Norsk
Blog
Min type helt.

Min type helt.

Skrevet av gamerZen den 29 mars 2010 klokken 11:10

Har du noensinne spilt et spill og opplevd at vedkommende man spiller tenker og handler nøyaktig slik du ville ha gjort i forskjellige situasjoner?

Det er et par spill som har kommet og kommer som har latt deg få den muligheten til å kunne avgjøre og ta ellers vanskelige valg, som for eksempel mass effect, heavy rain, Fable og om ikke så lenge spion rpg spillet alpha protocol.
Istedet for å handle og gjøre ting som man forventer helter vanligvis gjør, så får man muligheten til å gjøre ting som du som individ hadde reagert i hver enkelt situasjon.
Disse spillene gir deg muligheten til å forme din egen karakter og setter deg i regissør stolen for å bestemme hvordan spillet skal utspille seg.
Som å la deg leke gud om hvem skal leve og dø gir spillet deg utrolige vanskelige valg som kan forandre resten av spill opplevelsen din.
Handlingene man gjør kan få deg til å bli sett på som en ond usympatisk jævel, eller en rettferdig person som alle kan se opp til, det er ditt valg og valgene man tar er som oftest veldig vanskelige.

Før disse spillene var det spillet selv som bestemte hvordan historien skulle gå og hvordan hoved personen skulle handle og de fleste gangene kunne man fint forholde seg til han eller hun.
Jeg var heldig og fant et slikt spill og en slik helt i Yuri fra spillet Tales Of Vesperia.

Yuri (se profil bilde) er hovedpersonen i dette spillet til xbox 360 og snart ps3 og er en helt litt utenom det vanlige.
Tingene som Yuri gjør og tenker var enkelte ganger ganske sjokkerende fordi han gjorde ting som vanligvis helter i spill ikke hadde gjort men som man hadde ønsket de gjorde.
Hver gang en scene utspilte seg så var det som spillet leste tankene mine på hvordan jeg ville ha handlet også skjedde det.
Det var rett og slett noe jeg ikke hadde opplevd før og det gjorde Yure til min mest favoriserte spill figur.
Aldri før hadde jeg opplevd og spille et spill som bestemte for meg, men allikevel handlet slik jeg ville det skulle gjøre.
Jeg kommer ikke til å skrive hva Yuri gjorde i spillet, i fare for og spoile spillet for de som ennå ikke har spilt det, og det samme håper jeg de som har spilt det ikke gjør i kommentarene nedenfor.
Så for og finne ut av tingene han gjorde så får dere prøve spillet.
De fleste som har spilt Tales of vesperia ville ha kanskje sagt at Yuri har handlet litt uortodoks i enkelte situasjoner, men i mine øyne så er Yuri min type helt.

Så da spør jeg dere GR brukere, hva er din type helt, er det en rettferdig person som handler helt etter boken, en ond men sympatisk person, en heltemodig men beskjeden person, kanskje en helt med null hemninger eller en hverdagslig helt som hjelper de som ikke har det så bra.
Liker dere spill som Mass effect og heavy rain der man har muligheten til å velge selv hvordan historien skal gå, eller foretrekker dere og være publikum og se historien utspille seg?

HQ