Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Syv spill

Skrevet av AndyLonn den 9 januar 2014 klokken 22:30

Konsollgenerasjoner kommer og går. Jeg husker ennå vagt når vi fikk den første konsollen i hus. Det var en Sega Mega Drive, og den hørte til den fjerde konsollgenerasjonen. Så her er vi på slutten av den syvende konsollgenerasjonen, og jeg vil i den anledning ta denne muligheten til å se tilbake på 7 spill som har definert generasjonen for meg. De er ikke sortert i noen slags rekkefølge, Jeg har heller ikke valgt ut de beste spillene, de er bare de spillene som har vært viktige for meg over de siste 8 årene.

Motorstorm

Min første smakebit på den syvende konsollgenerasjonen fikk jeg oppleve hos Christian, en god venn av meg. Den kom i form av Evolution Studio's Motorstorm fra 2007. Spillet ble lansert ved siden av Playstation 3 her i Europa og var en av de titlene jeg følte alle skaffet seg når de kjøpte konsollen. Motorstorm var et offroad racing spill hvor man kjørte alt fra ATV, Buggies, Rally biler, Motorkrosser og så videre. Hver bane hadde hopp, klipper, gjørmehull og rester av andre kjøretøy som hinder og flere ruter man kunne ta for å fullføre løp. Jeg husker spesielt hvor god grafikken var sammenlignet med lignende spill på Playstation 2. Og selv om den kunstige intelligensen var noe svak, var spillet svært underholdende.

Gears of War 2

Hvis Motorstorm var mitt første spill på den syvende konsollgenerasjonen, så var Gears of War 2 det spillet som virkelig solgte meg på konsollene. Jeg fikk oppleve Gears of War 2 hos min venn Mikhael og det var ikke mange dagene før jeg gikk å kjøpte en Xbox 360. En lagbasert covershooter med en svært sterk flerspiller del var det som måtte til for å overbevise meg. Historien i Gears of War 2 var en skitten og rå skildring av slagene mellom de overdimensjonerte innbyggerne av planeten Sera og de underjordiske Locust hordene. Spillmekanikken satt som støpt og var svært underholdende noe som gjorde at man kunne sitte klistret til skjermen i flere timer med både enspiller og flerspiller delen.

Uncharted / Uncharted 2

Det var vanskelig å bestemme seg for hvilken av disse jeg skulle putte på listen. Uncharted 2: Among Thieves er klart det beste spillet i serien og satte en klar standard for cinematiske spill opplevelser med sin bruk av kameravinkler og motion capture. Men ingenting av dette hadde vært mulig uten det første spillet i serien. Uncharted: Drakes Fortune kombinerer det beste fra to verdener, utforskingen og innlevelsen man bare kan få fra spill sammen med skuespiller prestasjonene og eventyrfølelsen som oftest er assosiert med film. Uncharted serien er utvilsomt en av mine favoritt serier med 5 spill fordelt over 2 konsoller er det også Sony's største serie. De har også annonserte et nytt Uncharted spill til PS4.

Super Meat Boy

De siste årene av konsollgenerasjonen har vi sett en stor vekst av indiespill, og Kickstarter prosjektet Indie Game: The Movie har brakt flere av indie utviklerene ut av mørket og opp til stjernestatus. Folk som Jonathan Blow som skapte Braid, Phil Fish som skapte Fez og sist men ikke minst, Edmund McMillan og Tommy Refenes fra Team Meat. Super Meat Boy er et plattformer spill hvor spilleren styrer en mørkerød gutt ved navn Meat Boy. Han må redde kjæresten sin, Bandage Girl, fra den slemme Dr. Fetus. Spillet har over 300 nivåer hvor spillerne må unngå å bli truffet av rasende stein, sagblader og andre farlige objekter. Spillet er helt sinnsykt vanskelig til tider, men er aldri straffende og gjør det derfor til en opplevelse hvor du hele tiden streber etter å bli bedre. Super Meat Boy var det første store indie spillet jeg spilte, og det har åpnet øynene mine for en nisje som ikke er redd for å prøve noe nytt, som våger å satse på uprøvde tankeganger og på den måten klarer å være nyskapende. Spillindustrien i sin helhet har mye å lære av indie utviklerne.

Deus Ex: Human Revolution

Som jeg nettopp nevnte har spillindustrien stagnert litt når det kommer til innovasjon. Dette har hatt mange negative virkninger, men en av de positive er det at utviklerne har sett i sin katalog av spill etter serier å bringe tilbake til livet. Det første Deus Ex spillet er en av mine store favoritter, så når jeg hørte at Square Enix skulle bringe serien tilbake med Human Revolution var jeg veldig klar for å hoppe tilbake til en serie jeg elsket. Deus Ex: HR gjør så og si alt som gjorde det første spillet så bra bedre, men snubler litt i enkelte tilfeller. Det vi satt igjen med var et fantastisk spill som brukte «gammelt» kildemateriell helt riktig.

Mass Effect serien

Igjen er det vanskelig å velge en av spillene i serien, og det går dobbelt for Mass Effect, som hadde en sammenhengende historie som formet over 3 spill basert på valgene du tok. For meg var Mass Effect en «gateway drug» til større og mer kompliserte rollespill, som Dragon Age og Fallout serien. Historien til Shepard og mannskapet ombord Normandy er noe av det mest interessante jeg har spilt de siste årene. Ikke fordi selve historien om Shepard versus Reapers er så spesielt engasjerende, men fordi jeg tok meg tid til å bli kjent med hver og en av figurene og på den måten nesten fikk et personlig forhold til dem. Når og hvis en av dem døde, så følte jeg virkelig tapet av dem. Mange var uenige i slutten Bioware gav Shepards historie, de om det. Jeg følte at etter at spill nummer 1 og 2 hadde gitt oss to mulige slutter hver, var det forfriskende når vi fikk tre slutter på det siste spillet.

Journey

Ah, Journey. Det ene spillet jeg vil trekke frem i «Spill som kunst» debatten. Jorney er pure magi, kokt ned og konsentrert i spill form. Det er ikke mye jeg kan si direkte om hvordan spillet er. Journey må oppleves. Uansett hvilken typr spiller du er, Hardcore eller Casual, så tror jeg at du vil sette pris på hva Journey er og prøver å si.

Syv spill

Så det var mine syv spill. Jeg har selvfølgelig flere spill som passer på denne listen, men alt i alt var det disse syv som kom på listen denne gangen. Spill som fortjener å bli nevnt ved siden av disse syv er Bioshock, Assassins Creed 2, Batman Arkham spillene, XCOM: Enemy Unknown, Dishonored, Red Dead Redemption og så videre

Har dere noen spill som dere mener gjorde konsoll generasjonen spesiell for dere?

HQ