Norsk
Blog
Utviklerne har ikke tid lenger!

Utviklerne har ikke tid lenger!

Jeg skal komme med et par påstander om spillindustrien idag. Den første er: Utviklere har ofte ikke tid til å gjøre spill ferdig før de gis ut. Den andre er: Den tiden som utviklere egentlig burde brukt på å gjøre spill helt ferdig blir brukt til å lage nedlastbart innhold som vi kundene kanskje burde fått gratis.

De påstandene jeg kommer med er ikke nye, for mange spillere har lenge klaget på at utviklere lager DLC nesten før spillet deres er gitt ut. Dette får noen til å se rødt fordi slikt vitner om at utviklere, og kanskje helst store utgivere, er mye mer interessert i penger enn at spillerne blir fornøyd med produktet de gir ut.

Jeg har lenge gått uten noe å pirke på hva gjelder spillindustrien, men dette med uferdige spill er noe jeg kjenner jeg blir irritert over. Jeg har inntrykk av at det var annerledes før. Før prøvde utviklere å gjøre spillene så gode/ferdige som overhodet mulig, kanskje fordi de visste at de bare hadde en sjangse. Kanskje visste de også at hva spillere seg imellom sa var noe av den beste reklamen de kunne få. Da måtte spillet deres være av kvalitet fra første stund det ble sluppet.

Hvem er synderen i moderne tid? Er det utviklerne som er late? Er det utgiverne som, i et mer og mer krevende market, gir utviklere mindre og mindre tid? Jeg tror den største synderen er internett og mulighetene det har gitt oss. Nå kan utviklere patche spill, og de kan gi hungrige spillere mer innhold gjennom DLC. I tillegg kan de hype spillene sine ved å slippe ut trailere. Hypen gir flere forhåndsbestillinger. Forhåndsbestillinger er egentlig bare å betale for noe som i fremtiden kan bli bra. Det høres for meg ganske dumt ut, om man har muligheten til å vente. At flere spillere forhåndsbestiller gjør at utgivere fokuserer mer på å bygge opp hypen enn å bygge spillet. Og kanskje derfor får man litt mindre enn man har betalt for, men flere trailere å se på, om man forhåndsbestiller.

Synes du spill ofte er for korte og/eller uferdige når de slippes?

HQ