Norsk

Noe slo meg mens

Skrevet av gnyg den 8 september 2013 klokken 11:19

Noe slo meg hardt i tinningen i det jeg skriver den første av mange opppgaver på norsk sidemål. Faen dette er brukbart vanskelig. Å tolke en sms og gi grunner for hvilke virkemiddler som er brukt. Dette er jaggu ikke enkelt så dette må jeg øve mye på.

Dere som har kjent meg en stund vet at jeg ikke har bestått nynorsk eksamen. Det eneste som holder meg tilbake er denne eksamenen.

Tok det opp en gang før, men om jeg skal være helt ærlig var motivasjonen ikke til stede. Hadde nettopp begynt å jobbe, og dermed tjene egne penger.

Et delvis mislykket år i Drammen var det som skulle til. Jeg fant ut at det å skaffe seg en jobb med timelønn ikke er enkelt uten utdanning av noe slag. Provisjonsbasert arbeid går å skaffe, dog er jeg helt feil type personlighetsmessig.

Så da jeg var velkommen tilbake på gamle jobben så var det på tide å heve Titanic og få orden på ting. Og har dermed meldt meg opp til norsk sidemål atter en gang. Denne gangen er kun bestått godt nok. Jeg skal videre. Og dette blir morro. Ser fram til å lære norsk sidemål.

Poenget som jeg prøver å si er. Jeg suger til å skrive. Må øve en del og det er her GR kommer inn i bildet. Å skrive rent sidemål har jeg ikke lov til etter samtaler med medlemmer i moderasjonen. Noe som er greit. Det jeg kommer til å gjøre på blogg-, og anmeldelsesfronten er at jeg skriver først på nynorsk slik som jeg gjør som privatist. Forskjellen fra det jeg leverer til lærer og inn hit er at jeg oversetter tekstene fra sidemål til bokmål.

Dette er nok en lang tekst, men det måtte skrives.

HQ