Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Grill & Spill 2008

Grill & Spill 2008

Skrevet av Big Hurt den 25 juli 2008 klokken 13:20

I kveld går startskuddet for Grill & Spill 2008, et eget komponert retrospilltreff og grillfest i regi av retroforumet på Retro1.no

Der samles mange retrogale sjeler for å hygge seg med kald drikke, varm grillmat og støvete gamle spill til konsoller mange ikke engang har hørt om.

Akkurat nå står jeg på jobb og kjeder meg, sola skinner ute og det er ikke en kunde så langt øyet kan nå. Nedtellingen er i gang, klokken 16.00 løper jeg hjem for å pakke ned spill og grillmat før det bærer videre til treffet.

Det jeg gleder meg mest til er å teste arcademonsteret NEO GEO med sine gigantiske spillkasetter og arcadestikker.

Retrospill er en av mine favoritt hobbyer, og jeg har flesteparten av Sega sine konsoller, som er mitt hjertebarn. Høydepunktet der blir nok som forrige gang vi hadde treff, 8-player Bomberman på Sega Saturn. Det blir garantert det reneste kaos. Kaos og gamerglede.

Det kunne ikke vært bedre vær heller, med temperaturer opp i +30 grader.

Hvordan er det med dere, har dere et støvete favorittspill fra svunne tider?

Picture unreleated :)

HQ
XNA - Brukerutviklede spill til XboxLive

XNA - Brukerutviklede spill til XboxLive

Skrevet av Big Hurt den 16 mars 2008 klokken 11:52

Så i går Microsoft sin keynote fra GDC og der viste de en del om XNA, som er et verktøy som lar både etablerte spillutviklere såvel som entusiasten på soverrommet utvikle spill til Xbox 360, Vista og Zune.

De viste klipp fra et spill som het Dishwasher som vant en konkurranse blant amatørutviklere. Dishwasher handler om en samurai som har en drittjobb, han må ta oppvasken. Han er lei av det og ønsker å bli med i en organisasjon som heter Cyborg Assimilation Movement helt til han finner ut at de alle har et kollektivt sinn. Desverre oppdager han dette forsent og våkner opp i resturangen der han jobber uten hjertet sitt. Du kan se en video av spillet ved å følge linken under.

http://www.ziggyware.com/news.php?readmore=254

Et annet veldig spennende spill som ble vist frem var Little Gamers, basert på webcomic'en med samme navn. Spillet som er et 2D actionspill der man slakter zombier med alt fra motorsag til hagle har kommet ut på Xbox Live (selvom jeg ikke har funnet det selv enda). Det ser veldig artig ut og har sjarmerende karakterer og vanskelighetsgrader som n00b, gamer og 1337. Video, demo og bilder i linken under.

http://www.epsicode.net/

Hva er så artig med community utviklede spill som disse? Det gir enda mer bredde blant spillutvalget for oss som spiller. XNA lar mennesker som vanligvis ikke ville hatt budsjetter til å lage spill få utviklet spillene sine til Xbox Live. Det vil komme uante spill med masse kreativitet ut til over 10 millioner abbonenter verden over. Jeg gleder meg masse til å se hva som kommer, hva med deg?

For mer info om XNA sjekk ut linken under!

http://www.xna.com/

GET HD PVR - TV revolusjon!

GET HD PVR - TV revolusjon!

Skrevet av Big Hurt den 12 mars 2008 klokken 11:25

På fredag hentet jeg med meg en Get HD PVR boks hjem fra jobben. Måtte bare sikre meg en, selvom den ikke gikk å registrere før mandag uken etter. Helgen gikk fort, var i Kongsberg på spilltreff og på mandag ble boksen endelig registrert inn i systemet.

Desverre går ikke ting veldig fort hos Get, og boksen min ble ikke aktivert før for to timer siden. Nå har jeg sett spillkultur bli diskutert på Voom HD og vært med på rundtur i Provance i 1080i oppløsning. Det er rett og slett fantastisk!

I HD pakka fikk jeg 4 kanaler, Discovery HD, Silver HD, Voom HD og Luxe TV HD. Nei, det er ikke en kanal drevet av vår alles kjære moderator her på GR, men en kanal som viser musikk og annet spennende i gudommelig oppløsning.

Selve boksen har fått et langt mer high-tech design og kan nå også henge på veggen under flatskjermen for de som ønsker det. Det er masse utganger og tilkoblingsmuligheter inkludert en ethernet port som vil bli spennende etterhvert som tjenestene blir klare.

Nå er det bare opp til NRK, TV2, TV3 og TVNorge å få fingeren ut og lansere HD kanaler! Svenskene er allerede klare med SVT1 og 2 pluss TV4 i HD, så de norske kanalene ligger litt etter i løypa.

Nytt er også en langt større harddisk, 250gig er den nye på og den kan holde inntil 70 timer med opptak. Boksen er også langt mer stillegående enn den gamle PVRen og selvfølgelig med HDMI utgang blir det endelig 100% digitalt også!

Nå må jeg nesten avslutte, for Discovery HD viser et program om gambling i Las Vegas, og det må jeg få med meg! Har du HD boks fra Get eller en annen leverandør? Eller er du en av dem som klarer seg med NRK1 på en vanlig CRT-TV?

Europa - Sist, dyrest og minst?

Europa - Sist, dyrest og minst?

Skrevet av Big Hurt den 28 februar 2008 klokken 22:49

En ting jeg går å irriterer meg grønn over om dagen er de store spillselskapenens manglende satsing på Europa. Det er noen som er flinke, men det jeg kommer til å fokusere på i denne bloggen er synderene som ikke satser så hardt som de burde.

Nintendo gir først oss europeere Mario Kart til Wii tre dager etter amerikanerene. Mario Kart til Gamecube kom tre dager før her i 2003. Var Europa et bedre marked i 2003?

Men Nintendo gir seg ikke der, de har enda tilgode å gi oss en dato på Smash Bros Brawl, et spill som ganske mange går å venter på. USA får dette 9.mars, når kan vi vente oss det? Til sommeren? Før jul? Fortjener vi virkelig så dårlig oppfølging?

Vi europeere betaler mer for spillene våre. Nintendo annonserte at de vil selge Wii Fit her for respektive £69,99 i England og €89,99 i resten av Europa. Prisen i USA er enda ikke satt, men med tanke på prisforskjellen på Wii-Zapper så blir det nok ganske så mye billigere. Regner du på det, vil det koste $130 å kjøpe Wii Fit i Europa. Jeg tipper på en pris under $100 i USA. Wii Fit kommer faktisk ut i Europa før USA, kanskje derfor det er så mye dyrere da?

La oss nå ta en titt på Sony, hvordan de satser på oss. SCEA annonserte her om dagen at de vil begynne å selge Metal Gear Solid 4 bundler, med PS3 80GB og Dual Shock 3 kontroller. Hva gir så SCEE oss? En Gran Turismo 5 Prologue bundle samt en Blu-ray Disc bundle. Ingen PS3 80GB, ingen Dual Shock 3 og ingen Metal Gear Solid 4...

Playstation Network kjenner nok de fleste til, det er der man finner de nyeste demoene og de kuleste videoene. Hvis man bor i USA vel og merke. La oss ta en titt på hva vi i Europa kan vente oss på PSN denne uken:

- Conflict: Denied Ops "Dev Diary 4" trailer (free)
- Haze "Boss Speech" trailer (free)

To spilltrailers... Jaja, da var det kanskje ikke så ille forrige uke alikevel da? Hva får de så i USA da?

Add-on Content
- PAIN: Skurv Dogg Character ($.99)
- Rock Band DLC (and patch if you need to)
- Guitar Hero III -- No Doubt Track Pack ($6.25): Featuring Don't Speak, Excuse Me Mr. and Sunday Morning

Game Videos
- MLB 08 The Show Music Video
- MLB 08 The Show Blog Video
- NBA 08 Amare Stoudmire Bio
- Condemned 2: Bloodshot Trailer 1
- Lost Planet Trailer 2

Movie Trailers
- Star Trek Teaser Trailer

Themes
- PAIN: Skurv Dogg Theme (Free)

Wallpaper
- Rocketman: Axis of Evil (Free)

Hva var det vi fikk igjen? Ah... To spilltrailers ja, stemmer det. Nå vil nok mange si at det bare er å registrere seg med en amerikansk konto og laste ned uansett. Til dette vil jeg si NEI! Jeg skal ikke behøve å leeche der når jeg kunne fått det på MIN profil her i Europa. Selvom det er mulig å få hentet ned noe av dette på denne måten er det fortsatt uakseptabelt at vi ikke får det i den europeiske butikken!

Så var det Microsoft da. De har en god Marketplace tjeneste her, men også de holder mange godbiter eksklusive for de amerikanske brukerene. Igjen, veldig urettferdig. Det som er aller mest urettferdig er at de ikke gir oss Movie Marketplace. Noe vi vil ha raskere enn svinnt! England har fått den, og tjenesten går så det griner der borte. Men hva med resten av oss? Vi vil også laste ned Saw IV i HD og se på South Park og Lost.

Hvorfor skal ikke vi få lov til å få "This Week In Xbox 360" tjenesten? Vi kan engelsk her borte faktisk. Det er mange kule videoer, spesiellt fra GDC som ikke er blitt sluppet på den europeiske Marketplace. Teaser fra Gears of War 2, Microsoft sin Key Note Conference og andre kule eventvideoer. Som om ikke dette var nok får amerikanerene masse gratis themes og gamerpictures som vi bare kan se langt etter. For ikke å snakke om at dashbordet dems ser ti hakk kulere ut enn det vi har her.

Jeg begynner å bli lei av å bli behandlet som en tredjeklasses forbruker. Begeret er fullt, og jeg forlanger den samme respekten og de samme forpliktelsene som resten av spillverden. Hvor lenge skal vi finne oss i å være sist, dyrest og minst?

Europa vokser, og både Sony og Microsoft forteller at de vil satse skikkelig på oss. Go ahead, make our day sier jeg. For her venter det masse spillelystne mennesker, og Europa vokser seg større og vi er ikke lenger minst. Selvom det virker som om de ikke har lagt merke til at vi ikke lenger er lillebroren de kan hæsje rundt med som de vil.

HD DVD the little engine that couldn't

HD DVD the little engine that couldn't

Skrevet av Big Hurt den 24 februar 2008 klokken 01:22

Formatkrigen er avgjort, og ut av støvet kommer Blu-ray ragende. VG viser bilder av Toshiba sjefen med lukkede øyne, og snakker om henrettelser. Har jeg klikket meg inn på en utenrikssak? Nei, det var visst en artikkel om elektronikk...

Formatkriger er alltid frustrerende, aldri noe særlig moro å være blant de som valgte feil. Dette er ille nok i seg selv, men det har seg slik at det ikke er nok for motstanderene å vinne, de skal dessuten gni salt i såret og proklamere for hele verden at de hadde rett og vi er dumme og tok feil. Alltid herlig med grasiøse vinnere...

Til alle dere som valgte Blu-ray som deres format, gratulerer. Vær så snill å la oss HD DVD folk få sørge i fred, og ikke fortell oss hvor dumme og toskete vi var som ikke var like smarte som dere, og hvis vi hadde hørt på dere ville ting vært så mye enklere for oss.

Alle HD DVD eiere har vel skjønt at dette kom til å skje, hvorfor Warner valgte Blu-ray er åpenbart. De ønsket å ende krigen, noe de klarte veldig godt i samarbeid med media som ikke kunne vente på å erklære HD DVD formatet dødt. Dette var ikke noe ukjent for oss som hadde formatet, det hadde vel blitt erklært dødt fire, fem ganger tidligere. Denne gangen var det desverre ikke mer futt igjen i Toshiba som kastet inn håndklet. Mr. T hadde slått Rocky Balboa på knockout.

Jeg er en ihuga HD DVD supporter, og det med god grunn. Helt siden VHS har jeg samlet i stor skala på film, og film betyr mer for meg enn musikk og spill. Så når det ble klart at det ville komme et HD format visste jeg at dette skulle jeg ha. Men hvem skulle jeg velge?

Mitt avgjørende valg falt på HD DVD. Den var sonefri, så jeg kunne importere de filmene jeg ikke gadd å vente på skulle krabbe seg over atlanteren til oss her oppe. Ikke minst hadde den King Kong, en av mine desidert favorittfilmer med regi av Peter Jackson. Bilde og lydkvaliteten var mer eller mindre lik på begge format, men HD DVD var en god del billigere enn Blu-ray spillerene. En annen ting var de ekstreme DRM'ene som Blu-ray implementerte i discene sine. Back-up skulle ikke være mulig i neste generasjons videoformat i følge BDA.

Så jeg plukket med meg en Toshiba spiller og King Kong og Serenity i begynnelsen av 2007. Det ble noen fantastiske timer, og siden den gang har jeg kjøpt meg en ny spiller og har en HD DVD film samling på ca.60 titler, og den vokser stadig. Prisene på HD DVD faller så mye nå at jeg kan kjøpe 3 HD DVD til prisen av en Blu-ray film, som igjen fører til større samling.

For en idiot som fortsetter å kjøpe det dumme døde formatet tenker kanskje du. Heldigvis vet jeg at Toshiba vil fortsette sine garanti plikter ovenfor meg, og når jeg slår på min HD spiller så kommer ikke teksten "HD DVD is dead, please buy a Blu-ray" opp på displayet, men et hyggelig "Welcome!" Spilleren min virker fremdeles! Siden det nå er slik at den fortsatt virker, så velger jeg heller å betale mindre for like bra kvalitet, mens det enda er på markedet. Toshiba spillerene er også noen av de råeste DVD spillerene som er der ute, og de skalerer opp mine gamle filmer i fantastisk 1080p og noen ganger må jeg gni meg selv i øyenene for å være sikker på at jeg ikke ser på en HD film. Men en DVD samling på over 700 filmer er dette en meget god ting.

Veien videre for Blu-ray nå er åpenbar, prisene må ned. Både på spillerene og filmene. All fokus må brukes på den virkelige fienden, DVD. Det hjelper fint lite for formatet at en Blu-ray film selger over 100k på en uke, når tilsvarende DVD film selger over 9millioner samme uken. Blu-ray må bli massemarked, og det må skje rimelig fort. En siste ting som ville gjort ting betraktelig enklere for forbrukerne var å standarisere formatet sitt, eller få Live spillerene ut fort som fy. Det er vel ingen som vil oppleve Samsung BDP-1200 fadesen vil jeg tro. Aller minst Samsung som blir saksøkt på bakgrunn av at de ikke slipper oppdateringer til spilleren sin fordi de mener den er for gammel til å oppdateres. De norske butikkene må også ta seg kraftig sammen og faktisk vise litt baller og fronte Blu-ray skikkelig. Ikke gjemme det bort i et hjørne der de står prisa til 349,- og 299,90.-