Norsk
Årets spill hittil 5-1

Årets spill hittil 5-1

Her fortsetter den episke sagaen kalt årets spill så langt, les til bunnen for ren nytelse.

5. Kingdoms of Amalur
Da Skyrim ble lansert i november i fjor ble det hylla av en unison spillverden, et kor jeg var en del av. Likevel klarte ikke spillet å holde meg fanga like lenge som forgjengeren Oblivion gjorde, og det jeg anså som Elder Scrolls-essensen for fem år sida var på merkelig vis fraværende. Jeg sier på ingen måte at Kingdoms of Amalur er et bedre spill enn Skyrim, men med dette spillet var jeg mye nærmere Oblivion-følelsen jeg strebet etter da Skyrim kom ut, ei følelse jeg verdsetter over nesten alle andre følelser jeg har i registeret.

4. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
Mine veier har ikke krysset innom Kingdom Hearts-serien så veldig ofte i min tid som gamer, og til tross for noen timer med det jeg mener var det første spillet hos en kamerat for nesten ti år siden, har jeg aldri helt skjønt oppstyret rundt serien. Det var før jeg for to dager siden satte meg ned med det nyeste spillet i serien. Final Fantasy i Disneyland er ei overraskende frisk og annerledes opplevelse. Jeg er ikke kommet helt gjennom spillet enda, men så langt fortjener det uten noen anfektelser overhodet en plass på denne lista.

3. Metal Gear Solid HD Collection/Metal Gear Solid: Snake Eater 3D
Takket være HD-samlinga, og kanskje enda mer Snake Eater 3D, gikk det opp for meg at Metal Gear er en av mine favorittserier gjennom tidene. Til tross for at dette er en remake, og at den derfor ikke kom ut i år, er dette absolutt to av årets beste utgivelser. Dette er en ultimativ samling klassikere, som faktisk ser litt bedre ut på denne generasjonens konsoller enn det normen for HD-samlinger er.

2. Catherine
Unikt. Det er det beste ordet jeg har for Catherine. Et spill som tar opp seriøse tema som utroskap og det å etablere og stifte en familie er noe jeg aldri har sett eller spilt tidligere. Bland inn elementer som geniale gameplayløsninger og en sexy atmosfære, og hjertet til en tenåringsgutt er definitivt solgt.

1. Kid Icarus: Uprising
En 25 år gammel Nintendo-klassiker får en oppfølger på 3DS, og til tross for et krampeinduserende kontrollsystem, er dette den tittelen jeg har glede meg mest over hittil i år. Si hva du vil om kontrollene, men sannheten er at jeg finner denne måten å sikte på, med en markør på touchskjermen, så presis at det godt mulig er den eneste måten å få millimeterpresisjon på samme måte som på PC. I tillegg får man servert god dialog med herlige replikker, og dessuten fantastisk musikk som akkompagnement til et vanedannende spill hvor man alltid prøver å forbedre våpnene man innehar, bare så man kan sparke enda litt mer skinke over nett.


Kom tilbake i desember for å se hvordan spillåret forløper seg videre utover høsten.

HQ