Norsk
Min spillhistorie...Del 1

Min spillhistorie...Del 1

Skrevet av heljar den 14 februar 2010 klokken 14:34

Jeg begynner å få noen år på baken som spillentusiast så jeg tenkte det kan være interessant å lage noen blogger der jeg tar for meg de ulike spill og sjangre jeg har vært borti.

Begynner på det første:

King's Quest

Det var ikke det første spillet jeg spilte, men det var det som vekket til live spillnerden i meg. Hadde vært borti Space Invaders på pappa sin 286 og broren min hadde en Commodore 64 med noen spill, men det var ingen som vekket interessen min. Blant bunken med kopier pappa hadde fått fra bekjente var det et spill som het King's Quest. Spillet kom på en 5 1/4'' diskett. PC'en hadde ingen harddisk så jeg måtte spille fra disketten. Det var også bare svart-hvit monitor kobla til PC'en så jeg måtte spille hele spillet uten farger.

Jeg starta opp spillet og ble presenter for en lasteskjerm som fortalte at kongeriket Daventry var i trøbbel fordi kongen hadde mista 3 magiske gjenstander, kongen hadde sendt bud på en riddder som hadde som oppgave å finne tilbake disse gjenstandene. Også begynte spillet. Det starta med en skjerm med en mann foran et slott. Jeg oppdaga at man kan styre mannen med piltastene og at man kunne komme til en ny plass ved å gå "ut" av bildet. Etter å ha vandra rundt sånn ble jeg litt lei og hadde tenkt å gi meg da jeg oppdaga en kommandolinje helt nederst på skjermen.

Etter litt eksperimentering fant jeg en hjelpekommando og fant ut at jeg kunne be mannen jeg styrte om å gjøre ting, se seg rundt, ta på ting, plukke opp etc. etc. Nå var jeg solgt.
Jeg flytta meg rundt og så på alt for å finne ut mer og oppdaga at jeg kunne gå inn i slottet og snakke med kongen. Fikk vite at jeg skulle se etter et speil, en kiste og en skjold.

Etterhvert fant jeg en gulrotåker som jeg kunne plukke med en gulrot fra som jeg kunne gi til en geit en annen plass. Nå begynte ting å falle på plass og etter mange timer med prøving og feiling og mange oppgaver fant jeg til slutt alle tre gjenstandene og kunne stolt returnere til kongen og overrekke de .

Når jeg returnete med gjenstandene døde kongen jeg plukka opp kronen og overtok som konge, King Graham.Spillet var slutt. Det bør nevnes at det var bare etter første gjennomspilling at jeg oppdaga at det gikk an å lagre. Det var ikke så vanlig på andre spill jeg hadde vært borti så det tok sin med med spilling fra starten mange ganger fordi jeg greide å drepe mannen min. Jeg fikk vite at det var laget en oppfølger og jeg satte alt inn på å få tak i den. Hvordan det gikk kommer i neste blogg.

HQ