Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Counter-Strike 2
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Blog

   Den digitale tidsalder? Ellers takk.

   Skrevet av Glorfindel den 9 august 2014 klokken 13:34

   Helt siden internett begynte siden utbredelse på starten av 90-tallet, har verden verden gradvis beveget seg mer og mer mot digitalisering av tjenester med årene. Det som i all hovedsak ble utviklet for å bistå til informasjonsspredning, handel og kommunikasjon, forenkler nå dagliglivet til mennesker over hele verden. Fakturaer kan sendes ut digitalt, fremfor å produseres i papirform, du kan handle et hav av varer uten å bevege et skritt ut av døren og kommunikasjon med folk på andre siden av planeten er kun et tastetrykk unna.

   Felles for disse tjenestene er at de senker ekstrakostnader (på fagspråket kalt: transaksjonskostnader) som gjerne oppstår når produktene produseres fysisk. Det koster f.eks. å produsere en faktura i papirform, mens det er helt gratis å produsere den digitalt. Det samme gjelder for forbrukerne. Å kjøre til butikken vil mest sannsynlig genere ekstrakostnader i form av transport, mens du ved å handle på nett, stort sett bare betaler en mindre sum for frakt. Ved nedlastning forsvinner disse ekstrakostnadene fullstendig.

   På grunn av dette har naturlig nok digitaliseringen også spredd seg kraftig i spillindustrien. Et stort flertall av de nyeste titlene kan i dag lastes ned direkte til konsollene, forhåndsnedlastinger gjør at du kan laste ned et spill før lansering, slik at det klargjøres for spilling når klokken slår 00.00 på lanseringsdagen. Inntektene fra digitale kjøp øker også bare mer og mer. Man kan derfor spørre seg om fysiske butikker er i ferd med å miste sin status. Hva er liksom vitsen med å ta seg bryet ved å dra til en butikk når du kan laste ned et spill rett fra sofaen uten å bevege mer enn en finger? Hvorfor stable hyllene fulle av spillcovere når du kan lagre alt på konsollens innebygde harddisk?

   Jeg personlig er ikke overbegeistret for denne utviklingen. Misforstå meg rett, jeg ser selvfølgelig alle fordelene med digital nedlastning, men har enda til gode å benytte med av disse tjenestene selv. Dette skyldes i all hovedsak at jeg i alle år har hatt en liten samlemani. Å ha coveret til et spill stående i hylla er noe jeg verdsetter høyt. Å la de pryde hyllene er for meg mer givende enn å se dem ligge "usynlig" på en harddisk. En annen viktig faktor er samleutgaver. En del spill leveres nemlig ikke bare med cover og CD, men også figurer, illustrasjoner, lydspor og diverse "in-game" innhold. I disse tilfellene er jeg ikke vond å be, spesielt de utgavene som inneholder figurer eller statuer.

   Disse faktorene setter jeg høyere enn den enkelheten som digital nedlastning tilbyr og så lenge spill tilbys i fysisk form, kommer jeg nok til å kjøpe dem slik. Dog skal det sies at jeg i stadig mindre grad, besøker fysiske spillbutikker lenger. Å bestille spillene over nett benytter jeg meg av for omtrent samtlige nyere lanseringer, men jeg finner fortsatt stor glede i å besøke f.eks. Gamestop for å lete frem en og annen klassisk godbit. De eneste tilfellene jeg benytter meg av digital nedlastning, er når spill tilbys gratis eller med vesentlig lavere pris via f.eks. PlayStation Plus ordningen. Jeg ser heller ingen grunn til at dette skal endres i kommende år, med mindre fysiske kopier blir avviklet en gang i fremtiden. I så fall får vi håpe det er lenge til.

   Hva med deg? Foretrekker du fysisk eller digitalt?

   Den digitale tidsalder? Ellers takk.

   Når jeg blir gammel og grå, skal fysiske kopier som disse få stå for mimringen.

   HQ