Norsk

DnD historier: Hvordan en hestekjerre ødela en hel campaign

Skrevet av Jogro den 14 september 2018 klokken 09:32

Så jeg har spilt Dungeons and dragons (5th edition) de siste par årene og mange rare ting har skjedd for å si det mildt. Så jeg tenkte at jeg skulle dele en av de mer merkverdige sessionene mine med dere.

Først la meg gi litt kontekst, jeg var dungeon master for tre av mine nære venner. Gruppa besto av: En half-orc barbarian med en pappegøye og som har en fobi for "purken" (Begge disse detaljene blir relevante), en dwarf-paladin laget av rent testosteron og grådighet, og en kromatisk dragonborn-bard (folk misliker kromatiske dragonborns fordi kromatiske drager er rasshøl.) De hadde kommet til et land kalt Arkania som hadde en kald krig mot nabolandet, og hadde funnet ut at en mektig trollmann drev med menneskeofringer for å øke sin egen styrke gjennom noen obelisker rundt omkring.

Så en dag går gruppen bortover veien, de skulle komme seg til Arkanias hovedstad for å lete etter spor etter hvor sistnevnte trollmann kunne befinne seg og hvem det var for den saks skyld. På veien bortover ser de hjulspor som går brått av veien og inn i en hule. Naturligvis finner de utallige smadrete blodige hestekjerrer, døde hester og masse monstre, de sløyer monstrene uten for mange problemer og finner en av obeliskene som blir brukt til menneskeofring. De smadrer obelisken og går mot utgangen til hula.. Men på vei ut så ser personen som spiller Paladinen på meg og sier "Du Jonathan? Hvor mye er en hestekjerre verdt?" Det var i dette øyeblikket at jeg visste at jeg hadde fucket opp.

De bestemte seg for å reparere en av de ødelagte, blodige, statseide hestekjerrene, og drasse den med seg inn til hovedstaten. Når de kommer bort, så blir de stoppet av byens vakter med en gang og de begynner å spørre dem ut om hvor de fant en av hestekjerrene som hadde vært borte i ukesvis. Barbarianen begynner å få et panikkanfall siden han har en fobi for autoritære figurer, Paladinen ser ned i bakken og Barden sier "Vi fant den langs veien" *Deception check* Naturlig 1. *Insight check for å se om vakten ser gjennom bullshittet hans* Naturlig 20.

Etter ca tjue minutter med å feile brutalt på å bortforklare hvordan de fikk tak i hestekjerra så kastes de i fangehullet og blir dømt til å henrettes neste morgen for kidnapping, stortyveri fra staten og ikke minst det å lyve til en autoritetsfigur under en etterforskning.

Så mens de sitter der i cella så setter jeg på en vekkerklokke som skal både stresse dem og signalisere når de skal henrettes. Jeg setter klokka på en halvtime.

Etter ca 20 minutter med tenking så har de formulert en plan og den settes i gang. Fengselsvaktene bærer med seg noen magiske stein som fungerer som walkie-talkier basicly, så barden bruker sin illusjons-magi for å snakke til en av vaktene gjennom denne steinen. Han etterligner vaktkapteinen og forteller vakten at de skal bli flyttet til "Hedningenes rettrett" Nå med en gang. (Hedningenes retrett er kystbyen de var i før som de hadde reddet folk fra en menneskeofringseremoni). Vakten tror ham og setter dem på en fengselsvogn rett mot hedningenes retrett. Barbarianen sender pappegøya si avgårde for å levere en beskjed om deres nåværende situasjon til herren av byen som skylder dem en stor tjeneste med tanke på at de stoppet menneskeofring og sånt.

Men underveis går vekkerklokken min av, noe som betyr at de egentlig skulle bli henrettet nå. Så vaktene som transporterer gruppa blir ringt opp av noen høyere på rangstigen, men Barden bruker mer magi for å få vaktene til å tro at walkie-talkiene deres er ødelagt.

Når de kommer frem til hedningenes retrett så står herren av byen og venter på dem, han tar imot gruppa og ber vaktene om å gå, Så sender han dem avgårde på et skip for å komme seg vekk.

Dette førte til at jeg måtte lage et nytt kart og en helt ny historie til uka etterpå, det var de 15 timene med preparasjonsarbeid bare for å sette opp historien, karakterene, skurkens planer, logistikken, et lands infrastruktur, religion og kultur rett i dass.

Og alt skjedde på grunn av en hestekjerre.

HQ