Norsk
Bayonetta til PS3 = tull?

Bayonetta til PS3 = tull?

Skrevet av BrUS den 4 januar 2010 klokken 09:19

Godt nytt år! Nå er det noen dager siden vi gikk fra 9-tallet til 10-kroningen, men nå har jeg ikke fått tid til å si "godt nytt år" før nå. But let's get to the point. Vi vet alle, eller nesten alle, at det kommer en haug med heidundrande gode spill i 2010, blant dem er Bayonetta.

Nå har jeg jo spilt demoen til Platinum Games sitt Bayonetta flere ganger og har blitt blåst bort. Spillet har også fått kritikerros som bare det, men så leste jeg noe forleden. Det er nemlig Xbox 360-versjonen som har blitt anmeldt av kritikerne, men selv spiller jeg på PlayStation 3, og når en kritiker fra IGN.com (ikke de beste spillanmelderne, men, men..) forteller at PS3-versjonen har flere større problemer, da blir jeg redd.

At et spill har lastetider er som regel normalt, men PS3-versjonen av Bayonetta skal visstnok ha overlange loading screens i forhold til sin konkurerende konsoll. Ikke bare er det lange loading-tider, men de dukker opp over alt. Bare du trykker på 'Pause' dukker ordet "Loading" opp. Andre problemer jeg har hørt er problemer med framerate/FPS (bilder per sekund), noe som sier oss hvor mye av det som skjer på skjermen vi faktisk kan få med oss. At dette svikter i et spill som krever rask refleks er skuffende. Nå har jeg ikke hørt så mange flere klager om problemer i spillet, men jeg håper de ikke finnes.

At Bayonetta ruler, det er jeg ikke i tvil om. Derimot, hvor mye ruler det på hver konsoll? Ikke like mye på PS3 i hvert fall. Det er tragisk å se at noe slikt skjer, men derimot har vi med dagens teknologi mulighet for å forandre slikt ved hjelp av patcher, pluss det er en grunn til at de fleste spill installeres på konsollens hardisk - slik at lastetider reduseres. Hvordan problemet med frameraten skal fikses er opp til Platinum Games, og de burde jammen få ut finger'n. Snart release...

Hva synes dere om multikonsollspill som fungerer bedre på den ene konsollen enn den andre? Da snakker jeg også om konsoll og PC. Du har kanskje hørt om Final Fantasy XIII som blir mer høykvalitet på PS3 enn Xbox 360. Hva synes du om dette?

Legg igjen kommentar!

HQ
Årets kupp - bli med!

Årets kupp - bli med!

Skrevet av BrUS den 21 september 2009 klokken 15:40

Jeg er ikke særlig glad i GameStop. Så klart er det fornøyelig at butikken selger gamle spill og at det går an å bytte inn spill for å få billigere nye spill, men dette har ikke gitt meg et godt nok intrykk. Prisene på nye spill er så høye som de kan bli, pluss at de ikke senkes på en stund, og det er dette jeg har størst problemer med. Derimot er det fornøyelig når GameStop nå snubler i sin egen bjørnefelle.

Det har seg nemlig slik at GameStop har en kampanje som sier at hvis man bytter inn 2 spill, så får man forhåndsbestilt et spill for bare 1 kr. Så klart stilles det også krav til at spillene ikke er for gamle (ikke før 2008) og visse navngitte spill kan heller ikke byttes inn.

Nå tenker du kanskje: "Hvilken hardcore gamer av en idiot vil nå bytte inn to av sine kjære spill for dette her?" Nei-nei-nei, du skal ikke lete etter spill i din egen samling, men kikk heller i Gamestops egne hyller. Slik gjorde jeg:

Jeg fant de billigste, brukte/pre-played PS3-spillene som var i butikken, nemlig:
Beowulf (139 kr), Fracture (139 kr), Guitar Hero: Aerosmith (99 kr) og ett til spill for 109 kr - jeg ville forhåndsbestille to spill altså. Alle disse spillene kunne byttes inn. Det vil si at jeg fikk forhåndsbestilt Assassin's Creed 2 og Uncharted 2 for bare 446 kr! Jeg får faktisk limited edition-utgavene av disse to spillene for bare 223 kr hver.

Jeg tror denne kampanjen gjelder i alle butikkene, så hvis det er en GameStop-butikk i nærheten, hva er det du nå venter på? Det er helt lovlig, ikke lureri. Kassadama hjalp meg til og med ved å finne frem GH: Aerosmith - takk til deg btw.

PS: Dealen gjelder bare for forhåndsbestillinger så vidt jeg vet.

HQ
SPILL Resident Evil, ikke SE filmen!

SPILL Resident Evil, ikke SE filmen!

Skrevet av BrUS den 9 august 2009 klokken 01:51

At Capcoms Resident Evil-serie er en bra spillserie innen skrekk, er det ikke mye å argumentere mot (utenom de som hater 4-en og 5-en så intenst) De fleste vet sikkert at det finnes flere filmer basert på spillet - 3 for å være presis - og nå skal det jo komme en fjerde film.

For å si det rett ut som det er: Filmene er B-U-L-L-S-H-I-T. Hvem nå enn det var som foreslo at Resident Evil burde komme på storskjermen, burde bli dømt til løkketauet! Seriøst... Dårlig historie, halvdårlige (pluss rett og slett bare dårlige) skuespillere og kjedelig sløsing av tid, det er hva det er.

http://www1.vg.no/spill/artikkel.php?artid=556315

Her sier regisøren at så lenge den neste filmen selger bedre enn den forige, så kommer det til å komme flere. Så nå ber jeg deg: IKKE SE DENNE FILMEN! Det er en skam at Capcom lot dette skje, at filmskaperne får bruke tittelen "Resident Evil" på coveret. Jeg skal i hvert fall holde meg langt vekke, gjemme meg under et bord eller noe... i frykt.

Ja... man kan si at filmene skremmer meg på èn måte, så de har vel oppfølgt et lite krav, eller hva? Må hente hagla...

(PS: Håper ikke at bildet blir reknet som pornografisk eller noe sånt xP )

Brütal Legend - det neste Banjo-Kazooie?

Brütal Legend - det neste Banjo-Kazooie?

Skrevet av BrUS den 7 august 2009 klokken 23:56

Innenfor eventyrsjangeren har alltids vår kjære Nintendo dominert med titler som Super Mario, The Legend of Zelda, Banjo-Kazooie og lignende. Nå kommer derimot et nytt eventyrspill under tittelen "Brütal Legend" (ja, dette spillet er helt klart über ettersom det staves med en fin, tysk U med prikker ovenfor!) og dette spillet blir utviklet for hardcore-konsollene PS3 og Xbox 360.

Jeg husker hvor gøy jeg hadde det med Nintendo-titlene på Nintendo 64, spesielt Banjo-Kazooie var ett av mine favorittspill. Det er pussig, men hver gang jeg ser en trailer av Brütal Legend, så tenker jeg på nettopp det spillet.

Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, men Brütal Legend ser ut til å bli et knakende godt eventyrspill, til tross for at grafikken ikke imponerer. At grafikken ikke er førsteprioritet i dette tilfellet, får meg bare til å tenke på at utviklerne prioriterer gameplay fremfor annet, noe som virkelig varmer hjertet. Hvis vi tenker etter, er det andre utviklere som prioterer slik som dette? Nintendos utviklere! Nettopp... Nintendos Wii-konsoll er ikke en kraftig maskin, men alikevel er eventyrspillene på denne konsollen bare herlige (med unntak av noen 3.-partsutviklede spill...) Grafikken når ikke toppen, men gameplay (og litt annet) tar igjen for dette minuset. Det er nettopp det jeg håper Brütal Legend blir - et nytt Banjo-Kazooie i form av heavy metal.

Nå venter jeg bare i spenning på oktober (lanseringsmåned for Brütal Legend) og håper på bra resultat. Skuffelser kan komme i form av: uferdig produkt/hastverksarbeid, spillet er bugga, Activision greier på en eller annen måte å gjenoppta saken (cheeky bas...) eller de andre vanlige årsakene. Inntil da gleder jeg meg til å se rock- og metalstjernene headbange som aldri før.

Fanthomas - ba-ba-ba-da-pa

Fanthomas - ba-ba-ba-da-pa

Skrevet av BrUS den 2 mai 2009 klokken 01:46

Hvis dere tar en regelmessig tur innom vg.no iblant, ser dere kanskje litt av hvert og du vet kanskje ikke hvilken nyhet du skal lese om først. Nå er det derimot ikke en nyhet jeg råder dere til å ta en kikk på i første omgang. Nå har "Fanthomas," en animert komiserie om stylisten 'Jan Thomas' som superhelt, blitt vist frem på nettsiden.

Jeg selv synes serien er veldig morsom. Spesielt den første episoden viser godt, orginalt innhold, og det er jo tross alt *Anders Bye (Bye og Rønning) som har vært med i skapelsen av serien. Jan Thomas har sett første episode selv og var godt fornøyd med parodi-serien om ham.

Hvis du ikke har sett Fanthomas enda så anbefaler jeg deg å ta en kikk!

Hva synes folk forresten? Faller det i smak hos alle?

Linker:
Første episode:
http://www.vgtv.no/?id=22169&category=55

Andre episode:
http://www.vgtv.no/?id=22234

Jan Thomas sin reaksjon:
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=542190