Norsk

Epic Store og Steams mangel på moderasjon

Skrevet av Jogro den 18 juli 2019 klokken 15:54

DISCLAIMER: Jeg er ikke profesjonell, ta alt jeg sier med en klype/bøtte med salt, de eneste egenskapene jeg kan skryte på meg er at jeg har en marginalt over gjennomsnittslig høy IQ og at jeg er bedre til å ikke skyte meg selv enn Kurt Cobain.

Hey hey folkens, ingens favorittblogger her, jeg har nå prøvd å skrive dette innlegget 2 ganger, og av en eller annen grunn så blir jeg logget ut hver gang jeg har prøvd å poste det, så dette er tredje gang jeg skriver det. Hvis jeg ikke utdyper enkelte temaer så vil jeg anbefale å kalle meg noe stygt i kommentarfeltet for å få oppmerksomheten min slik at vi kan ha en diskusjon om det. Men la oss hoppe i dette her.

Hva er en boikott? I følge en random Wikipedia artikkel er det beskrevet slik:

"Boikott er en handling hvor man frivillig frastår å bruke, kjøpe eller handle med en person, organisasjon eller et land som et uttrykk for protest, vanligvis for sosiale eller politiske årsaker."

Et godt eksempel på dette ville vært at FN land ikke kjøper olje av land som Saudi-Arabia på grunn av deres mange brudd på menneskerettigheter... Vent.. Nevermind.

Men i hvert fall. Nå har vi definert ordet "boikott". Hvorfor er dette sett på som en nødvendighet av mange i dagens spillverden? Vel, vi har ikke akkurat stort annet å gjøre for å slåss mot grådige utgivere og annet ukrutt nå har vi det?

EA fjerner ikke lootbokser fordi folk klager, Todd Howard stopper ikke å lyve, vi får ikke stoppet ekstremt dårlig implementerte politiske meninger pushet inn i spill, oftest spill som aldri har hatt noe med politikk å gjøre. (Eksempel Hainly "Jeg pleide å være en mann, men nå er jeg en kvinne og det er bra" Abrams fra Mass Effect Andromeda).

Så hva kan gamere gjøre? Reviewbombe og boikotte. Reviewbombing er et diskutert tema, var det greit for gamere å reviewbombe Mass Effect Andromeda fordi Manveer Heir er et rasistisk rasshøl? Probably ikke, men igjen så var han veldig offentlig om det på Twitter mens han skrøt av at han jobbet for Bioware, så det kan diskuteres.

Så siden Reviewbombing er i en etisk gråsone for øyeblikket så holder vi oss til boikotting i denne diskusjonen. Dette er i min øyne helt okay, uansett grunn. Enten du har noe imot selskapet som utgir/lager det, om det er eksklusivt til en plattform eller ikke, eller hvis som mange dessverre sier i dag "du hater x gruppe med mennesker" selv hvis det er begrunnelsen din, noe jeg personlig aldri har sett før, så er det A-okay. Fordi ingen andre enn deg (og staten) har noe de skulle sagt om hvordan du bruker pengene dine. Kaller Patrick Soderlund deg en kvinnehater fordi du ikke likte Battlefield 5 traileren? Boikott i vei. Liker du ikke innholdet i et spill fordi du finner det støtende? Boikott i vei.

Ingen (untatt staten) har krav på dine penger, så du kan kjøpe eller la være å kjøpe hva du vil over de mest vilkårlige grunnene du kan tenke deg. Oftest pleier folk å faktisk ha en god grunn til det, men shit. You do you boo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så nå hvorfor oppfordrer jeg alle som liker gaming og/eller har en pc om å boikotte Epic? De gjør jo ikke noe galt de? Vel.. Bortsett fra at det er bevist at Epic Store skanner pcen din og spesifikt steam relaterte filer, for så å ikke gi deg avslag på spilltitler der hvis du har steam av en eller annen grunn, vi har også det faktum at Epic er i ekstremt stor grad eid av tencent (et kinesisk statssponset selskap) som ikke bare presser mikrotransaksjoner inn i alle spill de har kontroll over men som også får folk til å bli enda mer skeptiske ovenfor Epics skanning av pcen din. Men jeg skal ikke snakke for mye om dette ettersom jeg vet veldig lite om saken.

Noe jeg vet derimot er at tredjeparts spilleksklusiver er anti-forbruker som fy. Spesielt når det er markedsplasseksklusivt, dette er en ting jeg som forbruker hater konseptet av, det at Epic Store har et monopol på spill som Shenmue 3, Borderlands 3, etc frem til en vilkårlig dato er en skitten og uetisk måte å få folk over på plattformen deres og burde ikke bli tolerert i det hele tatt. Ettersom det er en relativ ny ting å bestikke grådige utgivere for rettigheten på spillene slaveselskapene deres har laget så er det definitivt ikke for sent til å stoppe dette fra å bli en norm.

Markedsplasser burde konkurrere med å være best, og være mest forbrukervennlig ikke ved å holde spill som gissel for å få deg til å bruke dem. Det er totalt uakseptabelt og det faktum at noen som helst går med på dette gjør meg kvalm. Dette minner meg om Oblivions "horse armor" dlc som satte standarden for patetiske dlcer som vi har i dag, og Fifas lootbokser som satte standarden for vel.. lootbokser. Skal vi virkelig la dette bli akseptabelt også? Skal vi la selskaper ødelegge det frie markedet og utslette det lille spillindustrien fortsatt har av verdighet fordi "StEaM sITt MoNoPoL mÅ sToPpEs". Steam har ikket et monopol engang en tredjedel av Cyberpunk 2077 sine preorders er på GoG. En tredjedel av det potensielt største og mest etterlengtede spillet siden Skyrim og en tredjedel av alle preordrene er fra GoG, det er kun en annen plattform en steam, så har Valve virkelig et monopol på pcspill-distribusjon? Nei, det har de ikke.

Så nummer 1 forsvar for Epics monopolisering av tidssekslusiver er enten misinformert eller ondsinnet feil.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Steam suger da, de har null kvalitetskontroll på spillene sine og slipper inn hva som helst"
Ånei, det store multimilliardærselskapet bestemmer ikke hva slags spill jeg får lov til å kjøpe. Dette er en bra ting og jeg klarer ikke å forstå hvordan man kan være uenig om dette. Er det mye dritt på steam? Ja, er det mye obskurt, janky, dårlig laget, men fortsatt fantastisk? Definitivt. Det originale Binding of Isaac for eksempel. Det er ikke et bra spill på noe som helst teknisk nivå og det hadde nok ikke kommet forbi ene eneste kvalitetskontroll, men det er fortsatt manges favorittspill og det ledet til remaken/oppfølgeren Rebirth som ble og fortsatt er DEN BESTE Rouge-liten på markedet og potensielt som vi noensinne kommer til å se. Er det å ikke måtte ignorere shitty assetflipper virkelig så viktig for folk at de er villige til å gå glipp av spill som det originale Binding of Isaac, 7 days to die, Killing Floor 1, Postal 2, WASTED, Superhot, Spartan Fist,House flipper jeg kan fortsette, men du ser poenget mitt. Disse spillene er "kjent" fordi folk som gravde gjennom steam-søppel fant diamanter i dritten, og vet du hva? Det er verdt det.

Jeg liker ikke assetflipper, rare hentai spill eller RPGmaker spill, men det er folk som gjør det og jeg skal ikke ta det fra dem. Steam er et fritt marked og hvis du velger å ikke kjøpe et spill fordi det er dårlig, støtende eller bare ikke faller i smak, så er det greit, men ikke si at det burde bli fjernet fra Steam, det er egoistisk og ikke sunt for industrien.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men igjen hvis du er uenig så hadde jeg likt å finne ut hvorfor, jeg er alltids åpen for en diskusjon.

HQ