Norsk
Blog

En ordentlig PC-oppgradering

Da var det er på tide å innse at sommeren er over og at høsten har kommet. Ingen tvil om at vi hadde en fin sommer i år. En sommer der jeg har jobbet hardt, tilbrakt kvalitetstid på stranden, fått flyttet madammen ned fra hovedstaden og inn til hjertet av Sørlandet. Og på dagene da lyn, torden og syndefloden var som verst, ja, da fikk jeg gjort noen solide innhogg i backloggen min.

Men nå er altså høsten her, og det er tide å sette seg ned permanent foran PC-skjermen igjen. Det var da det slo meg at PCen min virkelig begynte å dra på årene. OK, den er ikke så gammel. 3 - 4 år eller noe. Men dette var en budsjett-PC jeg satte sammen midt i studietiden min. En PC som har holdt det gående på luft og kjærlighet lenge, som kun har blitt oppgradert med en SSD og et nytt skjermkort.

Nå var det på tide med noe nytt! En skikkelig kraftpakke! Nå som lønn kommer fast inn på konto følte jeg at jeg hadde mye å velge mellom, og med lanseringen av Intels nye i7-prosessorer og DDR4-ram mente jeg at tiden var inne for å åpne lommeboka. Da var det bare perfekt at Komplett.no hadde noen fine kampanjer på gang, og det var spesielt en kampanje som fanget oppmerksomheten min: En Gamer Xtreme-PC med GTX Titan Z. En PC som selvsagt hadde en prislapp på 40 tusen, men som nå var satt ned til «bare» 25 tusen. Jeg falt for fristelsen.

Litt over en uke senere kunne jeg plassere en splitter ny PC inne på kontoret mitt. Følelsen av å gå fra en godt brukt budsjett-PC med kols og over til en vannkjølt dedikert halvgud av en maskin var merkbart. Meget merkbar. Riktignok ga Nvidia ut en ny serie med skjermkort forrige uke, men jeg lot ikke det gå for hardt innpå meg. Titan-kortet er faktisk bedre til mitt bruk enn dem, uansett.

Det var kanskje litt surt å ikke kunne sette sammen PCen selv, men jeg skal innrømme at det var ganske deilig å få den levert ferdig og klargjort, slik at jeg bare kunne kose meg med resultatet. Nå kan jeg game og arbeide uten å tenke på at PCen vil slite. Her har jeg en PC som kan vare i mange år fremover. Eller i det minste fram til et skikkelig gjennombrudd i ytelse dukker opp. Uansett så kan jeg iallefall skryte på meg å eie en Titan Z. Det er da noe.

En ordentlig PC-oppgradering

HQ