Norsk
E3 2011: Microsoft

E3 2011: Microsoft

Microsoft kunne by på en rekke spill på pressekonferansen sin. Noen av dem var:
- Modern Warfare 3
- Tomb Raider
- Gears of War 3
- Mass Effect 3
- Ghost Recon: Future Solider
- Forza Motorsport 4
- Fable: The Journey
- Halo 4
- Et bøttelass med Kinect-spill (Star Wars Kinect, Sesame Street: Once a Monster, Dance Central 2, +++)

Modern Warfare 3 ser unektelig svært bra ut. Kampen mellom MW3 og Battlefield 3 kan nok helt klart bli tøff, og om man liker grafisk pene spill - så blir man nok nødt til å investere i begge slik det ser ut nå. Demonstrasjonen viste en seksjon der du svømte under vann og monterte en mine på en u-båt.

Ellers fortsetter Kinect å være hjertebarnet til Microsoft, og mange spill byr på Kinect-kompatibilitet på mer eller mindre naturlige måter. Etterhvert vil Xbox 360 interfacet by på flere stemmegjenkjennings- og gestikulerings-funksjoner, via Kinect. Man vil også få implementert YouTube og Bing i interfacet, og det ble illustrert stemmesøk med Bing-søkemotoren. Om og når stemmegjenkjenningen kommer til våre norske gamere ble ikke nevnt.

Tomb Raider byr på ny-skapningen av Lara Croft. Hun er 21 år og hun er svakere enn tidligere. Dette er historien som skal fortelle om hvordan hun ble legenden vi har spilt igjennom tidligere spill. Grafisk sett var dette spillet imponerende.

Ghost Recon: Future Solider ser ut til å by på noen Kinect-funksjoner. Hvorvidt de er nyttige gjenstår å se, men å kunne endre våpnene med forskjellige komponenter for å skape din versjon er spennende. Dette ble på sett og vis forenklet ved hjelp av Kinect og muligheten til å rope ut kommandoer som kan gi effektiv optimalisering av våpenet du lager.

Mass Effect 3 gjenkjenner hva du sier, slik at du både kan rope ut taktikker til kollegaene dine, samt at alle replikkvalg kan gjøres ved å lese dem opp. Hvor godt dette fungerer i realiteten gjenstår å se. Visstnok kan modulene kombineres og gi millioner av våpen.

Forza Motorsport 4 kunne by på noe av den feteste grafikken som ble vist i dag, syntes jeg. Dette har helt klart potensiale til å bli et av de vakreste bilspillene vi har sett på en liten stund.

Fable: The Journey var en hel-Kinectifisert opplevelse av Fable-universet. I utgangspunktet virket dette veldig "bevege-seg-på-skinner"-aktig, men det er aldri lett å vite hva Peter Molyneux klarer å sette sammen.

Halo 4 ble nevnt som siste spill i Microsoft sin pressekonferanse. Det har release høsten 2012, og dette er starten på en ny triologi med Master Chief. Dette passet jo godt sammen med remake av hele Halo-serien i HD.

Så langt er spillporteføljen spennende, men jeg syntes kanskje Microsoft prøver litt for hardt med å implementere Kinect over alt. Sist gang Kinect var spesielt i vinden var like rundt E3 i fjor. Det er mulig det blir det samme i år. Kinect er ofte mer slitsomt og uvant enn hva gamere orker å sette seg inn i, og fordelene Kinect gir er stort sett i beste fall marginale.

Totalt sett syntes jeg det var en halvgrei pressekonferanse fra Microsoft i år. Ingen store overraskelser, Kinect Overload, Halo 4, og litt mer Kinect... Dette er en av gangene jeg har blitt sittende og tenke "Ja, dette var mange familiespill, men hvor er spillene til meg?".

Har du sett pressekonferansen? Er du enig eller uenig i Microsoft sin enorme satsning på Kinect? Forventet du også mer fra Microsoft på årets E3?

HQ