerledes fra det spilleren har gjort tidligere.

Dessuten er det denne gang angivelig virkelig, og handlingene våres har konsekvenser og greier. Kan det dreie seg om et nytt, merkelig Alternate Reality Game som XI?

"De trenger din hjelp. Jeg vet du kan høre dem."
Det mest åpenbare spørsmålet er "Hvem er de?"
Vel, hvis man skal følge logikken som brukes i Michael-traileren og en del av PlayStations markedsføring, kan det være spillkarakterer. Bortsett fra det har jeg ikke så mange lyse ideer

Ellers, da?
Det er et par ting til som er verdt å merke seg. EMAGON baklengs blir "NO GAME" med en litt kreativ bruk av mellomrom. Det passer fint til det fortellerstemmen sier. Evt. er det et anagram for "GAME ON" som passer mindre bra, eller for "OMEGA" som har fått mange til å tenke gresk mytologi og God of War.

Hvem vet?
Jeg blir litt overrasket om traileren dreier seg om et spesifikt spill, og magefølelsen min sier meg dessuten at det kanskje er noe litt skuffende, så ikke gå helt av skaftet. Ellers er det ikke godt å si hva det kan være.

Her er imidlertid et par spådommer om hva det kan være:
- Et alternate reality spill / en stor markedsføringskampanje
- En tjeneste som fører spillstatistikk, belønner PlayStation-trofeer med ekte priser eller noe i den duren.
- Et eller annet som inkorporerer PlayStation Morpheus
- Et spill som dreier seg om PlayStation-universet (type PlayStation All-Stars) (ønsketenkning)
- Nyttig bok om hvordan du kan starte egen kjøkkenhage ved å gro karse, timian og basilikum.

Så gjenstår det å se. Regner med at vi vet svaret innen PlayStation Experience er omme.

HQ