Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Mine Topp 15 spill for 2015

Dette innlegget er kategorisert under: Kåringer

Da var juleferien min dessverre over for denne gang, og skal man tro spillåret 2015, ser det ut til at det blir lenge til jeg kan ta meg en ny pause fra studier og arbeid*. Det er så mange spill på vei i 2015 at det var umulig å stappe dem inn i en topp 10 liste! Hvordan jeg skal få spilt alle sammen, aner jeg ikke. Mulig jeg kan ta opp noen fag til neste år. Med det sagt, her har du spillene jeg gleder meg mest til i 2015.

*siden jeg er spillskribent har jeg lov til å regne spilling som arbeid

15) WiLD
Hvor høye forventninger kan man tørre å ha til WiLD? På den ene siden lover det oss en gigantisk verden med varierte utfordringer, og later til å ha et ambisjonsnivå selv Peter Molyneux ville følt seg ukomfortabel med. På den andre siden har vi ikke sett nok håndfast fra spillet til at det virker lurt å hoppe i taket helt enda. Sjansen for at det ikke kommer før 2016 er nok heller ikke fraværende. Utrolig spennende, er det allikevel.

14) The Witness
Der Braid var et smart lite spill, kan The Witness bli et gedigent mesterverk. Bloggen til skaper Jonathan Blow vitner om et vakkert og svært gjennomtenkt prosjekt.

13) Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Rainbow Six Vegas-spillene er blant de absolutt beste skytespillene på PS3 og 360, så når regnbuegutta endelig tar geværene fatt på PS4 og Xbox One, kan jeg ikke annet enn å være spent. Forhåpentligvis får vi et tungt, taktisk skytespill, slik at Battlefield og Call of Duty kan gå å legge seg!

12) The Witcher 3
Det er gode argumenter både for og i mot å plassere The Witcher 3 på denne listen. På den ene siden har jeg aldri spilt noen Witcher-spill før, og vet ikke hva forgjengerne dreide seg om. På den andre siden har jeg øyne. The Witcher 3 ser ut til å bli et usedvanlig lekkert rollespill, som er både fritt og åpent. Jeg tviler ikke på at det leverer.

11) Persona 5
Etter hvert som det ene spille etter det andre ble utsatt i 2014, bestemte jeg meg til slutt for å sette pengene på en klassiker, nemlig Persona 4: Golden til PlayStation Vita. Det viste seg å være et utrolig koselig spill med mysterier, fin musikk og et veldig bra kampsystem. Persona 4 var mitt første møte med hele Shin Megami Tensei-universet, men jeg gir det gjerne et forsøk til. Mer, takk.

10) Rime
Et spill som er slående vakkert, og som virkelig lokker til utforskning. Rime har litt av samme mystikk som ICO, men virker mer åpent og ikke fullt så melankolsk. Hvis Tequila Works gjør jobben sin, kan dette bli et fantastisk spill.

9) Legend of Zelda Wii U
Jeg er ikke noe Zelda-fan, men det neste spillet i serien ser unektelig lovende ut. Det kan minne litt om et barnevennlig The Witcher, med en stor, åpen verden og flotte landskap. Dessuten sender det tankene til Shadow of the Colossus, og det er sjelden dumt.

8) Uncharted 4: A Thief's End
Er det en ting jeg ikke likte med juleferien, så var det å måtte måpe kontinuerlig gjennom slutten av desember etter å ha sett Uncharted 4 på PlayStation Experience. Her er et spill som ser ut til å være like interaktivt og uforutsigbart som The Last of Us, men langt mer intenst.

7) The Tomorrow Children
Skal man dømme etter gameplay-videoene, er det ikke umulig at The Tomorrow Children ender opp med å bli gørrkjedelig. Er det noe Q-Games kan, er det imidlertid å lage spill som ikke er så lette å forstå seg på før man faktisk spiller dem. The Tomorrow Children ser like unikt ut som det er ambisiøst, og skulle utvikleren treffe med det grunleggende gameplayet, tror jeg dette kan bli et bunnløst tidssluk.

6) Ratchet and Clank Reboot
Har du hørt? De skal lage det første Ratchet and Clank-spillet på nytt fra grunnen av til PlayStation 4! Hvis det betyr gjensyn med steder som Metropolis, Blackwater og Novalis, samtidig som vi får nytt gameplay, så kan jeg ikke annet enn å glede meg. Vi har ikke sett noe av det enda, men det spiller ingen rolle. Det er Ratchet and Clank, og de pleier å levere.

5) Star Wars Battlefront
Battlefront-serien har alltid hatt høy stjerne hos meg. Jeg hadde ingen av de to første spillene, men det hadde flere av vennene mine, og jeg har mange gode minner med lagbasert Star Wars-skyting på delt skjerm. Jeg nekter å tro at grafikken blir like bra som det de har vist frem, og er litt redd for at de dropper split-screen, men spennende blir det allikevel.

4) Kingdom Hearts 3
Det er Kingdom Hearts 3. Det ser nydelig ut og blir mer av det samme. Hva mer vil du ha? Skal man tro ryktene, sikter Squarenix på en 2015 lansering. Jeg tviler litt, men vi får se.

3) Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Jeg føler at gjentar meg selv hvis jeg fortsetter å bruke adjektiver som "åpent" og "fritt" nok en gang, så jeg lar de ordene ligge (bare vit at de hadde vært veldig beskrivende). Metal Gear Solid V ser imidlertid ut til å ta i bruk all kreativiteten til Hideo Kojima, og med grunnarbeidet fra Ground Zeroes, bør ikke være noe i veien for at det lykkes.

2) Final Fantasy XV
Kan fort bli spillet vi alle ønsket at Final Fantasy XIII skulle være. Jeg likte FFXIII, men dette ser ut til å kunne innfri på et helt annet plan. Et spennende kampsystem, digre monstre og de to adjektivene jeg sa jeg ikke skulle nevne gjør dette til det mest spennende Final Fantasy-spillet på lenge.

1) Rocket League
Alle spillene som har kommet ut til nå, fra tekst-baserte rollespill, til Pong, Mario og Halo har bare vært forberedelser til det ultimate konseptet: Biler som spiller fotball. Jeg har lagt fryktelig mange timer inn i forgjengeren Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars, og Rocket League ser ut til å bli mer seriøst, mer teknisk gjennomført og bedre utstyrt for konkurransespill. Jeg vet ikke om jeg lar høre fra meg etter at dette spillet kommer ut.

Det er mer eller mindre 2015 for min del, og det er nesten litt for mye. Forhåpentligvis tar 2015 etter 2014, og utsetter et spill eller to, slik at verden ikke stopper opp.

Mine Topp 15 spill for 2015

Andre spill: The Forest, Distance, Castle Story, Ori and the Blind Forest, Evolve, Just Cause 3, Fatal Frame, Star Fox, Mirror's Edge 2, Grim Fandango: Remastered, Kingdom Come: Deliverance, No Man's Sky, Drawn to Death, Disgaea 5

HQ