Norsk

Min gjenforening med håndholdte spill - #Temabloggen12

Skrevet av Jurginator den 24 april 2015 klokken 17:52

Historien min med håndholdte spill er lang og komplisert. Da jeg var en liten gutt eide jeg en Gameboy Color med noen få spill. De fleste av dem var ikke all verden, men to spill skilte seg ut. Et av dem var et lite spill du kanskje har hørt om, nemlig Pokemon Blue. Som så mange andre i min generasjon elsket jeg Pokemon. Å snike inn Gameboyen på skolen for å kjempe mot kompiser og veksle Pokemon, å finne Missingno og utnytte glitchen som multipliserer itemsene dine, og å fange Mewtwo er alle gode minner Det andre spillet var en morsom platformer som heter Wario Land 2. Kontrollen var perfekt og man kunne få mange forskjellige slutter.

Etter GBC sluttet jeg å bry meg om håndholdte spillkonsoller. Det var ikke før spillinteressen min slo til for fullt i 2011 at det kom en ny håndholdt maskin inn i livet mitt. Da bestemte jeg meg for å kjøpe en Nintendo 3DS. I begynnelsen kjøpte jeg bare Nintendos egne spill som Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Ocarina of Time 3D og Pokemon White, men siden den gang har jeg virkelig begynt å utforske på jakt etter nye spillopplevelser. 3DS kan også spille DS-spill, noe jeg virkelig har dratt nytte av. 999 åpnet øynene mine for pek-og-klikk eventyrspill (noe DS har veldige mye av, sjekk ut Ghost Trick, Hotel Dusk, Professor Layton og Ace Attorney), kjærligheten min for Pokemon ble gjenopprettet med Pokemon White, og japanske rollespill som Radiant Historia og Fire Emblem: Awakening holder en veldig høy kvalitet.

3DS hadde gjort meg mer sulten på håndholdte spillopplevelser, så innskaffelsen av en Playstation Vita var en selvfølge. Det er en fantastisk teknologisk duppeditt og milevis foran 3DS hva gjelder grafikk, utseende og skjerm. Vita har åpenbart ikke vært noen salgssuksess, men den har noen virkelig kule nisje-spill. Indie-spill har definitivt vært et av høydepunktene på denne maskinen. Spelunky, Rogue Legacy, Hotline Miami og Velocity 2X er noen av favorittspillene mine på konsollen. Spesielt Spelunky har jeg spilt utallige timer. Danganronpa 1 og 2 er utrolige kule pek-og-klikk eventyrspill, Persona 4 Golden oppslukte meg totalt i en hel uke, Murumasa Rebirth er en nydelig 2D platformer/hack-and-slash og Gravity Rush er innovativt, kreativt og vakkert.

Det er noe spesielt med håndholdte spill og jeg er veldig glad for at jeg ga det en ny sjanse så mange år etter.

BTW jeg har laget en topp 10 liste over DS/3DS spill: http://www.gamereactor.no/blog/Jurginator/78964/

HQ