Norsk
Blog

Topp 10 aktive brukere #32 & #33

Denne bloggen vil nok skuffe noen, og glede andre. Vi håper uansett at alle vil ta seg tid til å lese den.

De fleste har helt sikkert fått med seg at den forrige ukens aktivitet var på et skyhøyt nivå. Et nivå vi ikke har sett maken til siden den sagnomsuste aktivitetseksplosjonen fra april tidligere i år. Hva er problemet med det, lurer du kanskje på? Høy aktivitet må jo være bra? Ja, så absolutt. Problemet er imidlertid typen aktivitet vi har hatt.

Remote postet i går en blogg som tilstrekkelig forklarer hva slags aktivitet vi ser etter, og hvorfor. Jeg anbefaler alle å lese den før de fortsetter på denne. Blogger osv. er fremdeles det viktigste.

Topp 10-bloggene startet vi med for å gi brukere et ekstra incentiv for å øke aktiviteten. Det fungerte ypperlig ganske lenge. Så ble fallgruven tydelig: å innføre et poengsystem og en toppliste på et forum bestående utelukkende av konkurransedrevne gamere er dømt til å gå over stokk og stein før eller siden. Både moderasjonen og (mange av) brukerne lot seg etter hvert rive fullstendig med, og hver uke ble et nytt løp mot topplassering på prestisjetunge topp 10. De som uttalte seg mot listene ble gjerne avfeid som lite aktive og uvillige til å engasjere seg tilstrekkelig i forumet.

Seriøse diskusjoner, interessante blogger og velbegrunnede medlemsanmeldelser havnet i baksetet for Nattråden, Livefeed-oppdateringer og gjestebokkommentarer. Underbygget av en mindre enn perfekt poengfordelig, må man nesten kalle store deler av den aktiviteten vi har hatt en form for falsk aktivitet. På overflaten har vi hatt mye synlig aktivitet, men med lite substans. Store deler av innholdet forumet har hatt det siste halvåret er ikke noe som noen kommer til å ha interesse av å lese 2 eller 3 år frem i tid.

Den evige konkurransen har også ført til et mindre enn optimalt forummiljø. En liten gruppe "aktivitetskonger" ble kjernen i forumet, og alle andre følte seg gjerne utenfor og lite hørt. Løfter om å ta førsteplassen fra hverandre gjorde stemningen uhyggelig og kjølig. Dette har gått utover trivelsnivået til mange, noe som er veldig uheldig.

Poengjaget nådde klimaks natt til mandag. JoEy_Odd postet en blogg som detaljerte poengfordelingen (selv om han tok feil på et par av dem), som førte til et spamangrep på Livefeeden med medfølgende sanksjoner fra moderasjonen. Dette utløste diskusjoner både i forumet og internt i moderasjonen. Vi kommer ikke bare til å endre praksisen for Livefeed. Vi kommer til å endre aktivitetsstimulien fullstendig.

Hva dette i praksis innebærer er at vi ikke lenger kommer til å skrive en tradisjonell topp 10-liste. Den vil erstattes av en annen form for ukentlig liste - med fokus på blogger, tråder og anmeldelser. En slags «hva har skjedd på forumet den siste uka»-blogg. Der vil vi trekke frem nevneverdige forumbidrag i nevnte kategorier (og kanskje ellers også). Sannsynligvis kommer disse bloggene fortsatt til å inneholde topp 10 aktive, men mer som en ettertanke, og langt mer kortfattet. Vi kommer ikke lenger til å pushe topp 10-listen ellers i forumet på samme måte som vi har gjort frem til nå.

Dette blir altså den siste bloggen under «Topp 10 aktive brukere»-tittelen. De av dere som er spente på hvem som "vant" aktivitetsløpet de siste to ukene finner de sammenlagte poengsummene nederst i bloggen. Vi håper videre at disse nye tiltakene kan føre til et sunnere forummiljø med fokus på det som virkelig teller, nemlig konstruktive forumbidrag med ordentlig substans. Chatte og snakke i munnen på hverandre kan dere fortsatt gjøre i Nattråden, men bare i Nattråden.

1. The Cookiemonster [1844]
2. Ole-Christian [1648]
3. Sommerstad97 [1643]
4. ElGamer [1470]
5. SirThomas [670]
6. A to the H [640]
7. Predator [360]
8. JoEy_Odd [334]
9. Archana [333]
10. remote [315]

Vi vil veldig gjerne høre hva dere har å si til en slik endring. Bruk kommentarfeltet nedenfor for alt det er verdt!

HQ