LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Vi må snakke om spoilers

      Vi må snakke om spoilers

      Skrevet av P-Dude den 3 januar 2018 klokken 02:45

      I disse dager er det noe som har opptatt meg litt. Det er ikke lenge siden det kom en ny Star Wars film, og denne gangen hadde jeg ikke mulighet til å få sett den før over en uke etter premieren. Med en film som dette så var jeg selvfølgelig redd for spoilers. Nå for tiden er det jo så lett å få noe spoila pga sosiale medier og lignende, noe som kan gjøre en paranoid så det holder... Til min store overraskelse fikk jeg ikke noen spoilers før jeg omsider fikk rigga meg til i kinosalen og sett vidunderet selv. Nice!

      Kanskje har kommentarfelt blitt så godt beskyttet av flagging og mods at det ikke er et så stort problem lenger? Hva vet vel jeg? Uansett så er det en annen side ved spoilers jeg må få snakka om. Det er spoilers for gamle ting. Jeg har nemlig merket at folk tar veldig lett på spoilers om det er gammelt nok, noen ganger bare få år. Her om dagen så jeg en fyr bli forbanna i et kommentarfelt på Youtube som gjaldt en Twilight Princess spoiler (som jeg selvfølgelig ikke kommer til å spoile selv her i denne bloggen). Han som skrev spoileren ba fyren roe seg og skrev bare: "Chill out bro, the game came out in 2006..." Joa, det kom ut i 2006, "bro", men skal det seriøst være en unnskyldning for å spoile noe i en video på Youtube som kun er video med soundtracket for spillet?

      Det er nok av spill, filmer og serier jeg føler at det vil være verdt å få oppleve langt inn i fremtiden av folk som av diverse grunner ikke fikk oppleve det da det kom. Føler noen også tar lett på dette siden de ser på det som gammelt. Vær så snill å ikke ha denne holdningen. Om nye generasjoner skal ha noe utbytte av disse gamle mesterverkene, så kan ikke folk bare spy ut spoilers som om det ikke betyr en dritt. Det er viktig å ikke glemme det som var, for kulturens skyld. Dette gjelder da særlig spill, som stadig blir mer og mer bruk og kast. Snakk heller om hvorfor folk burde sjekke ut disse spillene, hva som gjør det så bra osv. Da uten spoilers, selv om det er "så sjuuuukt gammelt azzz."

      Jeg driter i om det er snakk om 2. Mosebok eller The Last Jedi, tenk deg om før du spoiler noe. Det kan virkelig ødelegge for folk som vil oppleve fortidens skatter.

      EDIT: Gjerne si hva du synes som spoilers i kommentarfeltet, og da gjerne hva du mener om spoilers av litt eldre ting også.

      HQ