Norsk
Blog
Road to fotball-VM i Brasil (Gr. A&B)

Road to fotball-VM i Brasil (Gr. A&B)

Skrevet av A to the H den 6 desember 2013 klokken 21:46

Nå har endelig vi fotballelskere fått oss noe å glede oss til. Fotball-VM er fotballens gjeveste trofé og noe enhver spiller drømmer om å vinne. Senest i år byttet spilleren Diego Costa nasjonalitet fordi han var desperat etter full spilletid under VM som kommer, noe han visstnok ikke var garantert hos Brasil.

I dag skal jeg grovt analysere lagene som er med og prøve å finne ut hvem som vil vinne. Jeg har ikke satt penger på dette, så da pleier det å gå inn. Sånn fungerer det med meg som er tidenes mest ræva til å tippe på idrett når det kommer til pengebeløp.

Gruppe A: Brasil, Kroatia, Mexico, Kamerun

Den første gruppen er en veldig åpen gruppe, som Brasil kommer, med lav odds, til å vinne. Her er det en klasseforskjell mellom vertsnasjonen og de tre resterende nasjonene.

Brasil er det lite å sette fingeren på. De har et lag som kommer til å kjempe om hele tittelen. De har blant annet spillere som Neymar, Thiago Silva, David Luiz, Ramires, Dani Alves, Julio Cesar, Marcelo og Hulk. De mistet stjernespissen sin Diego Costa til fordel for rivalen Spania.

Kroatia har et lag som har fått verdensstjerner de siste 3 årene. Mario Mandzukic spiller på Bayern München og fikk sitt definitive gjennombrudd i 2012, da Kroatia spilte på høyt nivå i en veldig tøff gruppe sammen med Spania, Italia og Irland. De holdte nesten på å snike til seg den siste kvalifiseringsplassen fra Italia, men de tapte knepent 1-0 over laget som senere vant hele turneringen, Spania. Andre stjerner er Luka Modric, QPR-spilleren Niko Kranjcar, Ivan Rakitic, Dario Srna og stortalentet Mateo Kovacic.

Mexico vant det alltid ubetydelig OL-gullet i fotball. Laget er preget av desperat mangel på stjernespillere, og har kun få fremtredende spillere. Blant annet er benkesliteren Javier Hernandez svært aktuell som den reddende engelen.

Kamerun er kjent for å ha være Afrikas nestbeste lag etter Elfenbenskysten. De to har lenge kriget over hvem som har best tropp. Kamerun har spillere som Song, N'Koulou, Makoun, Eto'o og Webo. Dette er alle spillere som vil nok være essensielle for at de skal komme seg ut av denne gruppen.

Konklusjon:

Brasil - Kroatia: 1-1
Brasil - Kamerun: 3-0
Brasil - Mexico: 2-0
Kamerun - Kroatia: 1-2
Mexico - Kamerun: 1-2
Mexico - Kroatia: 2-2

Brasil: 7 poeng. +5
Kroatia: 5 poeng. +1
Kamerun: 3 poeng. -3
Mexico: 1 poeng. -3


Gruppe B: Spania, Nederland, Chile, Australia

Andre gruppen er det et klart skille. Her er det Spania og Nederland som er soleklare favoritter til å ta seg videre. Man skal allikevel ikke kimse av Chile, som kan være en outsider som kan stjele Nederlands plass. Man vet absolutt aldri med de hollandske løvene. De vet aldri når de skal prestere og når de ikke skal det.

Spania er også en av forhåndsfavorittene til å vinne hele greia. De har et av tidenes beste landslag og har nå vunnet de tre foregående turneringene i fotball (EM i 2012, 2008 og VM i 2010). Med et mannskap bestående av Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Fernando Torres, Juan Mata, David Silva, Jesus Navas, Sergio Busquets, Sergio Ramos og en skog av talenter og spillere som alle kan avgjøre en kamp for laget sitt. De har også fått ervervet brasilianeren Diego Costa som har vært en helt for Atletico så langt i sesongen.

Nederland er en potensiell vinner og en potensiell flopp. Man vet aldri med dette laget. I fjor vant de ingen kamper i dødens gruppe sammen med Tyskland, Portugal og Danmark. Her var de altså så begredelig dårlig at de skulle fortjent juling. Nå derimot har de et langt mer aldrende lag, men med spillere som er på vei fremover. Spillere som Robben, van Persie, van der Vaart, Sneijder og Huntelaar har alle blitt to år eldre og vi vet ikke med sikkerhet om disse stjernene kommer til å levere. De har også mistet keeperen sin Stekelenburg, som var fantastisk god i Sør-Afrika. Han har nå blitt en utvanna pølse som gjør generaltabber etter hverandre på løpende bånd.

Chile er, som sagt, en potensiell outsider. De slo England for ikke lenge siden på Wembley. De har mektig mange spillere som kan utgjøre en real forskjell. Mest fremtredende er duoen Alexis Sanchez og Arturo Vidal. Ypperste verdensklasse på sitt beste. Andre spillere som jeg mener kommer til å bli vitale i håp om å unnslippe denne mektige gruppen er spillerne Suazo, Gonzalez, Isla, Pizarro, Medel og Bravo. Dette er alle spillere som spiller for høyst respekterte klubber. Kommer de til å klare å ta skalpen til Nederland? Jeg tror ikke det, men det kan brått hende.

Australia er det virkelig ingen håp for. Øya har ikke vært kjente for å produsere spillere opp igjennom årene og har kun hatt ålreite og halvgode profiler. Disse profilene er nå eldgamle og snart råtne. Dette inkluderer spesielt Tim Cahill og Mark Schwarzer. Spillere som kan overraske er Robbie Kruse og Eli Babalj, men dette er mest sannsynlig veldig tvilsomt. Jeg levner dem ikke noe håp om å stjele noen poeng i det hele tatt.

Konklusjon:

Spania - Nederland 2-1
Spania - Chile 3-2
Spania - Australia 5-0
Nederland - Chile 2-1
Nederland - Australia 3-0
Chile - Australia 2-0

Spania: 9 poeng. +7
Nederland: 6 poeng. +3
Chile: 3 poeng. 0
Australia: 0 poeng. -10

Dette var da del én i denne bloggserien som kommer til å komme ut hver uke. Håper dere likte det, og ga deg noen tips til hvordan jeg tror fotball-VM utvikler seg.


Q&A:

Noe dere ville ha endret på?
Gleder du deg?
Hvilket lag håper du vinner?

HQ