Norsk
Blog

Amazing Spider-Man?

Så satt jeg der igjen, helt alene i kinosalen. Vet ikke lenger om jeg skal synes synd på kinoen for å ha bare en besøkende på en så stor film eller om jeg skal synes synd på dem for å måtte sette i gang en film for bare en person. Vel, jeg gikk riktig nok litt tidlig på dagen og det var veldig flott vær og varmt ute, så jeg regner med at det er derfor jeg var den eneste der nok en gang. Jeg klager ikke, for da slipper jeg eldre mennesker som prater (som da jeg så 12YS) eller masse av distraherende lys fra mobiler (som da jeg så Wolf of Wall Street). Feels good, man. Jeg så forresten The Amazing Spider-Man 2.

The Amazing Spider-Man 2 fortsetter sånn noenlunde der den forrige sluttet. Peter blir uteksaminert fra High School og sliter med forholdet til Gwen Stacy, som går frem og tilbake i altfor store deler av filmen. Det blir bare kjedelig i lengden. Man får derfor et par superskurker Spider-Man må ta seg av. Å nei, markedsføringen er jo på bærtur, så det er derfor egentlig bare en skurk som får rikelig med tid på skjermen. Electro er hans navn, og han er veldig lett å heie på gjennom filmen. Men skulle det ikke være flere skurker? Joda, Harry Osborn transformeres, men får nesten ikke noe tid på skjermen i Green Goblins drakt. Forventer at det skjer i Amazing Spider-Man 3. Og så har man den tredje skurken man fikk se i trailere, Rhino (aka. Paul Giamatti med en stereotypisk russisk aksent) dukker opp i 3-4 min. på slutten og gir den en The Incredibles-slutt.

Den andre filmen i rebooten er en ganske grei popcornfilm med masse action og kule effekter. Effektene og den visuelle stilen er noe omdiskutert, men jeg likte det. Plottet i filmen er dessverre ganske rotete, det er en film som prøver å være for mye (romantisk komedie, action, fantasy) på en gang og det ender opp som en suppe av sub-plots og ikke noe egentlig plot i det hele tatt. Det virker mer som at dette er et stoppepunkt for treeren og at det med Harry egentlig er ment som utgangspunkt for dette. Skuespillet var bedre enn jeg forventet. Andrew Garfield (Peter) har en bedre timing på de komiske øyeblikkene enn det jeg følte var saken i forgjengeren. Kjemien hans med Emma Stone (Gwen) er veldig god gjennom hele filmen. Jamie Foxx som Electro er bare helt Jamie Foxx, hvis man kan si det sånn. Men vi snakker ikke om Paul Giamatti...

HQ