Norsk

WikiLeaks

Skrevet av Zidmeyer den 6 august 2010 klokken 00:06

Jeg har i en lengre periode nå følgt saken(e) rundt WikiLeaks med stor interesse. Det er ikke lenge siden WikiLeaks offentligjorde flere titusentalls hemmeligstemplede militærdokumenter tilhørende NATO-styrkende i Afghanistan (om de også gjelder for andre områder vet jeg ikke).

Hele NATO-styrken, uten unntak, har sagt at hendelsen er "uheldig", ettersom WikiLeaks offentliggjør sensitive dokumenter. Selv sier WikiLeaks at disse dokumentene skal gi oss et nytt perspektiv på krigen i Afghanistan, og vise oss en gang for alle at det er en krig vi ikke kan vinne. Tanken om at vi vanlige mennesker skal få et "virkelig" perspektiv av krigen er kanskje ment som en god tanke, men om så var må jeg si at de gjør det på helt feil måte. Dagens medier dekker krigen godt nok i mine øyne, med videoer fra soldatene selv, reportere som får være med soldatene på oppdrag m.m. Jeg kan ikke se for meg at det hjelper noen å offentliggjøre dokumenter som så absolutt ikke bør falle i feil hender, noe de nå har gjort.

Nå har Pentagon gått ut å sagt at disse dokumentene er stjålet. Kanskje ikke ord som sier "bang" ved første øyekast, men dette kan faktisk bety mer enn man aner. Selv tror jeg Pentagon kommer til å få tak i disse dokumentene koste hva det koste vil, og for en gangs skyld må jeg si at Pentagon har min støtte.

WikiLeaks handlinger er frastøtende og uheldige. Det bør få konsekvenser. Hva synes dere om saken?

P.S Dersom du ikke har følgt med på saken i det hele tatt, anbefaler jeg VG nett sine sider for en eventuell oppdatering.

HQ