Norsk

En dyr burger

Skrevet av gnyg den 7 august 2013 klokken 18:30

Nå er det endelig gjort. Forskere har etter ti år og 2,2 millioner kroner brukt klart å lage det første stykket kjøtt i et labarotorium.

Dette er ment som et tiltak for å stoppe sultproblemet i verden. Spørsmålet er dog om vi som forbrukere skal følge disse forandringene blindt.

At de fattige som ikke har mye får mat i den tredje verden er en god ting. Alle har rett på faste måltider hver dag. Man bør alikevel stille spørsmålstegn ved hva som er i kjøttet. Denne burgeren er laget gjennom 20.000 proteinkjeder som er dyrket fram fra stamceller fra storfe. For øyeblikket er det slik. Hvem vet hva som er i kjøttet om 10år?

Det blir som med pepsi max. Mange drikker det. Salgstallene og fortjenesten er høye. Jeg vet dette gjennom jobben. Pepsi max skal være sukkerfri, men pepsi max inneholder stoffer som aspertam. Som er like dårlig, om ikke verre for kroppen.

Personlig vil jeg heller ha naturlig mat som er nærmest mulig det faktisk naturlige. En skal kunne si hvor den kommer fra ift gårder o.l. I tillegg skaper strengt tatt naturlig produksjon arbeidsplasser for flere, som ikke trenger en lang utdannelse for å kunne begynne med arbeid.

Hva synes du om kunstig produksjon av mat? Ville du spist kunstig mat på normalt basis? Hvor bør grensen gå?

HQ