Norsk
Blog
Topp 20 animasjonsfilmer 12-8

Topp 20 animasjonsfilmer 12-8

12. How to Train Your Dragon
DreamWorks, 2010, Eventyrkomedie

DreamWorks er skikkelig gode når det gjelder å animere filmer med eventyrlige preg, som har fantasivesener i sentrum og lage gode design ut av disse vesenene. HtTYD er intet unntak. Filmen er en underholdningsbombe, til tross for at historien ikke er dypere enn "et utrolig vennskap mellom to raser som egentlig ikke hører sammen", men det funker nesten hver gang. HtTYD er sjarmerende på alle mulige måter og står i dag som en av DreamWorks mest gjennomførte filmer. Den har spenningen, vesenene osv, men det mangler det lille ekstra for å havne høyere.

11. Stranger: Mukou Hadan (Sword of the Stranger)
Bones, 2007, Historisk actioneventyr

Man ser ikke Sword of the Stranger pga. historien eller karakterene. Ikke forvent noe særlig fra disse to punktene. For rent historiemessig handler det om å frakte en person fra A til B. Man ser denne filmen kun pga. actionscenene og musikken. Actionscenene er helt i tråd med det Bones har fått til med blant annet den tidligere nevnte Cowboy Bebop-filmen, Darker than Black og senere FullMetal Alchemist: Brotherhood. Kampene er helt vilt godt koreograferte og tilbyr spenning hele tiden. Trenger du en ren actionfilm, er Sword of the Stranger et førstevalg.

10. Flåklypa Grand Prix
Ivo Caprino, 1975, Eventyrkomedie

Trenger jeg i det hele tatt å skrive noe? Jeg ser ærlig talt ikke poenget med å utbrodere hvorfor den er der. En norsk klassiker og nasjonalskatt med sjarmerende karakterer og rett gjennom veldig godt utført for sin tid, og hvilken som helst tid, egentlig. (IMDB sier for øvrig at dette regnes som animasjon, så da stoler jeg på det)

9. The Hunchback of Notre Dame
Disney, 1996, Drama

En av de mest undervurderte filmene jeg vet om. Dette er sannsynligvis ikke den første filmen du tenker på når du hører navnet "Disney", for den ble aldri like populær som andre filmer under Disney-renessansen. Jeg likte den fra første stund. Den hadde en haug av flotte sanger, med den beste skurkelåta i Disney-filmer, en av de beste/verste skurkene Disney-universet kunne by og generelt en mørkere tone, noe den første scenen viser veldig godt når den pukkelryggede Quasimodo blir forlatt på kirketrappa etter at hans mor blir drept av skurken i filmen, Frollo. Han vokser opp i kirka og blir etter hvert ringeren i Notre Dame, som den norske tittelen het.

8. The Road to El Dorado
DreamWorks, 2000, Eventyrkomedie

Fra en undervurdert film til en annen. The Road to El Dorado er et flott eventyr av en film spekket med flere fengende sanger av blant annet Elton John. Etter å ha blitt med som blindpassasjerer på et skip, ender heltene våre, Miguel og Tuleo, opp på en øy. Hva befinner seg på denne øya? Du gjettet det. El Dorado. De havner i den ene situasjonen etter den andre og flere av dem er faktisk ganske morsomme, spesielt må deres møte med beboerne av El Dorado nevnes som et høydepunkt.

Del 1: 20-17
Del 2: 16-13
Del 3: 12-8
Del 4: 7-4 (31. mai - 1. juni)
Del 5: 3-1

HQ