Norsk
Fylla

Fylla

Denne lørdagskvelden skjedde det noe fantastisk. Samboeren min dro for å ta tættis (lol), jeg vasket leiligheten og jeg hadde så mye tid til overs at jeg ble lei av alle spillene mine. Hmmm på tide å laste ned et klassisk WW2 RTS IMO LOL. Har hatt stor glede av de i min levetid. Ville faktisk gått så langt som si at det er min favorittsetting!! Den krigen har liksom alt.

Men jeg er dessverre ødelagt. Har jeg nå oppdaget.

Etter å ha satt meg dypt inn i militær teknologi siden ung alder og ikke minst gått på jorda de siste 25+ årene, har jeg nå oppdaget at omtrent samtlige krigsspill er dypt urealistiske. Greeeit ingen spill er helt realistiske, men noen spill bryter så kraftig med virkeligheten at man like gjerne kunne spilt Tetris. Og her føler jeg RTSer WTF er spesielt store syndere, selv om BF1 slo alle rekorder da det kom ut (hallo kunne i det minste brukt riktige våpen).

Men joda RTS. En mystisk tåke dekker ofte slagmarken, og alle kan bare se 10 meter foran seg. Den må tydeligvis også påvirke artilleriet, for all rekkevidde er omtrent delt på 10. Kuler har heller ikke like mye energi, for soldater tåler gjerne 5 skudd i kroppen før de begynner å merke noen forskjell. Likevel, underlig nok, klarer kuler fra håndvåpen til å penetrere tanks. I alle fall nok til at "livet" eller "helsepoengene" til tanksen sakte går ned, til den plutselig eksploderer. Hvordan defineres en tanks "liv"?? Jeg definerer mitt liv som eksisterende om jeg har jobb og mer enn to venner. Likheten blir vel at mitt liv også kan gå ned, om man tilfører kroppen min prosjektiler fra et håndvåpen. Så jeg er en tanks????? Jeg er forvirret.

I 2012 kom heldigvis redningen i form av "Wargame". Her blandet Eugen en haug med realistiske elementer med den typiske RTS-opplevelsen, og alle sto sjokka og så på og bare omg det fungerer jo. Vi trenger ikke lage helt tilbakestående spill som gir alle idioter et helt feil bilde av hvordan krig faktisk gjennomføres. Jada de tok mange snarveier, men alle skjønte at dette var en start. Starten på noe flott. Det var riktignok satt i den kalde krigen (dog den blir sykt varm i disse spillene), men vi hadde alle våte drømmer om at de skulle overføre konseptet til andre verdenskrig.

I 2014 kom det siste spillet i serien; Wargame: Red Dragon ut, og de fortsetter å beefe opp de realistiske elementene. Det spiller stor rolle om du bruker luftvern som baserer seg på radar eller infrarød stråling aka varme. Det spiller stor rolle hva slags kaliber kanonene dine har. Det spiller stor rolle hva slags ammunisjon du bruker, så det er ikke lenger slik at eksplosjon X 10 =ødelagt tank. Man må ha rett ammunisjon, og "rett eksplosjon" for å si det sånn, for de rette oppgavene. Spillet handler om god koordinasjon og å bruke de rette verktøyene til rett tid. Dette kan man like.

OG NÅ!!!

Nå skal de altså gi ut et spill satt i andre verdenskrig, nærmere bestemt de alliertes invasjon av Normandie i 1944, som vi aaaldri har sett i noen spill før såklart, men det er et fantastisk interessant område å dekke uansett. Spillet heter

STEEL DIVISION: NORMANDY 44

Ooooooog det ser altså fantastisk ut. Det virker som de har doblet fokuset på realisme siden Wargame. Om du har noe som helst selvrespekt, kaster du alle de gamle krigsspillene dine, og kjøper dette når det kommer. Bare søk på tittelen på youtube ellerno om du lurer på hva som har blitt sluppet om info så langt. Orker ikke forklare alt. De er så flinke på den youtuben vett. ÅÅh så flinke hjelp. Bruk de.

Kanskje nå kan folk spille spill og faktisk lære noe om historie???? Jeg håper.

HQ