Norsk
Blog
#Temabloggen 11 - Favoritt spillutvikler

#Temabloggen 11 - Favoritt spillutvikler

Skrevet av albaga den 5 april 2015 klokken 13:29

Så jeg tenkte det var på tide at jeg skrev en temablogg. Jeg digger konseptet og i går skrev Glorfindel en blogg om ukas tema som er favoritt spillutvikler eller motsatt.

Det er mange kreative spillutviklere der ute som klarer å komme med gode ideer og konsepter og ta det inn i spillene deres. Et eksempel er Ken Levine som er blitt kjent for Bioshock serien. Han er definitivt en av mine favoritter også, men det var ikke han jeg valgte denne gangen. Min favoritt er Fumito Ueda.

For de som ikke vet hvem det er, de kritikerroste spillene ICO og Shadow Of The Colossus er det han og teamet hans som står bak. Ser man bortifra Kingdom Hearts så er Shadow Of The Colossus mitt favoritt spill gjennom tidene. ICO er også fantastisk, men liker førstnevnte bedre. Det Fumito Ueda klarer så bra er å lage et annerledes spill, uten at noen av karakterene i spillet sier noe. Hvis du har spilt noen av spillene skjønner du nok hva jeg mener. Du har et mål i begge spillene og utførelsen er så vakker. Man kan si hva man vil om grafikken og kontrollene, men historien og utførelsen er fantastisk. Musikken hjelper også en stor del og er uten tvil det beste fra den generasjonens spillmusikk.

Første gang jeg spilte Shadow Of The Colossus ble jeg så interessert i spillet fordi det var så vakkert. Jeg ville vite mer om denne verdenen Ueda hadde skapt og hvordan det ville ende. Det var en annerledes stil og jeg ble forelsket med en gang. Derfor håper jeg inderlig på at de annonserer en dato på "The Last Guardian" så snart som mulig som at jeg vet at det kommer. Jeg er sikker på at Ueda kommer til å overraske meg igjen akkurat som han gjorde med både ICO og Shadow Of The Colossus.

Jeg anbefaler begge spillene til dere som ikke har prøvd det. Det er kanskje ikke for alle, men jeg tror mange her vil elske det. Det er en HD versjon av begge to i en disk ute til PS3. Anbefales.

HQ