Norsk
Blog

Årets Spill: 2014 (Tilleggsstoff)

Skrevet av Glorfindel den 27 desember 2014 klokken 02:40

Fjorårets liste var svært vanskelig å rangere og alle 10 spillene på listen lå svært jevnt når den endelige plasseringen ble avgjort. I år har rangeringen gått litt lettere, selv om det fremdeles var ganske jevnt mellom noen spill også i år. Det skal også sies at det er en del spill jeg enten har måtte utsette, eller stått over. Dragon Age: Inquisition er et spill jeg enda ikke har har fått prøve, men som med stor sannsynlighet kunne fått en plass på listen. Det samme gjelder kanskje South Park og Donkey Kong Country: Tropical Freeze.
Far Cry 4, Destiny og Watch Dogs er spill jeg sto over av egen fri vilje, mens Fifa 15, Call of Duty: Advanced Warfare og Thief, er spill som ikke nådde helt opp.
I tillegg er det to titler jeg ikke tok med listen, av årsaker jeg har lyst til å nevne litt videre:

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Mange kritiserte Ground Zeroes for å være overpriset med alt for lite innhold og mente det kun var en smakebit på Phantom Pain. Og det er jo også det. I likhet med Tanker Incident i MGS2 og Virtous Mission i MGS3, er Ground Zeroes en prolog til det femte hovedspillet i Metal Gear Solid serien. Derfor er hovedoppdraget kort og fullført på under timen om du er rask. Og i likhet med kritikerne, er jeg helt enig i at Ground Zeroes burde vært sluppet sammen med Phantom Pain. Allikevel var det verdt både pengene og spilletiden, om enn bare for å få en forsmak på det som kommer. Ground Zeroes har et gameplay som flyter som såpe og en del sideoppdrag og samleobjekter for å utvide spilletiden til mer enn den korte tiden det tar å fullføre hovedoppdraget. Nykommeren Kiefer Sutherland gjør jobben bra, selv om Big Boss ikke er fryktelig snakkesalig i Ground Zeroes. Som min favorittserie nummer 1, var jeg heller aldri i tvil om å kjøpe spillet og det gjør i all hovedsak Phantom Pain enda mer lovende. Men på grunn av spillets omfang og posisjon, ville det kanskje ikke vært helt rettferdig å putte det på listen. Med Phantom Pain blir det nok en annen sak...

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Warlords of Draenor er den femte utvidelsespakken til World of Warcraft, som nå har bikket 10 år. Dette gjør jo først og fremst at Warlords of Draenor ikke er et enkelstående spill, noe som gjorde at det falt ut av listen. Allikevel har det allerede etter en måned, rukket å bli et av spillene jeg har brukt mest tid på i år. I alle år har World of Warcraft vært et et spill jeg til tider har lagt ned i overkant mange timer i og jeg har aldri mislikt noen av utvidelsene i stor grad. Men Warlords of Draenor er samtidig en av de bedre utvidelsene som er gitt ut til nå. Spillet tar oss tilbake til planeten Outland, som først ble introdusert i den andre utvidelsen Burning Crusade. Men denne gangen drar vi tilbake i tiden, til da planeten var kjent som orkenes hjemsted Draenor. Dette bringer også tilbake mange kjente karakterer fra Warcraft universet. De nye sonene er fantastiske og det samme er musikken. Garrisons er den største nyheten i WoD, som lar deg bygge din egen festning på Draenor og rekruttere følgere som du bl.a. kan sende på oppdrag. Hver rase har også fått oppdatert utseende, noe som indikerer at Blizzard har planer om å fortsette å videreutvikle spillet. Og etter de nye og friske inntrykkene jeg har fått av WoD, har jeg ingenting imot det.

Så med dette håper jeg Årets Spill liste falt i smak, ellers er jeg åpen for kraftig kritikk og sterke uenigheter i kommentarfeltet. Nok et godt spillår er over og om ikke så lenge, begynner forberedelsene til det neste. Stay cool.

Tilleggsutnevnelser

Årets spillkarakter: Shulk (Smash Bros).
Årets soundtrack: Child of Light.
Årets old-school klassiker: Metal Gear Solid.
Årets utvidelse/DLC: Warlords of Draenor.
Årets konsoll: Wii U.
Årets utvikler/utgiver: Nintendo.
Årets remake: N/A
Årets "2013-spill jeg spilte først i år": Metal Gear Rising: Revengeance

Årets Spill: 2014 (Tilleggsstoff)

HQ