Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Counter-Strike 2
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Blog

   Kaffe

   Skrevet av Glorfindel den 19 juni 2016 klokken 19:55

   Er ikke så glad i te så det gjør noe.
   - Glorfindel 17.06.2016, klokken: 14:42

   Ikke kaffe heller?
   - SirThomas 17.06.2016, klokken: 14:42

   Jo
   Det er lyfe.

   - Glorfindel 17.06.2016, klokken: 14:42

   Vil at du blogger om det.
   - SirThomas 17.06.2016, klokken: 14:52

   Denne særheten av en blogg stammer som dere ser fra en samtale med vår alles GR-kjendis SirThomas og er således også en slags oppfølger til kjempesuksessen Havregryn. Denne gangen er det dog vidunderdrikken kaffe som er temaet.

   Kaffe er en drikk som lages av planten med samme navn. Noen ganger også kalt: Coffea arabica. De eldste historiene om kaffe stammer fra Etiopia, der en gjeter en dag merket at geitene hans oppførte seg snodig etter å ha spist noen røde bær fra en plante. De fikk ikke sove og oppdagelsen ble brakt videre til munker som tidligere hadde hatt problemer med å holde seg våkne under bønnestundene sine. Dette skulle det derimot bli slutt på nå.

   I dag drikkes kaffe av svært mange mennesker på planeten Tellus. Den er spesielt utbredt blant ugler som jobber om nettene, desperate studenter og inngrodde gamere.
   Siden det i Norge dyrkes stort sett bare korn, er vi nødt til å importere kaffen fra andre siden av planeten. I butikken finner du et rikt utvalg av drikken, alt fra oppskrytte Evergood og fisefine Espresso fra Dolce Gusto, til den billige pulverkaffen på Rema 1000. Selv foretrekker jeg nok Löfbergs lila, som ofte er å finne til overkommelige priser på Töckfors Shoppingcenter.

   Men mitt første møte med denne magiske drikken, var av den dårligere sorten. Jeg mimres en varm sommerdag hos en kompis, for godt og vel ... lenge siden. Tørsten meldte seg som verst og Colaen sto klar i glassene på terrassen. Trodde jeg i hvert fall. For det som gikk ned på nøyaktig 0,8 sekunder, var alt annet enn Cola. Det var surt, bittert og regelrett ufyselig og kom opp igjen like fort som det hadde gått ned.

   Siden fikk jeg litt skrekken for kaffe, helt til jeg nådde det runde tallet i en alder av 20. Også kjent som 1/5-livskrisen. Dette er en periode hvor det skjer mye rart. Bekymringen strømmer på som en kuleramme, noen må leve på en lusen månedsinntekt og lage maten sin selv og energinivået synker gradvis (klinisk bevist liksom). Dette erfarte jeg også selv. Jeg har aldri vært en morgenfugl, men når jeg begynte å føle meg mer død enn levende når jeg sto opp om morgenen, innså jeg at noe måtte gjøres. Jeg begynte sakte, men sikkert å vende meg til kaffe, først med like mye suketter som vann og da var det ikke så verst. Senere ble det greit, så ble det godt, til et nivå hvor man faktisk ble rent avhengig av det. Slik er det fremdeles.

   Men hva er det som gjør nettopp denne kaffen så vidunderlig? Her har du 5 eksepsjonelt gode grunner:

   Redusert tretthet:

   Kaffe, eller da i all hovedsak koffein, som forsåvidt også finnes i ulike energidrikker, er et sentralstimulerende stoff som bidrar til raskere reaksjonstid og mindre tretthet. Dette kan bidra til både økt prestasjonsnivå, men i overdrevne mengder, også hodepine, svimmelhet, rastløshet og kvalme. I verste fall også angstlignende tendenser.

   Setter fart på systemet:

   Noen personer sliter kanskje med dovanene sine. Undertegnede vil ikke si han gjør det, men han kan føle seg nokså ukomfortabel om han ikke får tømt seg en gang om dagen. Da er det fint at kaffen setter skikkelig fart på fordøyelsessystemet. Neste gang du sliter med å få til en skikkelig "dump", drikk et par kopper kaffe.

   Kurerer amperhet:

   Som nevnt tidligere, er jeg langt ifra noen morgenfugl. Ofte er jeg faktisk litt smågrinete om morgenen. Ikke så ille at jeg føler trangen til å ta livet av noen, men på det nivået at det småbobler litt om jeg blir stilt et dumt spørsmål før jeg så vidt har rukket å trykke trynet ned i vasken. Etter den daglige morgenkaffen endrer dog dette seg totalt og denne gretne følelsen forsvinner på en flekk.

   Økt forbrenning:

   En del mennesker sliter med å kanskje spise litt for mye mat i forhold til hvor mye de beveger på seg. Stort sett fører dette til at kroppsvekten øker og selvtilliten synker. Det fine med kaffe er da at det gjennom sin evne til å påvirke sentralnervesystemet, også bidrar til økt stoffskifte og forbrenning av fett.

   Mindre risiko for å ... stryke med.

   Dette høres kanskje rart ut og det må sies at kaffe på ingen måte kan hindre et menneske i å slokne om. Det det derimot kan gjøre, er å redusere risikoen for diabetes type 2, Alzheimer og Parkinsons sykdom og kreft i leveren. I tillegg er det stappfullt av næringsstoffer og er også sagt å gjøre folk smartere. Herregud for en helsegevinst.

   Om du føler denne bloggen ble lang, kjedelig, uinspirerende, teit eller fjollete, har jeg bare en ting å si: Drikk kaffe og hold kjeft.

   Kaffe

   HQ