Norsk
Blog

Ble visst hekta på Pokémon gitt #KJ€RL1GHE7

Skrevet av remote den 19 februar 2017 klokken 10:48

Pokémon er en serie som har fulgt meg hele livet. Jeg kjøpte det første på Gameboy, det andre på Gameboy Color og det tredje på Gameboy Advance SP. Alle de senere generasjonene har jeg ikke alltid fått med meg, men på 3DS gikk jeg selvfølgelig for X/Y som var det første Pokémonspillet som virkelig lignet på noe jeg drømte om i barndommen. Derfor kunne jeg ikke det la gå fra meg. Merk at Nintendo 64-spillet Pokémon Stadium hadde god 3D-grafikk, men det var ikke bygd opp rundt en verden man kunne bevege seg i slik som i de bærbare spillene.

Fjorårets Sun/Moon så enda mer snasent ut enn X/Y. Veldig avbalansert la jeg inn et ønske om det til jul. Jeg fikk det heldigvis (Takk Allah), men begynte ikke å spille det før lenge etter skolestart. Sent på januar begynte jeg så smått med det, men syntes det gikk tregt og veldig geleidende. I det siste derimot, har jeg kommet lengre og fått spilt det ordentlig. Så nå har jeg blitt hekta.

Jeg har ennå ikke kommet så alt for langt, siden det jo tar mange timer, men jeg har mer enn noen gang møysommelig plukket ut laget mitt så langt med tanke på framtidige konkurranser. Jeg er veldig fersk på akkurat dette, men har googlet og sjekket en del stats. Jeg startet med Rowlet, gresspokémonen, veldig ulikt meg, men det viste seg at han ikke er en dårlig Pokémon. Han er nå i level 36 og heter Decidueye. De andre jeg har på laget er Haunter, Magneton, Dugtrio, Marowak og Staryu. Synes det har blitt en bra gjeng (men tar gjerne imot tips til endringer).

De siste utskiftningene jeg har gjort, er at jeg har byttet ut Crabrawler med nylig fangede Staryu (som snart skal bli Starmie). Jeg googlet rett og slett etter "sterkeste vannpokémon" (bare på engelsk) og så var det en side som foreslo Starmie. Dermed var jeg villig til å bytte ut kjære Crabrawler med denne. Ifølge statsene virker det som et helt logisk valg.

Den andre utskiftningen skjedde etter at jeg ble eid av gress-utfordringen, siden jeg ikke hadde noen ildpokémon. Jeg søkte på nettet etter gode ildpokémoner, og da kom faktisk Marowak opp, som i dette spillet er en ild- og spøkelsepokémon. Jeg fanget og levlet dermed opp en Cubone som viste seg å være veldig sterk. Men jeg kom ikke så langt at han lærte seg noen ildangrep. Likevel knuste jeg utfordringen med sterkere pokémons. Akkurat her har jeg et spørsmål til noen som kan dette mer enn meg. Ifølge base statsene til Marowak, er han ikke spesielt sterk. Hvorfor er han så god som ildpokémon da?

Imellom dette og det forrige avsnittet googlet jeg litt mer, og det viser seg at når Marowak holder på beinet sitt (du skjønner hva jeg mener), økes angrepet med det dobbelte (til 160), og han har dermed en av de beste angrepsstatsene i hele spillet. Takk for svar.

Avslutningsvis speiler kanskje pokémonvalgene mine veldig mye på at jeg har vokst opp med pokémon. Faktisk er alle i laget mitt, med unntak av starterpokémonen, fra første generasjon. Visste det faktisk ikke før nå. Sorry, men ingen er over eller ved siden av.

Pokémon er de beste, ikke Digimon. Her snakker vi kjærlighet.

HQ