LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk

      Dagen derpå.

      Skrevet av onkelcleo den 7 november 2015 klokken 15:39

      Tørr i munnen våkner jeg etter en fyllekule. Det siste jeg husker er at en eller annen Bole-Jørgen type gikk løs på en gruppe mørkhudede utenfor den lokale puben. Slik er Finnmark, Norges eget lille Skottland, eller Australia. Noen ringte politiet. Det kan ha vært meg. For tidlig å vite.

      Jeg drar kroppen min i stua og setter meg ned for å forstå situasjonen. Det er ingenting å forstå, men paranoia etter år med røyking har klørne sine så dypt i bevisstheten at jeg kunne ikke ha slappet av etter en runk engang. Jeg åpner datamaskinen og bestemmer meg for at avisa er det første jeg skal lese. Dagbladet er blankt. Det er ingenting der, bare tomme, hvite ruter hvor et bilde skulle vært. Sikkert noe feil, tenker jeg bare og prøver meg på VG i stedet for, men der er greia den samme. Hvite ruter, ingen tekst. Det var rart

      Tv'en er heller ikke til hjelp. På NRK er det bare et prøvebilde med en ukjent gammel manns ansikt i midten. Jeg vet ikke hvem han er, men det er ikke mange unnskyldninger i verden for å være så gammel med et grønnmalte kinn og hvitmalte øyenbryn. Under ansiktet hans står det "War."

      Jeg prøver meg på YouTube, men til min store forundring får jeg kun opp en haug med korte videosnutter av en eldre mann kledd ut som forskjellige Disneyfigurer. "ISIS, stay out of my swamp," sier han og roper. Han roper overraskende lenge for en gammel mann, og jeg vet ikke hva dette betyr.

      Jeg sjekker GameReactor for å se hva som er nytt på spillfronten, fremdeles med den gamle mannens rop friskt i minnet, bare for å finne ut at Tor Erik har skrevet en omfattende artikkel om denne mannen og er flink i å minne meg som leser på at han ikke er sinnssyk. I hvert avsnitt gjør han dette. Den gamle mannen heter så mye som "Raysipeladygaga." Her er også samme videoen om ISIS og at de ikke har noe i sumpen hans å gjøre. Hva er dette?

      Spotify, der må det da være noe normalt. Det er pussig hvor dedikert jeg er til å komme meg bort fra noe som jeg syns er morsomt, men en gammel mann som heller lim over kroppen sin og ruller i kontorrekvisita er ikke det jeg trenger så tidlig en lørdagsmorgen. På Spotify later alt til å være normalt, og jeg setter på en ny Karpe Diem låt jeg likte veldig godt; "Hvite menn som pusher 50." Sangen når å spille av i omtrent fjorten sekunder, før jeg hører en skjør stemme si; "ISIS. Stay outta my swamp! HEYOOOOOOOOOO" Faen, han er her også. Jeg når akkurat å lukke Spotify før trynet til den gamle mannen spretter opp i et stillbilde. Han har sluppet et album, eller en singel. Jeg vet ikke.

      Hva faen er det som har skjedd egentlig? Jeg bestemmer meg for å se ut av vinduet, og til min forbauselse står det en mann i bare morgenkåpa, sitt slappe lem løst hengende i den kalde vinden. Jeg tar på meg en grå joggebukse med et lite hull i skrittet, en hvit t-skjorte med teriyakiflekker, vintersko og den sorte frakken min mens jeg lirker den bare foten min nedi. Jeg går mot ham, og han står bare der, uberørt av kulda, til og med hans lem som har en imponerende lengde i slike temperaturer.

      "Hva gjør du her?" Spør jeg.Det er vanskelig å ikke beundre den katastrofemuskelen som henger diskre utenfor morgenkåpen hans. Han svarer ikke. Jeg spør hva det er som har skjedd og responsen er den samme. En parabolantenne når akkurat å falle av et tak nedi gata før han snur seg mot meg og spør; "Har du ikke hørt det?" Nei, jeg har ikke det. Jeg sier ikke det, men ser bare spørrende på ham. "ISIS holdt seg ikke utafor sumpen. Styresmaktene har sagt opp, og Erna satt fyr på seg selv utenfor Stortinget." Jeg prøver å være human, men klarer ikke la være å tenke at det var like greit, selv om jeg ikke har hatt en politisk agenda selv. Jeg spør igjen hva han gjør her ute, men han bare sukker og snur seg tilbake slik jeg fant ham. Det er ikke mer svar å få her, tenker jeg og går inn igjen.

      Jeg ringer faren min som bor i Oslo, hvor han jobber som statist når han ikke gjør hva det nå enn er han ellers gjør. Han svarer ikke, og jeg kommer til telefonsvareren. "Hei, dette er RAYSIPELADYGAGA-- jeg kan ikke ta telefonen nå, men legg igjen en beskj.." Noe er i gjerde her, men jeg har ikke forstått hva.

      Fortsettelse følger.

      HQ