LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk

      Problematiske karakterer

      Skrevet av gnyg den 16 desember 2013 klokken 13:29

      Alle liker å sette karakter på alt en nettopp har sett, lest eller hørt. Om det er spill, film, eller bøker spiller ingen rolle. For stort sett alle gjennomfører denne typiske aktiviteten. Men å faktisk sette en karakter på et objekt kan vise seg å være problematisk. Aller først må en velge en karakterskala å bruke. De mest vanlige er terningkast og 0-10 skalaen. Men en finner også bruken av 0-100 skalaen.

      For å problematisere situasjonen så trenger et produkt, i dette tilfellet tar vi f.eks en film. Pacific Rim får mye reklame på GR om dagen så vi ruller med den. På imdb har den 7,2 av 10, selv ga jeg filmen karakter 7. Mye underholdning i filmen, og den gjør seg godt på det store lerretet. Filmen trekkes ned av enkelte cheesy elementer og at den ikke har så høy severdighet etter første gangen.

      Nå kunne like godt denne filmen være 6 av 10, eller 8 av 10. Problemet med 1-10 eller 0-100 er hvordan det ikke er noen tydelig forskjell mellom 6 og 7. Jeg rater hovedsakelig etter hvor mye jeg likte filmen og jeg finner meg selv at jeg har problemer med å rate på imdb.com. Såpass at det ender opp med at jeg bare rater for at senere så vil en tenke at "denne filmen har jeg sett". Ideelt sett så er terningkast et bedre valg. Alternativene er ikke like mange og øynene gir et klarere inntrykk av hva en syntes om en film osv.

      Poenget er at det er vanskelig å sette fingern på hva som er riktig rating for en selv. I det store og hele bildet spiller dette ingen rolle. Jeg valgte å skrive bloggen fordi disse tankene har vært oppi hodet en god stund.

      Hvordan rater du film og andre medier? Hvilken skala bruker du?

      HQ