Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Sommer, sol og Sunshine

Sommer, sol og Sunshine

Juli måned er heldigvis en tilbakelent måned for de fleste av oss, gjerne på flere områder. I spillbransjen er det ofte stille og rolig, ikke minst hvis man sammenligner med rushet av nyheter som strømmer over oss under E3-messen i juni. De store nyhetene uteblir som regel, og med Steam-salg i slutten av juni får man en fin anledning til å hente seg inn på stortitler man ennå ikke har spilt de siste månedene. Kombinerer man dette med ferie eller noen roligere uker på jobben (jeg faller nok inn under sistnevnte kategori i år), så ligger mye til rette for gode spilløkter i juli når sola svikter.

Som jeg pleier å si: Det finnes ikke dårlig vær, det finnes bare dårlige spill (og dårlig internettforbindelse).

De siste ukene har jeg benyttet anledningen til å ta igjen litt av det tapte. Foruten nye titler som Hey! Pikmin og Splatoon 2 har jeg benyttet anledningen til å legge inn noen solide timer i spill som Prey, Persona 5 og Resident Evil 7: Biohazard. Planer om å spille What Remains of Edith Finch har så langt bare blitt med planen, men det er fortsatt litt igjen av sommeren.

Sommeren er derimot også en fin anledning til å plukke opp gamle klassikere på retro-fronten, gjerne klassikere man ikke har spilt gjennom før. Og siden det er sommer og sol, tenkte jeg en gammel Nintendo-klassiker med sommer og sol ville passe godt. Jeg snakker selvfølgelig om Gamecube-spillet Super Mario Sunshine fra 2003.

Av en eller annen merkelig grunn kjøpte jeg aldri Super Mario Sunshine back in the day, selv om Gamecuben ble flittig brukt i tenårene. Jeg prøvde selvfølgelig spillet, men det ble aldri et kjøp. Mangel på penger, tid eller interesse? Jeg vet ikke. Uansett er det aldri for sent å friske opp gamle klassikere, og nå som Project Halo (hvor jeg spilte gjennom samtlige Halo-spill med en kompis) har kommet til veis ende var det på tide med et nytt prosjekt.

Så der sitter jeg altså, sommeren 2017, og plukker opp den ene Shine Sprite etter den andre på Isle Delfino. Noen år for sent ute, kan man si, men moro er det lell. Spillet har tross alt holdt seg overraskende godt, og det er noe forfriskende å vaske bort den fæle malingen som plager øya (paradoksalt nok dekker jeg landskap med maling i Splatoon 2, mens jeg i Sunshine fjerner maling). Dessuten er det godt med noe mer lystig og sommerlig etter Prey og Resident Evil 7.

Hva har dere spilt i sommer? Tell me!

HQ