Norsk
Blog

... - #Temabloggen 6+7

Skrevet av Glorfindel den 5 mars 2015 klokken 14:47

Når jeg tenker gjennom alle mine år med videospill, er det et definitivt flertall av gode minner som dukker opp. Ytterst få av dem er dårlige. Klart jeg har hatt stunder hvor jeg glemte å save og måtte spille gjennom flere timer på nytt, eller et og annet spill som tok kvelden pga. en ripe i CD'en. Men dette er allerede skrevet om flere ganger av andre brukere. Derfor skal jeg vri litt på ukens tema og skrive om det dårligste spillet jeg noensinne har prøvd. For det kan nok også kategoriseres under "verste spillminne".

Spillet det er snakk om er opprinnelig fra Nintendo 64 og handler om en ganske så kjent superhelt. I dette spillet skulle man dog tro han var det stikk motsatte. Superman 64 er tittelen på et spill jeg fremdeles sliter med å forstå hvordan kunne se dagens lys. Det skal sies at jeg ikke spilte det på den opprinnelige konsollen, for da er sjansen stor for at jeg aldri hadde rørt en konsoll igjen. Men for en liten stund siden ble jeg fristet til å emulere dette spillet etter å ha lest hvor fantastisk dårlig det faktisk er.

Og for å si det mildt, kritikken er ikke gitt uten grunn. På første bane skal du fly gjennom en enorm mengde ringer i lufta. Kontrollene i dette spillet er først og fremst helt på trynet og bommer du på et par av dem, må du starte hele driten på nytt. Når du omsider klarer å komme deg gjennom disse ringene og til neste område, har du hele 6 sekunder til å finne ut hva du skal gjøre. Klarer du ikke det, blir du sendt tilbake til starten av ringene igjen. Jeg kan jo nevne at det du faktisk skal gjøre på andre område, er å løfte opp en bil før den krasjer med en annen. Men å løfte opp denne bilen er lettere sagt enn gjort med limstiftkontroller og har du først klart å løfte den, så er sjansen stor for at den plutselig faller gjennom deg og du må starte på nytt uansett. Det hjelper jo også fint lite at den forferdelige latteren til Lex Luthor dukker opp hver gang det skjer.

Slik fortsetter egentlig hele spillet. Superman 64 er så glitcha i hjel at det både er sinnsykt frustrerende og ekstremt latterlig å spille. Supermann beveger seg som en pingvin, kan plutselig finne på å falle gjennom gulvet, inn i veggen, i taket etc. etc. etc. Her har du blant annet et eksempel på en ekstremt episk bossfight.

Dette spillet er faktisk ikke så dårlig at det er morsomt en gang. Det er bare dårlig. Vanvittig dårlig. Det kan vel knapt nok kalles et spill. Det eneste som faktisk er litt positivt med dette "spillet" er soundtracket, om du klarer å høre det innimellom all banningen. Jeg visste vel hva jeg gikk til før jeg prøvde dette, men herregud. At utvikleren gikk konkurs er ikke fryktelig sjokkerende, men Nintendo gremmes vel fremdeles over å ha gi ut det greiene her til en av konsollene sine.

De har dere som ikke har gjort det, søk opp spillet på Youtube og se noen anmeldelser og Let's Play's. Jeg garanterer at dere kommer til å le dere i hjel.

... - #Temabloggen 6+7

HQ