Norsk
Blog
Om 999 filmer

Om 999 filmer

Skrevet av Ingar Hauge den 22 februar 2016 klokken 09:02

Dette handler ikke om en filmatisering av spillet 999, selv om det hadde vært en film jeg gjerne hadde sett (jeg er en stor fan av serien).

Jeg liker å holde orden på ting, og det gjelder også film. Derfor benytter jeg meg av flere verktøy for å katalogisere filmtittingen min, både med tanke på fortid (hva jeg har sett) og fremtid (hva jeg har lyst å se).

Et av de fremste verktøyene jeg bruker er nettsiden I Check Movies, hvor man kan krysse av filmer man har sett og se hva slags filmkritikerlister filmene befinner seg på (om noen). Her får man også det totale antallet filmer man har sett, og dette tallet er nå nådd en interessant milepæl.

Etter å ha sett filmen The Assassin (originaltittel Nie nin yiang) på kino på lørdag (og The Hateful Eight lørdagen før), har jeg ifølge I Check Movies sett 999 filmer til sammen i løpet av livet. Selv føler jeg selvfølgelig at tallet burde vært høyere, men jeg har i løpet av den tiden jeg har brukt nettsiden gjort mitt beste for at tallet skal være så nøyaktig som mulig.

Det sier seg selv at neste film jeg ser for første gang derfor blir min film nummer 1000. Det sier også seg selv at da kan jeg ikke se hva som helst. Jeg bør se en skikkelig god film, noe unikt og spennende, noe som er 1000-tallet verdig.

Så da er spørsmålet: Hvilken film skal jeg se som min film nr. 1000?

Jeg åpner herved for forslag. Jeg er ikke kravstor, men noen tanker har jeg:

- Det spiller ingen rolle om filmen er gammel eller ny.
- Filmen bør fortrinnsvis være over visse karaktergrenser. Som regel opererer jeg med at filmer som har lavere enn 6,5 på IMDb eller 65% på Rotten Tomatoes bør styres unna.
- Jeg er glad i historisk korrekte filmer, nisjefilmer og utenlandsk film, men også store blockbustere og filmer med ramsalt god action.
- Horror er kjedelig.
- Adam Sandler er det verste som har hendt moderne filmbransje.

Så, har dere noen forslag? Kom gjerne med dem i kommentarfeltet.

HQ