Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
FIFA Woman 15 annonsert!

FIFA Woman 15 annonsert!

Skrevet av Bernt Erik den 21 august 2014 klokken 09:47

Eller kanskje ikke. mitt spørsmål er bare når vil det skje...

I en verden hvor likestilling virkelig har tatt overhånd, hvor jentene er like mye med på det vi gutta er, så skulle man nesten tro at spillbransjen også burde være det. Spesielt med at så mange jenter faktisk jobber i spillbransjen og hvor flere av disse har lederstillinger. Da er det merkelig at man ikke finner mer av de feminine i spill som f.eks. Battlefield, Call of Duty, diverse sportspill. Vi har Cecilie Brekkhus som proff bokser og som er den beste bokseren i sin klasse, men aldri i verden om vi kommer til å få se henne i et boksespill. Eller hva med FIFA Woman 15? Selv kjenner jeg flere jenter som spiller FIFA 14 og som elsker spillet, men ville de ha likt FIFA Woman 15. "JA, svarte de i kor. Det hadde vært stilig med jentefotball som spill, selv om de synes gutta som spiller fotball er kjekke. Hadde vært moro med et rent jentespill i FIFA".

Med så mange jentegamere verden rundt og så mange jenter som jobber i spillbransjen, synes jeg det er rart at ikke jentene er med i f.eks. konkurransespill som Battlefield, Call of Duty eller FIFA. Hvorfor er det slik? Er det spillutviklerne som er redde for at det blir for mye bråk om gutta blir knust av en jentene? Eller er spillbransjen fortsatt for mannsdominerende slik at jenter i spill aldri vil skje? Jenter er jo like gode spillere som oss gutta eller hva?

Selvsagt finnes det spill hvor jenter har fått mye mer oppmerksomhet i og da tenker jeg på spill som The Sims. Dette er et spill som spesielt spilles mest av jenter og hvor du som spiller skal styre en familie i tykt og tynt. Når det kommer til rene actionspill og hvor det kan konkurreres i, så er muligheten å velge en "jente" borte vekk. Er utviklere og spilldistributører redd for at spill med jenter ikke vil selge like godt? Jenter bør jo være like mye verdt i spillbransjen som oss gutta og med at så mange jenter spiller så må det jo være penger i det. En annen ting, jeg synes det er merkelig at jentene ikke har gått mer inn for å kunne velge å spille som kvinnelige. Er jentene redd for oppstyr av gutta og skjitkasting mellom kjønnene? Nei, jenter stå på og krev at det blir utviklet mulighet for å spille som kvinnelig soldat i f.eks. spill som Call of Duty og Battlefield.

Er du jente og spiller spill. Ville du hatt mulighet å kunne velge en jentekriger i f.eks. spill som Call of Duty eller Battlefield? Ville du ha spilt FIFA Woman 15 eller et skikkelig boksespill med kvinner? Reagerer du annerledes på om du blir tatt ut av en jente som spiller CoD enn om det var en gutt?

HQ