Norsk
Min spillhistorie..Del 2

Min spillhistorie..Del 2

Skrevet av heljar den 20 februar 2010 klokken 20:39

På tide med en ny del.

King's Quest 2

Å få tak i King's Quest 2 var ikke så fryktelig vanskelig. Han som pappa hadde fått tak i King's Quest med hadde 2'ern også så det gikk relativt greit.

Nå starta spillet med et kort åpning der du får lese at King Graham lengter etter en kone og speilet kommer til live og viser et bilde av en vakker dame fanget i et tårn i et land langt borte. Graham setter av gårde og du ender opp ved en strand på en ukjent plass. Etter litt vandring rundt om kring kommer jeg til en magisk dør med en inskripsjon. Jeg får vite at jeg må finne tre nøkler for å åpne døren og komme til tårnet.
Denne gangen har serien fått med litt mer innslag fra kjente eventyr og litt sær humor i form av "easter eggs". F.eks er det en plass du møter et lite hus. Går du inn døren kan du enten møte en ulv i sengen eller en gammel bestemor. Lille rødhette er også i finne en plass. En annen plass kan du plutselig komme over en Batmobil på vei ut fra en hule. Den har ingen funksjon bortsett fra å være et litt sært innslag. Men som i første møtte du her løse flere oppgaver, plukke med deg ting å bruke andre plasser. En liten forandring fra forrige spill var at her var det noen flere folk å snakke med for å få hint og vite litt er hva man måtte gjøre videre. Heldigvis var jeg fullt klar over save-funksjonen nå så det gikk litt greiere. Etter å ha dukka ned til havfruer - og menn, ridd på et flygende teppe og drept Dracula hadde jeg endelig alle tre nøklene og kunne redde prinsessa. The end.

Dette var en sjanger jeg likte svært godt. På min jakt etter tredje spill fant jeg ut at Sierra har andre lignede spill på reportoaret. Men nå måtte jeg også utvide mitt kontaktnett og fikk vite om en fyr fra nabobygda som kanskje kunne hjelpe. Han hadde også flere andre spill jeg kunne være interessert i. I neste blogg tar jeg en liten pause med King's Quest og tar for meg et annet Sierra-spill.

HQ