Norsk
Blog
World of Warcraft - hvorfor så populært?

World of Warcraft - hvorfor så populært?

Skrevet av Bernt Erik den 24 februar 2008 klokken 11:06

I den spede begynnelse av World of Warcraft, var jeg en av de som var med på beta-testingen og gjett om jeg ble imponert. gjennom hele beta-testingen satt jeg med frysninger, svettetokter og overfull munn med sikle som ikke ville la seg stoppe. Spillets oppbygning var unikt på mage måter og jeg skjønte fort at dette ville bli et populært MMORPG-spill som ville selge i bøtter og spann selv med månedlig betaling for spillerne.

At spillet skulle fenge så mange som det gjorde overrasket meg litt og i dag er World of Warcraft det mest populære online-spillet. Store områder å utforske, masse oppdrag og et levelsystem som gjorde spillerne hekta. Etter å ha vært med på beta-testingen, fant jeg fort ut at dette spillet ville ta mye av min spilletid. Jeg var også på den tiden veldig hekta på Battlefield og brukte veldig mange timer på å gjøre livet surt for mine fiender. I tillegg hadde jeg meldt meg inn i en veldig god klan - nemlig Trønderbataljonen. Hvis jeg hadde fortsatt med WoW, ville jeg nok måtte ha spilt mindre Battlefield og det var ikke noe option.

Jeg skjønner godt hvorfor World of Warcraft er populært, men hva tror du er årsaken til at så mange millioner spillere er hekta til dette MMORP-spillet og betaler mange, mange hundre kroner i året? Hva gjør dette spillet mer populært enn f.eks. Guild Wars som ikke koster noe i måneden for å spille og som grafisk nesten er like bra? Er gameplayet så mye bedre i WoW eller er det opplegget i sistnevnte som fegner mest?

Nedenfor kan du se noen artworks fra den kommende utvidelsen World of WarCraft: Wrath of the Lich King som lanseres i løpet av året og allerede nå kan man se fet grafikk, gode detaljer og enorm potensiale til å bli nok en salgshit!

HQ