Norsk

The last of us Remastered Grounded, multiplayer og veien til platinum

Skrevet av Xtord den 11 juni 2018 klokken 13:52

Joda vi får starte med det åpenbare. Selv om det kom ut en blogg nå så er det er ikke sikkert det blir så mye mer aktivitet (vært lite av det) og andre ting på GR, har truffet veggen som det kalles. Når det er sagt så har jeg hatt og prøvd og kommentert litt i det siste månedene. Har ikke fått det helt til samt å lage noen blogger, blant annet en rangering av de spillene jeg har fullført hittil i år, har blitt noen det å.

En ting som kan sies er at hadde jeg lagd en ny anmeldelse av spillet og spesielt med hensyn til dlc-en og mp så hadde det nok kommet høyere enn det, det fikk selv om jeg ikke liker å bruke «tall». Det har gått fra et spill som kan på en dårlig dag være top 10 til å være på kanskje til og med top seks på en vanlig dag.

Man kan selvsagt si mye om sjangeren til spillet, noen vil hevde det bare er et action-eventyr og noen vil si det er et action-eventyr survival - horror. Uansett det spiller ingen rolle, jeg tror den store fordelen fra jeg runnet det nå kontra da jeg spilte det i 2013, er for det første at jeg blitt mer glad i karakter drevent historie spill som dette. Persona 4 golden er jo et annet eksempel, men det tror jeg hadde en fordel av at det handlet om flere folk, og at selve historien var noe mindre forutsigbar, noe jeg har tilgitt tlou mer for. For atmosfæren, dialogen er absolutt strålende. Og for det andre grounded, jeg spilte grounded første gang i 2016 og alt da syns jeg det var bedre.

Det har vært noen andre ting jeg har hatt problemer med, men jeg ikke hadde på remasteren, det vil si mindre bugs som fiender kropper som forsvant, piler som forsvant i det du skal loote de, etter å brukt dem. Joda jeg hadde en crash denne gangen, og Joel hender som går gjennom skap, men begge det er og ble veldig minor i forhold til resten av spillet

Grounded, gjør at spillet føles både mye mer vanskelig, men også at du har så få resurser at det blir mye mer overlelvse føler jeg, og basement for eksempel er rett og slett ekkelt, jeg likte det ikke før på en god måte, men på grounded så er det enda verre, eneste stede i spillet jeg rett og slett ikke liker å spille gjennom. Musikken der, og stemningen er helt på topp. Det er den for så vidt for hele spillet generelt, men akkurat basement er helt på topp og er absolutt et av mine favoritt øyeblikk i hele spillet. Dette er vel et av få spill hvor mye av mine favoritt øyeblikk ikke komme direkte fra cutescene, men heller fra dialogen og gameplayet.

Jeg endte med å kjøpe tlou remastered av forskjellige årsaker, hovedgrunnen ble jo fort at ps3 min tok kvelden og ikke gidder mer. Andre grunnen var dlc og tredje grunnen var at jeg enda ikke hadde prøvd multiplayer. Så var det jo en par andre forbedringer. Fikk det jo å de litt over 200 kr så hvorfor ikke.

Spillet havner derimot under et par ekslusive «Tord lister»

1) Det er et av få spill jeg har fullført 4 ganger.
2) Også et av få spill jeg har brukt rundt 100 + timer i, spesielt hvis vi inkl ps3 versjonen
3) Også et av få spill jeg har brukt 30 + timer på online. Og et eller annet sted mellom 100-150 kamper

Når det kommer til dlc-en så har jeg ikke så mye å si enn at den anbefales, det blir nok en gjennomgang til av den og at det er en av mine favoritt dlc-er, kanskje til og med min favoritt med mindre vi inkluderer expansion pakk.

Multiplayer delen var ovarreaskende bra, taktisk, og du må både være tålmodig, men ikke mist å som sp at vært skudd telles, du kan enkelig ikke bomme for mye, gjør du det så har man jo muligheter å prøve å finn loot i banen. Mye varierte baner, liker at de og er baserte på hoved spillet. Og selv om jeg gjorde det elendig på starten så gikk det mye bedre etter hvert, ikke så lett når man starter i lvl 0 og måter folk i over level 100 som regel.

Etter rundt 75 timer på grounded så fikk jeg unnagjort alle trofene inkl dlc. Jeg måtte dog gjennom en halv gang på easy for å ta convo om igjen, kan hende chapter select hadde gått, men jeg gikk gjennom easy, og antakeligvis så hadde samtale troffet bugget seg for jeg er meget sikkert på at jeg tok den valgfrie samtalen på en av de to gjennomgangen på grounded.

Det er ikke ofte jeg går får platinum lenger og spesielt hvis det tar noe mye mer en 20 t, det er vel heller ikke ofte jeg skaffer platinumet eller spillet et spill så mange dager på rad med, få «tomme» dager.

Til slutt hadde dere spurt meg for noen måneder siden så hadde jeg vel sagt at det knapt nok på en "god» dag var innom min fem favoritt ps3 eller ps4 spill. Å ja man kan selvsagt diskutere om spillet er verdens best, eller om det er for populært eller om det er overvurdert eller ikke, eller om det finnes bedre spill, men noe rett gjør allikevel et spill når jeg fullføre det 4 ganger og i tillegg måtte starte grounded på nytt pga ps3.

Når det kommer til mine absolutt favoritt spill på ps4 så er det oppi der , men det er nok et par jeg fortrekker mer , og i forhold til ps3, så er det bare mass effect 2 jeg liker kanskje mer, men det er bare kanskje, jeg husker sist gnag jeg fullført mass effect 2, den fjerde gangen så begynt jeg å bli små lei gameplayet, historien og karakteren var bra, men det kan hende det liker nå nr 1, nå skal det sies at u2 blant annet spilles om igjen på ps4 , så får vi se hva jeg syns om u2 i forhold til når jeg fullført det første gang i 2010 .

PS: Noen ganger så spiller man en spill flere ganger å ender til slutt med å like det mer og mer. Det har vært noen eksempler på spill hvor jeg må ha gitt flere forsøk før jeg virkelig ha likt, men her er heller forskjellen at jeg liker det mer og mer. Til og med å spill på easy kan være greit bare for å ha det litt morsomt.

HQ