Norsk

#H4NG0V3R Morgenen jeg skulle nesten skulle ønske jeg ikke våknet...

Dette innlegget er kategorisert under: hangover, fylle historier

Lenge siden jeg har skrevet noe her, og ser at siden sist jeg var aktiv her inne, så er stafett blogg blitt et ting, og jeg gjør et forsøk 20 minutter før jeg skal dra fra jobb... GO!

Jeg var på en fest i min russetid i hjembygda, kvelden inneholdt selvfølgelig da store mengder alkohol, ja mer enn du tror! Jeg drakk og var i et godt humør så drakk selvfølgelig enda mer enn det igjen etter det. Så gjorde jeg nattens største feil, jeg ble med på en shottekonkurranse... Insert Black Out!

Dagen derpå, våkner jeg i en seng med to andre gutter, som var totalt fremmede for meg, ser meg rundt i rommet og har ingen kjennskap til rommet jeg er i, titter ut vinduet for å se om jeg kjenner igjen hvor jeg er derfra. Ble ikke stort klokere av det, dessverre. Jeg sniker meg ut rommet med en full blære for å jakte på et toalett, mens jeg prøvde å finne telefonen min i lommene. Telefonen var ikke å finne, men jeg støtte på et par gutter som satt i stuen som var våkne, like ukjente som de jeg hadde våknet med. Hilsen nervøst og finner endelig toalettet slik at jeg fikk tømt min fulle blære som du kan sammenligne med en vannballong som er fylt akkurat til det bristepunktet at om du flytter for fort på den så sprekker den!

Jeg går inn i stuen for å få noen svar på mine spørsmål som jeg nå hadde mange av. Starter med hvor jeg er, svaret jeg fikk var at jeg var over en time unna der jeg hadde hvert med på shottekonkurranse. Oh noes... Følger opp med spørsmålet om hvordan jeg kom meg dit, nei det var ingen av dem sikre på egentlig, de hadde selv lurt på hvor jeg kom fra. Dette lyder ikke godt. Jeg avslutter med spørsmålet om noen hadde sett telefonen min et eller annet sted. Nei, det hadde de ikke. Flott. Siden jeg hadde en slik fin mappe til telefonen med kortholder og lommebok "funksjon" så betydde jo det at jeg også var blakk.... Så, strandet på ukjent land, uten penger.

Jeg fikk heldigvis "låne" penger til bussen hjem, men det var langt i fra nok, bussen rakk fra dette stedet og inntil bussterminalen, hvor det fortsatt var 45 minutter med bil hjem. Jeg ble nødt til å begynne å spørre fremmede på bussterminalen om de kunne hjelpe meg med noen kroner til bussen hjem. La meg male et bilde for deg, en fyllesjuk gutt, med altfor lite søvn i klær som ikke akkurat ville latt meg komme inn på Oslo Plaza for å si det slikt, ikke en shady nattklubb en gang, jeg så ut som en narkoman fra en ungdomsfilm fra 80 tallet. Hvertfall slik jeg følte meg. Så ble jeg i tillegg nødt til å tigge penger mer eller mindre for å komme meg hjem.

Heldigvis så klarte jeg å få tak i pengene av noen gavmidle sjeler jeg er sikker på ga meg penger fordi de ikke ville ha noe med Kåre Kanon fra Pelle og Proffen... 45 minutter senere mer eller mindre var jeg endelig hjemme og kunne avslutte det eventyret mitt til ukjente land.

Det er den verste morgenen eller dagen jeg har hatt i mitt liv, tror jeg. Har siden ikke turt å drikke fullt så mye igjen.
Og for de som lurer: Nei, jeg var heldigvis ikke sår i stumpen eller armer når jeg våknet i den sengen med to ukjente gutter!

HQ
Pro's and con's med skyrim

Pro's and con's med skyrim

Dette er da de punktene jeg ser på som positive og negative ting som en oppfølger til Oblivion, så denne listen går mest på å sammenligne disse spillene. Vil også si at dette er kun min personlige mening.

Pluss sider:

Null oblivion gates, drager!: en ting jeg hatet med Oblivion, var Oblivion gates...Det var overalt, tok for mye tid og spredde seg som kaniner! Alt dette omtrent for ingen fortjeneste. Synes drager er mye bedre enn de portalene! Gjør ting litt mer epic og du kan unlocke en ny shouts for hver drage du kverker.

Favorite / Inventory system: Noe som er lett å huske fra Oblivion er den irriterende bytting av spells og våpen, selvfølgelig hadde du sånne quick select commands, men det ble det alltid mye tull for meg, jeg endte alltid opp med å rote igjennom spellsa mine eller inventoryen min uansett.

Level systemet: Levelingen i dette spillet er litt mer effektivt, nå kan du jo velge mellom å øke magicka, health eller stamina. I tillegg kan du velge en perk til en av skillsene å du vil ha. Bedre enn at du må øke opp til journeyman eller expert osv for å kunne øke skills mer drastisk! Selv om jeg savner litt å øke strength som ga deg mer kraft i kamp, kunne bære mer og ga deg mer liv. Vær ting du valgte i Oblivion påvirket flere ting, men tiltross for dette liker jeg det nye litt bedre.

Dual wield: Dual wielding gir deg mer frihet av valg av våpen eller spells. Du kan nå velge om du vil ha en mer powerful spell med å ha den i begge hender, ha en healing spell i den ene hånda og et våpen i det andre. Valget er nå helt ditt!

Fast traveling systemet: Du må oppdage byene selv for å kunne fast travele ditt. Dette gjør at du må ta deg selv fra a til b selv, men dine egne krefter og utforske på veien! Jeg synes dette er en posetiv ting, etter som det tross alt er et rollespill, å jeg føler meg mer i spillet om jeg faktisk må gå til Solitude selv eller ri ditt på min egen hest!... ellers kan du bare leie en hestekjerre til å kjøre deg... Men jeg har sett mer av verden i Skyrim enn jeg gjorde av Cyrodiil i Oblivion ettersom jeg ikke gadd å gå overalt når jeg hadde alternative å fast travle fra starten av.

Negative sider:

Hest -.- : Hesten!! Å gud! -.- Okei, hesten er dyr! Den er dum som et brød! Når du angriper noe, så velger hesten å gjøre det samme, den gjør det til og med om den blir angrepet, greit nok det! Men hesten har jo ikke health omtrent! Den dør så forbanna fort hele tida! Jeg tror jeg har brukt 10 000 gold på hest i Skyrim! Kunne i det minste hvert mulig å kjøpe armor til hesten så den kunne tåle noe i det minste!! Det er irriterende spør du meg... dessuten noe jeg savner er variasjon blandt hestene, alle har samme farge og som jeg skjønt hittil, samme stats... alle hestene er like raske og like sterke, i Oblivion var det i det minste variasjon for hvor du kjøpte hesten.

Færre skills: Dette er kun en filleting, men jeg savner at det er så mange skills, dette er kun med her fordi det er en downgrade, Skyrim er et rollespill, men Oblivion var et komplisert rollespill som hadde skills for alt! Synes det egentlig var kult jeg, men det fjernet dem i Skyrim...

Thirdperson...: Okei, jeg likte oblivion som rollespill fordi omtrent alt skjedde i firstperson (untatt når du satt deg ned) du ridde i fp, du slåss i fp, du gjorde 99 % i fp. Dette ga meg følelsen at jeg var i spillet, noe jeg føler rollespill skal! Jeg var den person jeg spilte på en måte. Dette likte jeg! Nå MÅ du ri Thirdperson, hvorfor kan ikke det være et alternativ som før? Jeg likte faktisk å ri i fp... også er det finishing moves i tp, jeg føler til tider at det ødelegger flowen i kampen for meg... Nok en grunn til jeg klager over kun fordi det ødelegger litt av rollespill følelsen for meg.

Reparing fjernet: I Oblivion, måtte du selv ordne ditt eget equipment, du måtte holde det i orden selv! Nok en ting som ga meg skikkelig rollespill følelse, jeg måtte passe på mitt eget sverd, og åssen det stod til med det, og var det ødelagt måtte jeg fikse det selv eller bruke en repair hammer. Skjønner ikke hvorfor de fjernet dette...?

Ikke zoom inn på ansiktet under samtaler: Når du snakker med en person i virkeligheten, så ser du på ansiktet til personen, det gjorde du også i Oblivion, realistisk! I skyrim ser på hele personen! 'Nuff Said.

Lett tilgjenglig for alle: Greia med Oblivion var at det var komplisert as fuck å sette seg inn i det. Det var tidskrevende og trengte en del konsentrasjon, men når du først satt deg inn, var det rewarding som faen! Du skjønte ting bedre! Skyrim føler jeg at de tenkte kun på å selge mer spill enn å glede fansen (mener ikke å snakke på vegne av alle fansen, men slik jeg føler det)

Null arena: Jeg likte arenaen i Obilivion mye... var en grei ting å starte med syntes alltid jeg, grei inntekt med gull, morsomt å gjøre og du fikk levelet skillsa temmelig greit der. Tydeligvis var ikke programmererne enige i dette.

Vaktene: De føles døde... I oblivion kunne du ha samtaler med dem, ja riktig nok var det samme samtale emne for de fleste, men du kunne i det minste ha en samtale med dem. I skyrim kan du trykke på snakk, men du får kun høre det dem mener... som oftest er det samme som alle andre sier. F.eks: ene vakten sa at hun trodde kanskje hun kunne være dragonborn, jeg ble nysgjerrig på hvorfor hun trodde det... men det kan jeg lure på til dovre faller tydeligvis!

Ja, som du ser er minus grunnene til Skyrim kun det at de har fjernet seg litt mer fra rollespill emnet, og bevegd seg slightly mer mot action. Mener ikke å si at Skyrim er et dårlig spill! Fordi jeg elsker spillet, men det er småting jeg savner bare!

Hva savner du i skyrim?

HQ
Terraria... blåkopi av minecraft?

Terraria... blåkopi av minecraft?

Et indie spill som snekk seg inn på markedet (følte i hvertfall jeg) som har konseptet med å crafte gjenstander og våpen og byggen ulike hus for å overleve. Mange steder har jeg sett at folk har raget pga dette er utrolig likt Minecraft. Vel... det er vel på en måte det, men samtidig ikke det.

Terraria føles mer objective based enn Minecraft, så lenge de har bosser i spillet, og dungeons og en god del "epic" våpen og items som man kan samle, slik jeg føler det med minecraft så når du finner diamant, så har du funnet det spillet har å tilby, det stopper nesten der.

Terraria har også valgt og legge inn NPCer, som selger deg alt fra Health Potions til TNT. I minecraft så føler du deg litt mer ensom, med mindre du spiller multiplayer, men denne bloggen handler stort sett om single player.

Men når du først har fått tak i den beste armoren og de beste våpenene og beseiret den sterkeste bossen i spillet, da treffer Terraria på et kjedsomhet spot følte jeg. Det er ingen grunn til å mine lenger fordi du har de resourcene du trenger, og mer enn til. Du har utforsket de stedene som kan utforskes, her seirer minecraft, selv om du har funnet disse diamantene så kan du fortsatt bygge for å være kreativ. Kreativ bygging er så gøy i Terraria som i Minecraft.

Noe som hovedsaklig skiller spillene, er jo også det at Minecraft er et 3D sandbox spill,mens Terraria kan vel defineres som 2D adventure.

Selvfølgelig, jeg kan forstå hvorfor reagerte på Terraria's likhet med Minecraft, gjorde det selv første gangen jeg spilte det. Der tok jeg visst feil. For å omsitere CapteinSparkelz litt, så bare fordi dem to spillene ligner på hverandre så er det ikke det samme spillet i ompakning. Mario inspirerte plattform spill i sin tid, tetris har inspirert sin del av markedet. Det vil nok komme flere spill som minecraft og Terraria i fremtiden, som fortresscraft,vil nok komme flere.

for å oppsummere; Minecraft er bedre til å spille for å slappe av og være kreativ, mens Terraria er nok bedre om du vil styre ditt eget eventyr som omtrent en Indiana Jones i søken på geniale våpen og gjenstander.

Personlig liker jeg Terraria bedre for øyeblikket, anbefaler dere som tviler prøve Terraria istedenfor å leve i skepsisen :)

Btw, om noen vil spille Terraria online, så pm c:

Microsoft trur jeg har glemt meg?

Microsoft trur jeg har glemt meg?

Jeg har xbox 360, men fortsatt med Live, det som er så rart med dette er det faktum at jeg skrudde av auto oppdatering på medlemskapet for en mnder siden, fjernet bankkortet helt fra xboxen

Jeg oppdaterte med en og en mnd av gangen, men dette er da tre mnder siden jeg skrudde av, å jeg har fortsatt Live, jeg har skjekket på xboxen å jeg har ikke kjøpt feil med en feil å på nettbanken min står det at jeg ikke har blitt trekt for penger heller

Så jeg har fortsatt Live men betaler ikke for det? Jeg har jo selvsagt ikke sagt noe til Microsoft om dette, men vet dere om hva som kan være en mulig løsning?

Hjelp med en gåte

Hei, jeg har fått en gåte å den har jeg tenkt på et par dager nå, så nå vil jeg spørre dere om hjelp :)

Tenk deg at du skal til byen, du kommer til et veikryss der du ikke vet hvem vei du skal svinge. i veikrysset bor det to brødre, han ene snakker alltid sant, og han andre lyver alltid! du vet IKKE hvem av dem som er hvem. DU har ett spørsmål til EN av dem. Hva spør du om?

Finner ikke noe logisk svar på det, begynner å gå meg på nervene xD